14. sep, 2011   Agencija Oskar, O Agenciji Oskar, Oskar piše  

 

Oskar celostno – čarovnija ali nadgradnja?

 
“Hokus, pokus” reče čarovnik:”Abrakadabra”. In glej ga zlomka: sopotnik izgine, v praznino, za vse večne čase…  Nič ga več ne more vrniti. Napaka pač, kaj čmo. Se zgodi.
Potovanje: iz cvetke Oskar celostno.
Kraj dogajanja: sinajska puščava ali južna Indija…
Vendar, a so celostna potovanja res tako nevarna?
KAJ SO CELOSTNA POTOVANJA?
So višek Oskarjeve potovalne filozofije. Po njej je sopotnik glavni igralec v potovalnem filmu.
Na običajnem potovanju je sopotnik tak kot je. Predpostavlja se, da zna igrati, glavni poudarek pa je na zgodbi in deželi. Nihče (niti sopotnik sam) se pretirano ne ukvarja s seboj, čeprav je prav on “iskalo” pri fotoaparatu; in če iskalo ni čisto, tudi slika ne more biti ne močna in ne jasna.
Tudi na celostnem potovanju sopotnik vstopa tak kot je. Vendar se tu loti “čiščenja lastnega iskala” in “dela na sebi”; aktivno se vključi v proces, da se čim bolj prečisti in postane čim bolj občutljiv… Kot tak bo potovanje in sebe doživljal veliko močneje, bolj ozaveščeno. Vse to pa se s povratkom ne konča – vodi v potovanje kot čudovito naložbo v boljše življenje.
CELOSTNA POTOVANJA KOT NADGRADNJA
Celostna potovanja vključujejo največjo dodano vrednost. Kajti potovalno doživetje v celoti ostaja (kot je pri navadnih potovanjih), dodaja pa se energijska in duhovna plast, ki jo obvladujejo tovrstni strokovnjaki (tega pri drugih potovanjih ni).
Ali drugače – greste v Sinajsko puščavo! Lahko greste na običajno potovanje in jo doživite, kot jo doživite. Lahko pa greste na celostno potovanje in puščavsko doživetje obogatite z nadzorovanim gibanjem, energijskimi vajami, vodenimi jutranjimi in večernimi meditacijami, ter drugimi aktivnostmi, ki so vključene v načrt celostnega vodje potovanja. Namesto da med hojo zgolj počivate, imate priložnost aktivno sodelovati v lastnem čiščenju in igricah za iskanje smisla življenja.
Vendar vam tega ni TREBA! Ni vam treba vstajati ob sončnem vzhodu, če tega ne želite. Ni vam treba poslušati zanimivih predavanj; sedete za skalo in imate mir… Nič vam ni TREBA, razen tega, da spoštujete dinamiko skupine in se skupaj zabavate z dejavnostmi, v katerih uživa večina… Eden glavnih postulatov Oskar Celostno je prav potovalna svoboda.
S tem pa Oskar celostno postane izvrstna priložnost, da se poleg potovanja in dežele seznanite tudi z različnimi pogledi na “nevidno” ter sama potovanja vsebinsko neprimerljivo nadgradite! Kajti na ta potovanja se lahko prijavi kdorkoli, ki se na njih vidi in išče tisti “nekaj več”!
Nič vam ni treba vedeti, le prepustiti se in uživati v tistem, kar vam potovalni veter prinese naproti!
POTOVALNO “DELO NA SEBI”
Kaj naj bi to sploh pomenilo? Lahko rečemo: smo taki kot smo, in potujemo. Lahko pa rečemo: kakršni smo, taki potujemo. V tem primeru smo torej MI SAMI bistvo potovanja. Potem smo ključno zainteresirani, da počistimo našo notranjost ter se energijsko prečistimo. Del potovalnega časa smo z veseljem pripravljeni vložiti v LASTNO KVALITETO, sebe. Da bo zunanji svet v nas še bolj zablestel!
Sopotnik se lahko energijsko prečisti (za to obstajajo posebne tehnike in pristopi, ki jih poznajo izkušeni strokovnjaki). Energijsko prečiščen sopotnik ima večjo moč, bolj čista je njegova igra. Večje je torej potovalno doživetje – dežele in sebe v njej!
Potem je tu še zadnja – duhovna komponenta. Naj bo meditacija ali druge tehnike – cilj te zgodbe je, da postane sopotnik bolj občutljiv, pozoren nase in okolico, na dogajanje in potovalni veter, ki ga zdaj večplastno boža. Z usmerjanjem pozornosti v smeri ozaveščanja (to pa so navsezadnje že kar duhovne teme) pa zdaj bolj občutljiv sopotnik skupaj z drugimi odkriva bolj skrite pomene življenja, ki jih doma v gneči drugih vtisov in dražljajev skoraj ni mogoče dojeti.
Vse skupaj seveda teče pod budnimi očmi strokovnjakov, da se le ne bi zgodila zgodbica iz uvoda. Vsak vsebinski vodja Oskar Celostno ima svoj načrt in vizijo zgodbe. Vse vizije pa so usmerjene v sopotnika, ki bi moral biti srečen, da mu je ponujena taka potovalna priložnost!
ZAKAJ PRAV NA POTOVANJU?
Potovanja so v sferi duše. Vzdušje in potovalna psiha sta veliko bolj odprta za spontanost, doživetje in nevidni svet naše notranjosti. Potovanja nas izločijo iz domačega življenja, na njih se lahko sprostimo in povsem posvetimo sebi in gostujoči deželi… Potovalni veter nas boža s stalnimi izzivi in ustvarja snov za razmišljanje…
V značilni drugačnosti se nas dotaknejo stvari, ki so doma samoumevne in jih sploh ne vidimo. za kvaliteto življenja so prav te tudi najbolj nevarne. Pa še nekaj – če želimo nekaj spremeniti, je to na potovanju veliko lažje, kot doma.
Za ljubitelje potovanj pa to sploh ni vprašanje – ker kaj je lepšega, kot če užitku dodamo še več užitka, vse skupaj pa iz stroška ustvari naložbo! Ne, tu od viška res ne more boleti glava!
Oskar Celostno in sopotniki Agencije Oskar
Zdi se, kot bi bile energije in duhovnost družbeni tabuji, ob katerih se človek počuti nelagodno in nebogljeno. Le stežka najdem sopotnika, ki bi odpiral take teme. A ko se začnemo o nevidnih svetovih človekove notranjosti enkrat pogovarjati, pogovor ne usahne!
To so teme naše sedanjosti! Kdor v življenju išče “nekaj več” (od srednjeveškega Darwinizma) slej ko prej trči ob nevidni svet, na energije in čarovnije, svet razmišljanj in duhovnih poudarkov. Če se ustavimo pred njim, se ustavimo samim sebi.
Sopotniki Agencije Oskar smo tisti, ki iščemo “nekaj več”. Če v potovalnem času cenimo dodano vrednost, nadgradnjo in čutimo ZGODBO, smo za Oskar celostno ne le odprti, temveč povsem dozoreli. Le še potruditi se moramo, da jabolko tudi utrgamo.
V KATEREM GRMU PA TIČI ZAJEC?
Potovanja so veličastni pospeševalniki ozaveščanja! Njihov smisel pa leži v domačem življenju.
S sopotniki v daljne dežele potujemo po nov navdih, energijo in inspiracijo. Vendar s smislom, da vse to uresničimo v deželi, ki smo si jo izbrali za rojstni kraj.
Potovanja iz cvetke Oskar Celostno bi morala delovati kot prelomnice – da bi s sopotniki znali pokazati zvezo: od tega potovanja dalje se mi je domače življenje spremenilo TAKO IN TAKO!
Najlepše pri vsem skupaj pa je, da vsakdo dobi ravno toliko, kolikor si želi vzeti. Pridite, to bodo lepe zgodbe!
Oskar