08. sep, 2016   Agencija Oskar, Oskar piše, Šrilanka   , ,

 

NOVO – Celostna Šrilanka z Oskarjem

26. januar 2017 – 12 dni

Nihče ne potuje zaradi tega kar plača,
in ne more plačati tega, zaradi česar potuje. (oskarizem)


Potovanje bo teklo po potovalnem načrtu Oskarjeva Šrilanka,
a bo to celostno nadgrajen potovalni film. Tisto, kar je običajno potovalna večina, bo pri celostni Šrilanki zgolj ogrodje, na katerem bomo doživljali sebe, se spoznavali in nadgrajevali. Šrilanko bomo vzeli za naše ogledalo, celostno potovanje po njej pa za čiščenje tistih smeti in madežev naše duše, ki nam niso všeč.

2Y8A3200 300x200 - NOVO - Celostna Šrilanka z OskarjemGlavna tema potovanja ne bo dežela in potovanje samo, temveč vsak med nami. Skozi razne koncepte bomo skušali ozavestiti kdo smo in kakšen je naš globlji smisel bivanja, kako delujemo in se odzivamo in kako bi lahko naše notranje sonce lepše sijalo v domačem vsakdanu. Želeli bomo sodelovati in čistiti oblake na poti k lastnemu soncu. Ozavestili bomo novo vizijo in pot, da se nam bo v domačem kaosu lažje orientirati.

Vendar to še zdaleč ne bo filozofsko ali duhovno “vnebovzemanje”, temveč še kako izzivajoča resničnost, ki nam bo ogledalo na vsakem koraku, pa tudi vzpodbuda za korake naprej. Na poti naj se ne bi dogajalo nič fatalnega, čeprav želim, da bi bil občutek sopotnikov večkrat drugačen. Zbezati nas je treba iz sfere udobja v sfero življenja, iz sfere živih mrtvecev v sfero živahnih ustvarjalcev našega življenja. Naj bo to neke vrste intenziv prisotnosti in ozaveščanje, karkoli že naj to komu pomeni.

2Y8A2754 300x200 - NOVO - Celostna Šrilanka z OskarjemPotovanje bom vodil jaz, Oskar+, ki želim bogate potovalne in življenjske izkušnje prenesti na sopotnike. Uporabljal bomo zelo preproste tehnike meditacije in dihalne vaje “za vsakega” ter druge vzpodbudne dražljaje za osvetljevanje notranjih smetk in iskanje lastnega sonca, ki nam bodo v oporo pri samospoznavi. Nekaj bo vaj iz joge in drugih tehnik, s katerimi bomo razgibavali vsa tri telesa naše osebnosti. Celostno vodenje je ideološko neopredeljeno; uporabljali bomo primere iz vseh možnih religij in koncev sveta, a bo v vsakem trenutku naš temelj ČLOVEK v vsem resničnem in mističnem sijaju.

Na tem potovanju se vidim kot “COACH” (pravega prevoda ne najdem), ki vas bom varno vodil med znanim in neznanim, vi pa se mi boste v času potovanja prepustili, se presegali in uresničevali. In ko bo enkrat vaša radost polna in po dvorani zabuči huronska sreča, šepetalec tiho izgine v temno noč …

To potovanje je neverjetna vrednost za vsakega,

  • ki si v življenju želi nekaj več,
  • ki se je morda zaskočil v nekih življenjskih situacijah in se ne more izvleči ven,
  • ki ni zadovoljen s svojim domačim življenjem in bi rad na boljše,
  • ki je odprt za drugačnost in različne poglede ter delo na sebi,
  • ki je pripravljen sodelovati v skupini po sistemu: kaj jaz lahko dam drugim,
  • ki ljubi potovanja in bo užival na tem prav posebnem potovanju po Šrilanki,
  • ki so že pred potovanjem pripravljeni narediti nekaj zase …

2Y8A3387 300x200 - NOVO - Celostna Šrilanka z OskarjemOkvirno mesec pred odhodom bomo imeli srečanje, na katerem se bomo intonirali in spoznali koncept, po katerem bomo delovali. Le-ta je preverjen v več kot desetletni praksi vodniške šole Agencije Oskar, nadgrajen z dodatnimi znanji in neskončnimi potovalnimi izkušnjami. Ukrojen je meri in potrebam sodobnega človeka. Učinkovit pa je toliko, kolikor boste vanj pripravljeni vložiti.

Vsekakor pa dobite odlično potovanje!

Ayubowan, Oskar