02. feb, 2011   Člani pišejo, Madeira, Portugalska  

 

Obvestilo pred potovanjem – Madeira

 
6. FEBRUAR – 13. FEBRUAR
Dragi sopotniki,
Veselim se že ob misli na prijetno potovanje. Kako lepo bo vse skupaj šele doživeti! Pred odhodom pa me vedno prevzame svojevrstno vzdušje ob dejstvu, da je181portugalska Paul do Mar 2 300x225 - Obvestilo pred potovanjem - Madeira prihodnost grozljivo prazna množica, v kateri se lahko vse zgodi… Mi pa smo kot skupina enkratnih posameznikov vrženi v ta ogenj, s priložnostjo, da soustvarjamo NAŠ potovalni film. Zgodba pridobiva že kar dramatičen ton, skoraj tako resno se sliši, kot da gre za življenje!
S tem pa potovanje dobiva moč! Kar naenkrat vsak med nami postane njegov soustvarjalec – kar bomo iskali, to bomo našli in kar smo doma napletli, to na potovanju razpletali – vsak med nami in vsi skupaj. Le kaj imam jaz lahko s tem skupnega, kot da sem le vaš vodnik!?
Vedno me pred odhodom zajame svojevrstno vznemirjenje ob vprašanju: zakaj ravno mi – na videz naključno izbrana družba sopotnikov, zakaj ravno zdaj (in ne kdaj drugič?) in zakaj ravno sem (in ne kam drugam). Vprašanja torej, ki morda niso običajna, a odpirajo pot k novim smislom… Saj je potovalna dežela vedno le scena, glavna pa je igra nas soigralcev, sopotniki in seveda – nevidna pajčevina odnosov, ki se ustvarja nad nami – skupina…
Kako se ob vsem tem na potovanje pripraviti? Naj vam na tem mestu zaupam, kako se nanj pripravljam sam.
ODPRITE se VSEM možnostim, ki se na potovanju lahko zgodijo. SPREJMITE dejstvo, da je vse, kar se zgodi, vedno najboljše (ker drugega ni!). Ukinite pričakovanja in se odvežite od želja. Ko vstopite v avtobus pozabite na iluzijo preteklosti in se PREPUSTITE, naj vas potovalni veter boža kot ve in zna. 
Važno je, da imate s seboj vse, kar menite, da boste potrebovali.
Ali drugače: česar na potovanju ne boste imeli, tega ne boste potrebovali.
Za hrano, pijačo in spanje se bomo že kako znašli.
Lep pozdrav,
vaš vodnik
PS. S seboj vzemite domače jabolko ali dva! Prvi večer pridemo pozno, kdo ve, kaj nas tam čaka…