Prejšnja zgodba

 

… sem mlada in izobražena, imam družinico, po naravi sem optimist, največkrat nasmejanega obraza … torej zakaj potovanje v na videz neznano deželo, potovanje v puščavo? …

Poznaš tisti občutek, ko veš, da to rabiš inobčutek, ki nikoli ne vara in pravi, to je to!? Intuicija? Ko sem pričela pot samospoznavanja sem bila bolj otrok kot najstnica ali srednješolka in do danes sem verjela, da vem kdo sem, ki sem.

… med potovanjem po neznani na nek način domači Jordaniji neznanih obrazov se počutim domače, čutim sebe, kot da sem tukaj nekoč že bila. Ljubim drugačnost ljudi, ljubim njihov način življenja, za katerega se zdi, da se je ustavil v času … Ljubim skalo, ljubim kamen, ljubim puščavo in vročino … vse se zdi čudežno, hkrati pa vse bolj dvomim v to, da vem kdo sem ki sem … Bom kdaj sploh v popolnosti vedela odgovor na to vprašanje?

Utrinek iz male Petre, … beduinski šotori … večerja … kar naenkrat bobni … glasba in petje Beduinov … zastrižem z ušesi … trem sopotnicam pomignem, da se glasbi približamo …

Ko zaigra boben moje telo pride v nekakšno resonanco, … nebo se odpira, prav tako tudi moja duša in telo … v trenutku me odnese in začnem plesati … plešem, ljubim, plešem in ljubim brez meja, s polno zavestjo, sem in me hkrati ni, sem tukaj in sem tam, v telesu in sem čista zavest … plešem, kot da sem na bobne plesala že tisočkrat, milijonkrat, neštetokrat … občutim polnost znotraj sebe, čutim da sem popolna, čutim mehkobo svojih gibov, mehkobo lastnega telesa, čutim nežnost, ki je med plesom in ritmi bobna privrela na površje iz globine moje duše in telesa. Brezmejni duh, JAZ sem vendar ŽENSKA, jaz sem ženskaaaa … ljubim, plešem, jaz samo sem, jaz ljubim, jaz plešem,… Vsi vidijo in čutijo mehkobo, nežnost in zapeljivost, ki jo izraža moj ples,… Od strani me opazuje mlad beduin, njegove žareče, iskrive oči obožujejo, občudujejo,… čutim njegove oči na vsakem delu mojega, v ritmu bobna ujetega mehkega, nežnega, ženskega telesa …TO SEM VENDAR JAZ!

Torej, kdo sem, ki sem??? Zdi se, da je to spoznanje večje, kot katerokoli do sedaj,…

Naenkrat se mi zdi, da sem nova sem, ki sem v tej deželi postala celo mnogo bolj pisana, zanimiva, igriva, zapeljiva, mehka in nežna ženska, kot sem bila pred tem potovanjem v Jordanijo,…

To spoznanje je močno spremenilo moje živjlenje po potovanju, predvsem je to spoznanje, da sem najprej ženska z vsemi svojimi čari in napakami in, da sem taka kot sem, popolno bitje še dodatno izboljšalo moje odnose s partnerjem, otroci in tudi vsemi ljudmi s katerimi se družim. Hvaležna sem, ker mi je bilo dano oditi na to potovanje, kjer sem spoznala, da sem sama sebi največji čudež in da je edino bogastvo, tisto znotraj nas samih.

Jordanka Tina

 

Z Marjanom Ogorevcem v Jordansko veličastje

Jordansko veličastje

 

 

 

Komentirajte

Za komentiranje morate biti prijavljeni.

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se