15. mar, 2019   Agencija Oskar, Aljaska, Kanada, ZDA  

 

Oskarjeva poletna Amerika

ZDA in KANADA

Potovanja po Severni Ameriki so edinstvena Oskar plus potovanja. Vozimo se z najetimi kombiji – to nam omogoča, da smo gibljivi; ustavljamo se, kjer nam srce poželi in uživamo v naključnih dogodkih in v izjemnih razgledih. V ospredju je neokrnjena narava in nekaj zanimivih mest. Spimo v hotelih in motelih. Poudarek je na skupinski dinamiki, v ospredju je doživeta potovalna zgodba. Potovanja so fizično nenaporna in primerna za vsakega. Najboljši potovalni čas je od maja do oktobra, ko je vreme najlepše. Vodniki odlično poznajo teren, a trase so vsakič drugačne :).

Narodni parki ZDA in Los Angeles 20 dni. Potovanje združuje vrhunce zahoda ZDA, od veličastnih narodnih parkov do velikih mest in vseh odtenkov, ki so vmes. Potovanje se začenja in končuje v Los Angelesu. Krožna pot nas vodi od zvezd Hollywooda, ob spektakularni pacifiški obali proti severu do svetovljanskega San Francisca, potem do NP Yosemite, nadaljujemo do NP Sekvoja, se v Dolini Smrti spustimo do najnižje točke ZDA, postanemo v nikoli speči igralniški meki Las Vegas-a, nadaljujemo s kanjoni NP Zion in Bryce, v Moabu spoznamo življenje Navajo staroselcev, v Arizoni obiščemo NP Antelope z magično igro svetlobe in senc. Za višek kanjonov občudujemo mogočno stvaritev reke Kolorado – Grand Canyon. Za piko na i nas znamenita Route 66 pripelje nazaj v mesto angelov. To je preprosto treba videti in doživeti – so vsakič znova navdušeni naši vodniki in sopotniki.

zda route 66 1024x590 - Oskarjeva poletna Amerika
Yellowstone in zahodna Kanada 19 dni.
Na etnološko obarvano potovanje po severu ZDA in zahodu Kanade se odpravimo le enkrat v času dveh pomembnih festivalov, ki ju spretno vtkemo v kuliso neverjetne gorske narave tega dela ZDA in Kanade. V Salt Lake Cityu od blizu spoznamo mormonsko kulturo. Eden izmed vrhuncev je obisk Narodnega parka Yellowstone, ki je znan po številnih gejzirjih, kristalno čistih jezerih in slapovih. Glavno doživetje je festival ameriških staroselcev Northern America Indian Days, kjer spoznamo staroselsko kulturo. Le nekaj dni kasneje obiščemo še največji kanadski festival, sloviti Calgary Stampede. Nepozabno potovanje!

Ameriški jug za sladokusce 15 dni. Vsebinsko bogato potovanje za ljubitelje dobre glasbe in kulinarike, ki nas popelje prav na jug ZDA. Popotovanje začnemo v Atlanti, ob atlantski obali nadaljujemo do Charlestona, zgodovinski biser juga nas očara. Nadaljujemo ob mehiškem zalivu, postanemo v znamenitem New Orleansu in začutimo bogato kulturno identiteto, ki se je tukaj razvijala kot posledica zgodovinskega razvoja. V teh krajih so se rodili jazz, blues, rock‘n‘roll in country! Vozimo se med bombažnimi polji, ogledamo si kultni parnik Natchez, obiščemo domovanje kralja rock‘n‘rolla, vmes pa uživamo v neprekosljivi kulinariki – sočnih jedeh z žara, zdrobu s sirom in ocvrtimi paradižniki z žara. Vas kaj mika?

Amerika New Orleans glasba - Oskarjeva poletna Amerika

Aljaska in Kanada – kraljici severa 14 dni. Potovanje nas popelje na sam sever ameriške celine. Obiščemo največjo zvezno državo ZDA in zahodni del Kanade. To potovanje je namenjeno avanturistom in ljubiteljem neokrnjene divje narave. Naša pustolovščina se začenja v Anchorageu, prestolnici Aljaske, med morjem in gorami. Na slikoviti poti občudujemo ledenike, jezera, prostrane gozdove, mogočna gorovja in spoznavamo, kako so se ljudje prilagodili vremenskim razmerah in dolgim zimam. Tu in tam srečamo losa, morda nam pot prekriža tudi severni medved? V Dowson cityu se vrnemo v čase zlate mrzlice. Potovanje je polno presežkov, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Na pot se odpravimo samo enkrat letno, letos se nam lahko pridružite konec junija. Potujemo z najetimi kombiji, spimo pa v hotelih in »lodge-ih«.

Aljaska Anchorage los 1 1024x470 - Oskarjeva poletna Amerika