01. dec, 2015   Agencija Oskar, Oskar piše  

 

Oskar piše – Vzpodbudno naprej; optimistično v Svet!

V potovalnem vzdušju, poln novih idej in življenjskega žara se vračam iz Kalifornije. Nasmejani obrazi, sproščeni pogovori, vrvež na letališčih … Potovalna doživetja so me navdihnila in napolnila z novim žarom. Komaj čakam da pridem domov in začnem spet ustvarjati.

Od doma poslušam o nelagodju in strahovih. Tudi sam včasih padem pod vpliv medijev in šokantnih novic, ki obetajo skorajšnji potop ali novo vojno … Doma se medijski šov zdi tako zelo resničen, da bi človek nojevsko zakopal glavo v pesek in molil za čim lepšo večnost. S potovalne perspektive pa je vse čisto drugače – kot del življenjskega šova, ki neprestano teče, s katerim se je tako kot z izzivi na potovanju le treba soočiti in najti svojo najboljšo življenjsko kombinacijo!

In zanimivo – spremljam potovalna vzdušja naših skupin; V Mehiki, na Kubi, Šrilanki, Vietnamu in kdo ve kje še vse – se imajo ODLIČNO! V dnevu ali dveh so se očistili domačega vzdušja in spoznavajo drugačno resničnost – kako lahko KLJUB težjim razmeram svet doživljajo na polno, morda še bolj, kot bi ga bili sposobni doživljati doma!

ZDAJ je NAJBOLJŠI PRAVI čas za daljša PRAVA in DOŽIVETA potovanja v bolj odmaknjene kraje, kjer se srečujemo s preprostimi domačini, ki že od nekdaj pragmatično živijo na robu preživetja, pa z njihovih obrazov ne zgine nasmeh in volja do življenja. ZDAJ je čas največji potovalni učinek, da na polna pljuča zadihamo potovalni zrak in svežino ter se napolnimo z energijo in navdihom! Da se polni vsega tega vrnemo domov, z novo močjo ustvarjanja – bolj človeške domače resničnosti.

ZDAJ je PRAVI čas, da potovanja OZAVESTIMO kot izjemno PRILOŽNOST za osebno stabilnost in moč, s katero se bomo soočali prihodnjim časom. Gotovo nikoli več ne bo tako kot je bilo. Mi pa smo tisti, ki se bomo s tem soočali ali od tega bežali. Ostati doma in se pacati v čustveni godlji nikomur ne koristi. Sam vem, kako pomembno je oditi in se napolniti, potem pa se domov vrniti kot SONCE in z njim prižigati sonca drugih na poti v lepše življenje.

Smisel potovanj je v naložbi v lastno kvaliteto življenja. Še posebej pomembna so potovanja za vse, ki boste aktivno sodelovali pri ustvarjanju novega, ko staro tako lepo odhaja po gobe. Povsem drug svet bomo ustvarjali, ko bomo to počeli z žarom in navdihom, kot pa če se bomo prepustili domači čustveni evforiji samomučeništva.

Iskreno z vami, Oskar