09. dec, 2015   Agencija Oskar, Oskar piše  

 

Oskar piše: Vizija Agencije Oskar v 2016

“Nekje” v Sloveniji …

Morda se v teh turbolentnih prednovoletnih časi zdi, da se podira svet, tak kot smo ga bili vajeni (in gotovo je tako). Morda smo preveč jamrali, pa je “staro” mislilo, da ni dovolj dobro, pa je šlo.

Vizija agencije Oskar v 2016Smo na prehodu, med starim in novim, v Mojzesovi avanturi iz prejšnjega (egipčanskega suženjstva) v nekaj novega (Obljubljeno deželo). Pot v raj pa vodi skozi pekel. Staro mora razpasti, iz tega poleti nov Feniks novi dobi naproti. Torej smo v kraljestvu Šive, pri živem telesu se iz starega prerojevamo v novo. Komur ne uspe, gre. Kdor uspe, njegova je Obljubljena dežela. Smo glavni igralci, ponosni na vloge in čas, v katerem smo se rodili. Bogovom se zahvaljujemo za dano priložnost, da smo še živi.

Ta usodni čas na novo osmišlja potovalno resničnost. Če smo prej na potovanja hodili bolj polnit baterije in po užitek ter morda nanje iskat občutek svobode in odklop, pa nas v prehodnem času  potovanja lahko pripravijo na domači prehod. Kajti pravo potovanje je lahko PREHOD v malem, če ga le znamo tako ozavestiti in potovalni čas izkoristimo tudi za to. V Agenciji Oskar smo pripravljeni, da z vami podelimo tudi ta izziv.

V Agenciji Oskar smo že potegnili črto čez preteklost in čeznjo zdaj kapljico po kapljico spuščamo le vse to, kar je dobro za nov začetek. Najprej smo bili “popotniki”, potem smo prešli v turistično pristranskost. Izkusili smo vse skrajnosti, da lahko zdaj skupaj z vami, dragi sopotniki, vstopimo na srednjo pot. Iz pepela starega bo poletel naš Feniks – Oskar plus, ki je v zadnjih pripravah na polet. A o njem naslednji teden, v zadnji letošnji številki.

Kdo ve, kako godejo nebeški godci, mi le delamo na polno. Oblaki so se razkadili, pokazala se je nova pot. In ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti.

OD TURISTIČNIH PROTI DOŽIVETIM …

Pomembno je, da se krepimo tudi v turistični smeri. Agencija Oskar bo v 2016 nadaljevala z bolj doživetimi in nekoliko daljšimi (tedenskimi) turističnimi potovanji po Evropi, v katere bomo vključili tudi več narave in vzdušij. V pripravi sta Francija in Španija, Skandinavija, pa tudi Ukrajina in Moldavija, dodelali pa bomo tudi Grčijo in Balkan.

NA MEJI MED TURISTIČNIM IN DOŽIVETIM …

Bolj doživet podaljšek “znanih” destinacij bo razvoj “self drive” potovanj, ki so atraktiven izhod z masovnih potovanj, ko tudi v manjši skupinici lahko potujemo po korektnih cenah. “Self drive” potovanja so bolj občutljiva za sopotnika in odlična za raziskovalna potovanja v naravne lepote izven velikih mest. Tovrstna potovanja v veliki meri dovoljujejo prestiž individualiziranih potovanj in izkušeno vodstvo našega vodnika. Zahtevajo le nekaj več zavesti in sodelovanja sopotnikov; pa tudi uživanja v nepredvidljivih situacijah in spontanosti. “Self drive” smo lepo vpeljali v ZDA, na Korziki in na Madeiri. Zdaj pa pripravljamo “self drive” potovanja tudi po Irski in Škotski, Siciliji in drugih, predvsem evropskih in ameriških destinacijah.

DOŽIVETE in AKTIVNE TROJKE …

To so naša elitna potovanja “nekje vmes”, malo daljša in bolj doživeta, ki odpirajo pot v sfero potovalnih moči. Začeli smo jih z avanturistične smeri, zdaj so vse bolj stabilna kombinacija umerjenega doživetja in zastavljenega udobja, po katerih lahko potuje vsakdo, ki je presegel turistični nivo in ga vleče v svet večjih doživetij in potovalnih moči. Večjih novosti v 2016 tu ne pričakujemo, saj je mreža naših trojk razpeta praktično čez cel svet.

V letu 2016 želimo dokončati projekt Srednja in Latinska Amerika, pa tudi ZDA in Kanada, kamor so zdaj usmerjene naše moči. Spogledujemo se tudi z Rusijo izza Urala. Vse naše trojke pa so v intenzivni prenovi; dodajamo jim več življenja, gibanja in dinamike.

OD DOŽIVETIH PROTI IZJEMNIM – Oskar plus

Vizija agencije Oskar v 2016Kot je Slovencem težko biti izjemen in se bolj varno počutimo v primerjavah, želimo tudi serijo izjemnih potovanj začeti bolj počasi. Ideja se začenja že doma s skupnim ozaveščanjem potovalnih potencialov. Le-ti se prav začnejo šele takrat, ko zapustimo vajene vzorce in se spustimo v vsebino. Pri tem hitro trčimo ob samega sebe, človeka in sopotnika, ki ga želimo preseči in iz sebe na potovanju ustvariti nadgradnjo, s katero se vrnemo v domače življenje.

V ta namen pripravljamo posebne potovalne načrte, ki niso ne poceni in ne dragi, temveč neprecenljivi … ki niso ne popotniški in ne turistični, temveč človeku prijazni, ki niso ne naporni in ne lagodni, temveč oboje … Gre za enkratne seanse tankočutno izdelanih potovalnih tkiv dogodkov in sosledij, tako kot izvrstno zasnovan scenarij, ki omogočajo sopotniku in igralski ekipi izjemno igro. A več o teh sanjah, kot sem že zapisal, prihodnjič.

Do takrat pa lep pozdrav,

Oskar