21. avg, 2013   Agencija Oskar, Člani pišejo  

 

NOVA SODELAVKA TANJA

Dragi Oskarjevci!

Šele v zadnjem mesecu mi je postalo jasno, da v življenju ni naključij. Moja življenjska pot je bila že ves čas usmerjena k vam, a sem za to spoznanje potrebovala skoraj 33 let. A verjamem, da je čas vedno pravi.

Moje zgodnje najstniško destletje je bilo obarvano s spoznavanjem sveta v okviru potovanj s Folklorno skupino, vse od Japonske do Mehike, preko celotne Evrope do Egipta in Rusije. Takrat sem vzljubila nove kulture in okus po drugačnem, eksotičnem, velikim Drugim. Študijska pot smeri Kulturologija zato zame ni bila nenavadna izbira. Spoznavanje novih kultur še iz strokovnega vidika se je zdelo nekako naravno. A vse skupaj je zapečatilo leto 2008, ko sem se prvič odpravila z Oskarjem v Maroko.

Ahhh, preprosto magična je bila avgustovska »Berberska pravljica«, ki nima pravljičnosti zgolj v imenu. Vse kar sem vedela takrat je, da takega potovanja še nisem doživela in da drugačnega več nočem. Izbor Oskarja naslednje poletje zato ni terjal dolgotrajnega listanja raznoraznih počitniških katalogov in brskanja po spletnih ponudbah različnih agencij.

Usoda je hotela, da v istem tednu po nenadni izgubi sluzbe v medijih zasledim oglas za delo v agenciji Oskar in…danes lahko presrečna z vami delim svojo zgodbo. Toliko nakljucij? Ne verjamem!

Priznam, da me je bilo sprva strah novega okolja in dela, potem pa sem si kmalu rekla: “Kako nisi mogla ze takoj razumeti, da za izjemnimi potovanji ne morejo stati nič manj izjemni ljudje?!”

Zato:
Draga Oskar ekipa, iskrena hvala vam za prijazen sprejem s čvrstimi stiski rok, toplimi pogledi in iskrenimi nasmeški. Vam, draga širša Oskar družina pa gre resna obljuba, da bom z enako vnemo, srčnostjo in navdušenjem kot moji sodelavci skrbela, da nam novih načrtov nikoli ne zmanjka, saj veste kako pravijo: »Mlad si, dokler imaš več načrtov, kot spominov«.

 Tanja - NOVA SODELAVKA TANJA