17. maj, 2016   Agencija Oskar  

 

O meni

Piše: Mateja

Govorjenju ali pisanju o sebi (na veliko) se iskreno izogibam, ker sem oseba, ki se spreminja (vsaj sama rada temu verjamem), čeprav dvomim, da se bo moja ljubezen do potovanj kdajkoli spremenila.

Mateja Neža Plestenjak photo 300x199 - O meniObožujem premikanje že odkar pomnim oziroma od takrat, ko sem pri 13. letih začela plesati ali pa še prej, ko sem z družino pol otroštva (ali pa kar celo) preživela v naših gorah in/ali ob hrvaški obali. Ko so leta minevala sem ugotovila, da postajam bolj živa s tem, ko grem od doma, v gore, na kratke izlete, že da sem zamenjala lokacijo, me je naredilo srečno. Bolj živo in preprosto – svobodno.

Pri 19. letih sem se odločila, da sledim moji ljubezni do potovanj in splet okoliščin je tudi (do)prinesel, da sem v tistem času prvič potovala z letalom… in takrat sem se tudi zaljubila v letenje, zato ker na letalu vidimo svet iz druge, širše perspektive, hkrati pa nam letenje daje občutek ponižnosti in majhnosti. V tistem času sem se vpisala na turizem in ga uspešno končala. Študij pa mi je omogočil tudi življenje v dveh evropskih krajih in posledično izkušnje z delom v eni izmed najbogatejših evropskih držav.

Zdaj sem se vrnila v Slovenijo. Zaenkrat ostajam tukaj, kam pa me bodo pot in odločitve zanesle – ne vem. Čedalje bolj skušam živeti za zdaj. V Agencijo Oskar sem prišla po »naključju«, predvsem z  namenom pomagati ljudem pri potovanjih ter neprestano željo po izobraževanju v turizmu. Tako še v prostem času preberem kaj o turizmu, predvsem pa se rada učim novih jezikov ali nadgrajujem tiste, ki jih že znam. Še vedno rada plešem, predvsem zase, za svojo dušo, kdaj pa kdaj pa še obiščem kakšno plesno delavnico, poleg tega, da organiziram Plesni festival in delavnice Zmigaj se!. Zelo rada jem, definitivno sem »foodie« in obožujem dejstvo, da živim(o) v državi s tako kvalitetno hrano. Sem mogoče ena redkih punc ali pa tudi ne (?), ki obožuje pivo, predvsem nefiltrirano. Rada tudi pojem, predvsem tam, kjer me noben ne more slišati 🙂 , čeprav sem kar nekaj let obiskovala pevski zbor. Hkrati imam tudi zelo rada mir in tišino ter sprehode v gozdove ali izlete v gore. Obožujem tudi kave ob Ljubljanici z dobro družbo. Rada imam kvalitetne in zabavne pogovore, predvsem pa sem globoko v sebi romantična duša. Hkrati znam biti tudi »odbita« in včasih imam nagnjenja po kakšnih adrenalinskih podvigih, kot je npr. ‘bungee jumping’, skok s tandemom… Obožujem potovanja z letalom in še vedno mi je v navadi, da ‘zbookiram’ vsaj en vikend potep z Ryanairom. Rada tudi pišem za svoj blog Deshire Travel. Predvsem pa se veselim, da vam bom lahko kakorkoli pomagala pri vaših potovanjih.

Srečno na poti,

Mateja