27. maj, 2020   Agencija Oskar, Vtisi potnikov  

 

Odzivi potnikov v času epidemije

Pozdravljeni in HVALA vsem pri OSKARJU, ki se trudite, da nam vedno znova pošljete kaj lepega: slike, vabila, sporočila, fotogalerije, pozdrave …
V dnevih samoizolacije je bilo vse to kot svetel žarek v koronsko vsakdanjost.
Upam, da bo spet kmalu tako, kot je bilo:
veselo, zanimivo, potovalno, zvedavo, iskalno, …

Pozdrav vsem.

Ja, HVALA tudi za rojstnodnevna voščila, ki tako zvesto pridejo vsako leto!!

Spoštovani,

upam, da ste v redu preživeli teh devet tednov. Želim vam, da čimprej začnete z vašim delom, da boste strankam zopet lahko ponujali vaše prijazne in kvalitetne storitve,

prijazen pozdrav.

Spoštovani v Agenciji Oskar,

najprej bi se vam lepo zahvalil za poslano voščilnico ob mojem rojstnem dnevu. Leto za letom ostajate pozorni.
Pogosto mislim na vaše delo v tem težavnem obdobju in vidim, kako se nekateri nezadovoljneži, zaradi nerazumevanja okoliščin poslovanja turističnih agencij izživljajo s pisanjem na družabnih omrežjih, ki si ne zasluži komentarja. Na osnovi svojih večletnih pozitivnih izkušenj z vašim delom, pristopom, vam izrekam vso pohvalo in priznanje. Jaz in mnogi moji znanci ter prijatelji smo bili v preteklih tednih navdušeni, kako ste z nami ohranjali stik. Nadvse primerno in dobrodošlo smo bili nagovorjeni, omogočili ste nam zanimivo branje in sledenje virtualnim potovanjem. Skratka, vse mnogo boljše kot bi človek v teh razmerah pričakoval, zato vam bomo nedvomno ostali zvesti. Komaj čakamo na dobre novice, da se z vami ponovno odpravimo potepati. Nimamo pomislekov, dvomov, skrbi.

Vse dobro!

Oskar, ostajam navdušen nad vami, vašo komunikacijo z vašimi publikami, neizčrpljivo energijo, ideje, moč prepričevanja, filozofijo, vizijo … in nenazadnje, sposobnost tako hitro prilagoditi se novim razmeram, neprekosljivi ste!!

Na lestvici od 1 do 10, bi vam dal čisto enajstko 😊.

Držite se in srečno še naprej!!

Hvala, lepo vas je brati. Tudi jaz ene toliko nisem bila doma za prvomajske. 😊 Ampak v primerjavi s potovanjem vase je potovanje po Zemlji dolgočasno. 

Lijepo je to Oskar napisao.  Lijep primjer price o tome kako možeš izroniti biser ako dovoljno duboko zaroniš u sebe. 
Kaže Rina, da je teško doživjeti sebe na Oskarovim putovanjima jer je tempo takav da nema vremena za to ☹.
Danas ljudi sve vise postaju svijesni da je sloboda stvar izbora. Sloboda da se putuje i leti po zemlji, po svemiru i po svim paralelnim svijetovima.  To ne ovisi ni o poslu, ni novcu, niti to neka agencija može prodati.  
Kad si slobodan u Maleziji, Turskoj i doma, onda jedina motivacija koja ostane je širenje slobode i svijetlosti.  

Sve najbolje tebi, tvojima i Oskaru na vašem putovanju.

Pozdravljeni nazaj!

Najprej, se vam zahvaljujeva za vaše spodbudne besede v tem času.

Čeprav že kar nekaj časa nisva z možem potovala z vašo agencijo, bodo  vsa potovanja z vami in vašimi vodiči ostala z nama v prelepem, žlahtnem spominu. Ni jih bilo veliko, a so nepozabna.

Prav letos sva hotela v jeseni z vašo agencijo na potep nekam … kjer še nisva bila, a bomo morali žal prestaviti glede na sedanje napovedi … pa drugo leto, srčno upava.

Vse dobro želiva vsem skupaj, ostanite še naprej zdravi in tako ustvarjalni.

Hvaaaaala vam, kako spodbuden zapis, res ste mega, držimo pesti, da nas ne prevzame klavstrofobija, he he …

Lep pozdrav in čim prejšnji zagon vseh oblik potovanj, preudarno, se razume.

Ravnokar sem bila na potovanju, po vrtu gor in dol s kosilnico. Zdaj pa bom uživala v lepo urejenem vrtu ob slastni kavici in toplem pomladanskem soncu. Ostanite zdravi!

Spoštovani,

z vami sem doživela nepozabno Madeiro. Za letos sem načrtovala “vašo Albanijo”.

Vendar bom zelo vesela, če pripravite kako zanimivo popotovanje po naši deželici. Zamišljam si kombinacijo vsega kar nudi Slovenija: mogoče obisk planinske koče ali planšarije z nočitvijo, potem prevoz do prekmurskih ravnic in toplic. nato čarobna Bela krajina z vinogradi, nato Soča in njeni bregovi, Brda, ter na koncu naše morje: vse v enem počitnikovanju.

(Verjamem, da bodo vaši inovativni ustvarjalci popotovanj našli še kaj.)

Ostanite zdravi in “v cevtju”.

Pozdravljeni,

upam, da bo situacija do 20.9. toliko normalna, da bomo lahko šli v Namibijo.  Karantena mi pravzaprav ne preveč živcev, živim na vasi v Beli krajini, ki je v tem letnem času kot princeska, vsa v raznobarvnem cvetju, tudi pri meni doma. Cele dneve lahko hodim, sadim, presajam itd. Nisem se pustila zapreti, le preveč se ne družim z ljudmi; ni panike, imam krasnega čokoladnega labradorca Arnija.

V panju, da bo kmalu vse to mimo vas lepo pozdravljam.

Pozdravljeni!

Tudi znotraj občine je še veliko kotičkov, ki jih odkrivava te tedne. Ko to mine, pa z vami v Iran!

Maske z mediteranskim filtrom in primorsko razkužilo.

Spoštovani. Tudi jaz obžalujem dano situacijo, hkrati pa jo popolnoma razumem. Ko bodo sli ti žalostni dnevi mimo, bom se potovala z vami. Do petka vam sporočim svojo novo ali novo staro izbiro. Sanjati je treba naprej … Lep pozdrav. 

Spoštovani Oskarjevci!

Hvala za tedenska sporočila, ki ohranjajo stik med nami – popotniki.
Vsi skupaj moramo usmeriti kar največ pozitivne energije v reševanje nastale situacije!
Pravzaprav smo srečni del človeštva, ki ne leži v bolnišnicah in čaka, kaj bo jutri.
Namesto podrsavanja po puščavskem pesku, letenja nad oblaki in potapljanja v koralnem morju,
preko spleta in drugih povezav, ki smo jih spletli na potovanjih, podoživljamo minula doživetja.
Sem rekel ženi: ” Če ne za na goro Alamut, bom Oskarjevo majčko oblekel pa za v službo …
dokler jo še imam in sem hvaležen za to …!”

Sreča je v majhnih stvareh, v velikih je zgolj napuh in prevzetnost!
In tokrat nas je vse skupaj na tem zelenem planetu Nekdo “močno mahnil po gobcu!”
Boli, ampak bo nehalo in spet bomo iskali nove poti proti neznanemu!

Vsem en velik pozdrav in ostanimo zdravi!

Z ženo sva doma, lahkotno pospravljava okoli hiše in upava, da se zadeva okoli virusa pomiri. Res si želiva, da bi bilo nase potovanje na Islandijo, v mesecu juniju realizirano. Želim vam veliko uspeha po normalizaciji razmer.

Hvala za sporočilo. Strinjam se da moramo biti strpni in počakati, da se nase življenje vrne na tirnice. Po nevihti vedo posije sonce. Zato se veselim potovanja z vašo agencijo. Lep pozdrav 🤗.

Oskarjevci!

Držite se, ker sedaj vsi skupaj potrebujemo največ podpore!
V mislih sva z vami in vsemi tistimi, s katerimi sva prekrižarila svet!
Res, potovanja niso strošek, so naložba, ki ti ostane, ko sediš doma (ob takih prilikah) in razčlenjuješ doživetja iz minulih potovanj!
Res, poguma v dneve po tem, ko bomo spet potovali … z vami! Pozdrav in vse dobro vsem vodnikom Oskarja!

Hvala za sporočilo. Veseli me da ste ostali aktivni. Skupaj bomo premagali ta virus in nadaljevali potovanja. Upam da boste finančno zdržali. Sicer pa glavo pokonci in pogumno naprej . Uspeli bomo. Lep pozdrav .

Super! Hvala za obveščanje in pozitivni pristop. Veliko uspeha pri re-organiziranju.
Tudi ta kriza bo minila, potem pa bomo na drugačen, še bolj plemenit način cenili potepe!

Lep pozdrav. 

Pozdravljeni!

Res lepe in pomirjajoče misli, ki ji v tem trenutku potrebujemo. Danes bi bil dan našega odhoda na Japonsko, ki sem se ga tako zelo veselila. Ampak življenje nas nenehno preizkusa. Morda se moram za to pot se malo pripravit.? Verjamem, da drži, da kar nas ne “dotolče”, nas okrepi. 

Že dolgo nisem toliko razmišljala in pisala. Ko bi nam bilo le dano, da bi pozitivne izkušnje te “upočasnitve” lahko živeli naprej, seveda brez grožnje, ki je prinaša “korona”. Takrat bo tudi čas, da se bodo vsi tisti, ki se sedaj trudijo za nas, lahko spočili in zaživeli našo hvaležnost. 

Jaz si vsak dan vzamem čas za brskanje po spominih na pretekla potovanja in urejanje fotografij. Občutek je skoraj tak, kot da bi bila še enkrat tam. Upam, da bom lahko med spomine dodala še kakšno novo potovanje v prihodnosti. 

Želim vam (in nam), da vam uspe glede vplačil za potovanja rešiti čimbolj! V pričakovanju vrednotnice vas lepo pozdravljam! 

Bodite dobro! Bodite zdravi! 

Hvala za obvestilo,

Upam, da naše prisilno bivanje doma dobro konča za vse nas!

Lep pozdrav!

Nekega dne bom potoval z vami.

Zdravo,

zdaj je čas, da raziščemo svojo okolico. Sosed mi pravi en dan, Irena a veš kje je Vovkcova pečka? (pečka je pomanjševalnica od peč😊 )

Odgovorim, ne, ne vem kje je, nekje v gozdu nad našim krajem. Živimo na deželi, kraj ni turistično znan in ne pretirano obljuden.

Sosed nadaljuje, pred kratkim si bila v Indiji, okolice pa ne poznaš 😊. Prav ima. Zdaj je priložnost da vidimo stvari, za katere sicer ni nikoli časa, seveda ob upoštevanju karantene …

Ko bo tega konce, gremo pa z spet z vami po svetu.

Spoštovani Oskarjevci,

Hvala za prijazno in inovativno pismo.

Mi smo že drugi teden doma in delamo po svojih najboljših močeh od doma. Prvi teden smo se še lovili in vzpostavljali zveze, sedaj teče delo vedno bolj tekoče. Seveda nam manjkajo nekateri tehnični pripomočki, ki so na razpolago v službi, pa se mora človek kar malo znajti in z-improvizirati pa kar gre. Kot izgleda bomo doma tudi naslednji teden in upamo, da bo vrh okužbe s korona virusom pojenjal vsaj do sredine aprila kot kaže sedaj.

Seveda, tako kot se je stopil dečkov grad, so se stopile naše želje za potovanje na naš spomladanski sindikalni izlet.

Zato pa je želja kam iti in kaj lepega videti še toliko večja in vsi si želimo, da bi v jeseni lahko realizirali lep izlet po volji članov – kamorkoli, samo da bo varno.

Z najlepšimi željami, da se virus umakne iz naših življenj in ne mutira v še kaj slabšega,

Vas lepo pozdravljam in želim, da vsi ostanemo zdravi do snidenja do takrat pa si še kaj napišemo.

Oskar hvala ker misliš na nas z spodbudnimi prispevki v upanju, da se bo kmalu vse uredilo. 

Pozdravljeni,

Da se vsaj malo oddolžim vaši kolegici Maruši Gregorin in njeni naslednici Katki, ki urejata vse potrebno, da pri plačanih letalskih kartah Emirates in Qatar za polete konec Aprila ne ostanem brez vplačanega denarja oz. voucherjev v protivrednosti), pa tudi vaši agenciji za spodnje lepo in vzpodbudno pismo, vam pošiljam tele fotke, ki jo po želji lahko uporabite tudi za vaše promocijske namene.

Predstavljam vam OSKARJA – kamelji taksi v Hurgadi.
Ostanite zdravi.

Ja, resnično si želimo, da bi nas ta virus takoj in zavedno zapustil. A bojim se, da sanjam, kajti želim si nekega izleta a kdaj bo to?

Super ste 👍😃

Lepo je bilo potovati z vami lani na Kitajsko s super, najboljšo vodičko Aljo, sedaj pa je torej prišel končno tudi čas, da vse te materiale, zapiske, fotke in filmčke s potovanja tudi uredimo in naredimo album in predstavitev za sorodstvo in prijatelje 😃 vsem smo to potovanje že ful priporočali 👍😃

En lep pozdrav celi Oskar ekipi.

Spoštovani,

zahvaljujem se vam za posredovanje pozitivnih misli in vam sporočam, še se bomo videli.

Vaša sopotnica tudi v prihodnje,

Lep dan in ostanite zdravi.

Spoštovani, hvala, da me bodrite v tej zahtevni situaciji. Tudi jaz sanjam z vami. Pošiljam vam veliko pozitivne energije, da ostanete zdravi. 

Pozdravljeni,

nekaj za kratek čas. Lep pozdrav.

KORONA VIRUS

Odpri okno in ostani doma.
Če ni pameten sosed, bodi vsaj ti za oba.

V cvetočih vejah šumi.
Med hijacintami , narcisami in tulipani cvetočimi brenči.
Čebelice letajo s cveta na cvet.
Pridno nabirajo sladki med.
Mi vsi bi radi, da se nič ne bi spremenilo.
Prav nič našega vsakdana naj ne bi bremenijo.

Odpri okno in ostani doma.
Če ni pameten sosed, bodi vsaj ti za oba.

Med nami kuga sodobnega časa se pase.
Vsak kdor je pameten pazi nase.
Doma se držimo.
Kaj takega kar že dolgo nismo lahko postorimo.
Po trgovskih centrih ne bomo hodili.
V lokalih se ne bomo družili.
Fitnes in tekme bomo tokrat spustili.

Odpri okno in ostani doma.
Če ni pameten sosed, bodi vsaj ti za oba.

Če manjka ti zraka, pojdi v naravo.
Pojdi sam. To sedaj je ta pravo.
S sabo lahko vzameš le ženo, psa ali otroka.
V pozdrav znancu nad glavo naj dvigne se roka.

Odpri okno in ostani doma.
Če ni pameten sosed, bodi vsaj ti za oba.

Adrenalinske športe dajmo na stran.
Če ne moremo k maši, nihče ne bo postal pogan.
V trgovino pojdimo le, če je nuja velika.
Posvetimo najožji družini se. To naj bo naša odlika.

Odpri okno. Ostani doma.
Če ni pameten sosed, bodi vsaj ti za oba.

Poštovani,

Hvala vam na ovom prekrasnom pismu i savršenom razmišljanju.

Duboko se nadam ljepšim vremenima u koje ćemo zakoračiti kao bolji ljudi, svijesniji koliko smo ranjivi i da život koji nam je poklonjen proživimo u miru i ljubavi prema sebi i drugima.

Lijepi pozdrav!

Želim vama i nama putnicima, da ovo čim prije prođe i da nastavimo sa divnim putovanjima.

Puno pozdrava i držite se.

Lijepi pozdrav!

U Istri bi rekli – PRAVI STE! Kuraja do kraja! 

Što je, tu je. Sve nas je to zateklo, iznenadilo. Zbog sebe i drugih oko nas, pridržavamo se uputa Stožera. 

Suprug i ja postarije smo osobe, više ne putujemo često, pogotovo moj suprug. Ja rado pročitam vaše planove putonja i maštam.

Želim da  živi i zdravi iziđete iz ove situacije.
Lijep pozdrav iz Istre.

Pozdravljeni Oskar-jevci,

Pozitivna energija kar “šprica” iz spodnjega sporočila, res sem vesela, da ste dobro razpoloženi ob tem izzivu, ki smo mu priča. Res lepo 😁😁🙏🙏.

Imam en predlog. Zelo sem se veselila potopisnih predavanj, ki so bila organizirana a žal odpovedana. Bi bilo možno narediti virtualno srečanje? Ali preko Skype povabila, ali Zoom opcije.

Že v naprej hvala in bodite zdravi.

DRAGI OSKAR, DRAGA AGENCIJA,

Mi kot del hotelirjev, majhen hotel v IZOLI, se zahvaljujemo za tako tople sončne misli.

Verjamem, da bomo zmogli zgraditi sesuti grad v ŠE VEČJI. IN TO ČIMPREJ.

Trenutno še sanjamo. Tako smo utišali bolečino dogajanja.

Zagotovo pa je dejstvo, da smo se pogledali navznoter in lažje nam bo, ko bomo ponovno zaživeli.
OSTANITE VSI OSKARČKI ZDRAVI.

Pozdravljeni “Oskar-jevci”,

res smo se znašli v popolnoma drugi situaciji, ki smo je navajeni. Z možem sva se pretekli teden vrnila iz potovanja po Indiji in Nepalu, vodnik je bil Gorazd Bernard. Zelo sva vesela, da je bilo potovanje izvedeno navkljub dejstvu, da je bilo že na začetku potovanja nekaj dilem “odpotovati ali ne odpotovati”. Ampak pogumne spremlja sreča in vse se je zelo lepo izteklo, seveda smo budno spremljali potek razvoja Covid19 in v primeru kakršnihkoli dodatnih zapletov, verjamem, da bi se predčasno vrnili domov. 
Zato se zahvaljujem agenciji Oskar za odlično organizacijo potovanja ter našemu odličnemu vodniku Gorazdu, ki nam je približal obe državi tudi skozi lokalno vodstvo. Res nepozabno.
Prilagam še kratek video, namreč skozi vasico Chitwan v Nepalu se je “sprehodil” nosorog, ki je velika atrakcija tako za lokalno prebivalstvo kot tudi za turiste. Nosorog je velik prijatelj ljudi, ki naj bi ga v mladosti rešili napada divje živali in zato se dobro počuti v “krogu ljudi”. Ja, tudi zaradi takšnih nepozabnih trenutkov/srečanj je treba iti na pot.

Še enkrat hvala vsem za nepozabno popotovanje po Aziji, še posebej Gorazdu.

V želji, da se Corona virus situacija čimprej umiri in da lahko nadaljujemo s potovanji vas prav lepo pozdravljava. 

Pozdravljeni “Oskarjevci”

V teh dneh veliko mislim tudi na vas. Vem, da vam ni lahko glede na stanje v pri nas in v svetu. Z vami smo in držimo pesti, da se vse dobro konča.

Ni naključij. So le meje našega razumevanja. /Oskarizem/

Skupaj bomo zmogli, zato želim, da ste zdravi in optimistični.

Lep dan

Zelo se veselim potovanj z vami! Žal smo tudi mi morali prekiniti z obratovanjem, zato še kako razumem vašo stisko. Upam da nam uspe vrniti se na stare tirnice … do takrat pa bom živela od spominov na Islandijo, Azore, Madejro, Iran … Hvala za prekrasna doživetja😥!

Vesela sem, da ste vsi dobro in vse rešili, kot je treba. Zdržimo vsi skupaj, če prej ne, drugo leto pa spet kam skupaj rajžamo!

Ostanite zdravi vsi pri vas – »kopenski« organizatorji in vsi vodniki.

Dobro jutro dragi Oskarjevci …

Hvala za vso vašo pozornost, ki je v teh časih se toliko bolj dobrodošla za moje srce.

Kakor vse, tako bo tudi ta čas minil.

Naj nam vsem bo namenjeno ta čas preživeti v miru, brez panike in ZDRAVI.♥️

SRČNE POZDRAVE VSEM

IN HVALA ŠE ENKRAT,

Pa ste tudi vi dobili čas za družino, nekaj je človeka moralo ustaviti, sam od sebe se ne bi nikoli, bili smo kotaleča se krogla po strmem pobočju in vprašanje časa je bilo, kdaj bomo treščili, dobili smo zavore, kar sploh ni slabo, vse kar je bilo včeraj še nuja, je danes nepomembno in krogla se ustavlja. Ostajajo nam prijatelji, družina in toplo srce, ki bo prevzelo oblast nad umom vsaj začasno, naj nas to obogati, navda z optimizmom. Na Kubi mi je 2012 g. Gvido Pevec priporočil Zavedanje, v težkih trenutkih me vedno prizemlji, umiri in v meni se naseli notranji mir.   Iz druge njegove knjige imam v spominu, ko je Kuga hitela pobiti 1000 meščanov in so ji očitali, da jih je v resnici 50.000, je odgovorila, jaz sem jih 1000, ostale je strah, torej ne bodimo prestrašeni, le budni in odgovorni.

Vse lepo vam želim in pošiljam anticovitvirusni pozdrav.

Le, korajžno naprej! Skupaj bomo premagali Corono in se preusmerili na Union.
Ostanite v osami in mislite na nas ter ostanite zdravi!

Kam ste skrili Baskijo v aprilu?

Lep pozdrav iz turobnega Maribora,

Hvala Oskar. Upoštevajmo priporočila, da bomo ostali vsi zdravi in kmalu spet skupaj raziskovali različnost sveta, ljudi in tudi nas samih.

Zdržimo vsi skupaj in svet bo kmalu spet v naših rokah tak, kot si ga vsi želimo!

SREČNO!

Poštovani!

Sve ste lijepo rekli … trenutno je malo zatišje, vrijeme za kontemplaciju , a onda … letiiimo visoookooo kai soko lahkih krila! 

Živjeli i preživjeli!

Čez višje sile ga ni.
Naj se zadeve čim prej umirijo.
Do takrat pa uspešno slalomiranje med nevidnim sovražnikom.
Lep pozdrav.

Tudi jaz vam želim, da ostanete zdravi, v aprilu pa seveda ne bomo videli Maroka, bo počakal na boljše čase,

vse dobro.

Bravo, ste zelo profesionalni in zavedni, vsa pohvala!

Lep zdrav dan želim.