21. avg, 2013   Agencija Oskar, Člani pišejo, O Agenciji Oskar, Oskar celostno, Oskar piše  

 

Nihče ne potuje zaradi tistega kar plača

Kako “čudeži” lahko postanejo resničnost

Na potovanjih, ki jih vodim, se dogajajo hudi presežki. Mnogi ne morejo verjeti, da je to mogoče. Osebna doživetja presegajo čustvene in pojmovne meje. Se nam dogajajo čudeži?G5 SRILANKA SRLE 300x188 - Nihče ne potuje zaradi tistega kar plača

Sopotniki me pogledujejo, nekateri vprašajo. Lastna doživetja je težko izraziti. Je v tem kaj čarovnije? Ali smo presežno stanje ustvarili mi?

Odgovor je preprost; za čudeže ni potrebne čarovnije. Zadostuje hrepenenje po tem, da jih zaživimo. Zavedanje in razumevanje pa čudeže iz potovanj lahko vsrka tudi v domače življenje.

Celostna potovanja so le optimalna pot do cilja. Poti pa je veliko.

Nihče ne potuje zaradi tistega, kar plača …

Prav presežno najlepše je na potovanju dobro jesti in piti in dobro spati v lepem hotelu; čudovito si je ogledovati svetovne znamenitosti in poslušati goro podatkov in zanimivosti gostujočih dežel. To je čar potovanja, na katerem za trenutek uidemo dirjajočemu tempu domačega življenja.

A je to le vse manjši delček tistega, kar potovanje omogoča. Potovanje je priložnost za neprecenljivo bogastvo, ki ga še kako lahko uporabimo DOMA. Ko ga enkrat spoznaš, potem vse iz prvega odstavka izgubi pomen. Zgodi se SPOZNANJE, ki na človeka deluje kot sončni vzhod – ko sonce posije na pokrajino, nikogar več ne zanimajo temni kotički, ki so bili ponoči najbolj zanimivi (ker drugih ni bilo).

G1 indija kopalci v reki ganges 300x199 - Nihče ne potuje zaradi tistega kar plača

Za to bogastvo se je človek pripravljen odpraviti tudi v puščavo, spati na tleh in se odreči udobju ter željnim pričakovanjem iz prvega odstavka, da se mu ob vrnitvi očke svetijo, da je kar pregrešno za njegovo okolico. Ni treba v puščavo, naj se znajde le na potovanju, katerih smisel leži v tistem, kar ne moremo plačati.
V nas samih, kolikor si dopustimo biti neprecenljivi.

Zakaj v globino po potovalno neprecenljivost?

Zaradi lepšega domačega življenja!

Danes od nas življenje zahteva veliko več kot nekoč. Vse fronte so polno odprte, nihče nas več ne “špara”. V vsakem trenutku se soočamo z DRUGAČNOSTJO, ki zahteva našo pozornost in sprejem v življenje. V nas vsakodnevno butajo novosti, ki nam ne pustijo biti taki, kot smo bili še včeraj. Tudi življenjski sopotniki ne želijo biti več konstante v naših življenjih …
Pravijo, da je življenje vse bolj stresno in da gre vse na slabše – a je to le pasivni odziv na življenje. Na potovanjih se namreč srečujemo z še veliko večjim dežjem sprememb – pa se nam očke vse bolj svetijo! Potovanja nam torej govorijo, da obstaja tudi aktivni pristop, ki pa zahteva našo soudeležbo in notranjo spremembo. Ko se novim zahtevam notranje prilagodimo, postanejo izziv, življenje pa priložnost!
O, kako bi potovalno STANJE DUHA zaživeli tudi doma! Potovanja so lahko najboljši poligon za vajo. Ker vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!

Globinsko (celostno) potovanje do neprecenljivega bogastva …

Človeka (sebe) si lahko predstavljamo kot dvodimenzionalno sliko (površino), lahko pa si dovolimo in ustvarimo lastno globino. Površinski človek potuje zaradi tistega kar plača, globinski človek pa HREPENI po globinskem potovanju. Od lastne predstave je odvisno, h kakšnim potovanjem človeka vleče. Tam se vedno tudi znajde. Vsakdo je vedno na pravem potovanju.
Pri površinskih potovanjih je fizična plat potovanja prevladujoča, če ne tudi edina. Na globinskem potovanju je težišče na DOŽIVETJU kot celostni izkušnji, ki seveda vključuje tudi prvo (fizično) plat potovanja. Pri globinskem (celostnem) potovanju pa je težišče prestavljeno v globino človeške duše, od tam pa naša sonca žarijo proti površini.
Kupiš eno, dobiš mnogo potovanj!
Globinsko (celostno) potovanje sopotnik doživlja kot DOŽIVETJE s CELOSTNO izkušnjo vseh 5-ih plasti:
– s telesom prepotuje in se izpostavi fizičnim dražljajem DRUGAČNOSTI dežele,
– s čustvom začuti svoj odnos do zunanjega dražljaja in se ODZOVE na izziv/dražljaj dežele,
– z razumom spozna povezavo med izzivom (DEŽELO) in odzivom (MI, naša reakcija) ter s tem spozna delček sebe, velikokrat najbolj spoznamo notranje smeti, ki doma niso vidne …
– v duši presegamo obstoječega SEBE in se nadgrajujemo (čistimo notranje smeti); s tem spreminjamo svoj odziv, in smo presenečeni nad novimi rezultati! SPLETANJE DRUGAČNOSTI!!!
– v duhu začutimo najgloblje zadovoljstvo in izpolnjenost v glavni igri, ki se nam dogaja v “potovalnem filmu” spodnjih štirih plasti.
Na potovanjih je spletanje drugačnosti vrhunec radosti in veselja, zabave in potovalnega doživetja. Hkrati se v nas vrši spoznavanje samega sebe in osebni razvoj. Če potem TA ODNOS do osebnega razvoja in spletanja drugačnosti prenesemo v domače življenje – potem iz potovanja vsrkamo neprecenljivo bogastvo, ki nam ga nihče ne more vzeti.
A je to le najboljša izmed možnosti. Možnosti pa je veliko …

“Duhovna” razsežnost potovanja

Pri globinskem potovanju je glavni igralec naš DUH, P1 B3 SRLK Srilanka Buda 300x199 - Nihče ne potuje zaradi tistega kar plačaki ni ne v snovni in ne v energijski obliki, temveč zgolj naša pozornost in prisotnost, ki nima omejitev in se z lahkoto ne le spleta, temveč tudi prežame z drugačnostjo v novo celoto.

Naš duh je tisti, ki reče “VAU”, ko se z drugačnostjo sreča. Duh VE, da je ta drugačnost priložnost, v kateri se duh lahko razširi, zaobjame, se obogati, postane del širšega … Duh živi v brezčasnem “tukaj in zdaj”, ki ga na potovanju tako radi doživimo in v njem najbolj uživamo, ko se nam zazdi, da čas teče kot blisk in se nam po drugi strani zdi, da je vsak dan prava večnost!
Vsak duh je vedno tak. Umetnost pa je priti v tako stanje duha, kjer lahko ON postane glavni igralec. Na poti je lahko veliko preprek. Na vsaki se lahko ujamemo, na njej obstanemo in se na tem nivoju tudi zaciklamo. Največkrat se zaciklamo ali na čustveni ali na mentalni plasti. Potem je pot naprej zaprta, naše doživljanje je omejeno na spodnje 2 – 3 plasti. Ker pa nas notranje hrepenenje žene po celostnem doživetju, zaciklanje sproža občutek nelagodja in neizpolnjenosti.
Pot do celostnega doživetja je osebna pot, ki jo lahko opravi vsakdo, ki si to želi in je v to pripravljen vložiti svojo pozornost in energijo. Te poti pa sam NE MORE narediti, ker se ujame v pasti nezavednega, ki pretijo na 2 – 3 plasti. Sebe lahko uresničimo le skozi soljudi. Zato je skupina ključnega pomena na poti do osebnega duha.

Celostna potovanja so potovanja k svojem duhu

Ustvarjanje skupinskega duha je vedno “v zraku” kot potencialna možnost. Uresniči pa jo lahko nekdo, ki ga zna iz “zraka” potegniti v potovalno resničnost. Tudi pot do osebnega celostnega doživetja je vsakomur “v zraku”. V potovalno/življenjsko resničnost pa jo lahko G1 nepal kopanje s slonom 300x199 - Nihče ne potuje zaradi tistega kar plačapotegne tisti, ki to zna; ali pa mu pri tem kdo pomaga. Dokler se ne nauči sam morda še bolje, kot njegov učitelj.
Celostna potovanja vodijo k svojemu duhu in potovanju vdihujejo ZAVEDANJE in RAZUMEVANJE, s katerim sopotnik lažje začuti in spozna lastne notranje razsežnosti, ki so bile še do pred kratkim izven civilizacijskih pojmovnih meja in imamo mnogi še danes velike težave z doumetjem le –teh.
S spoznavanjem naše globine (bistva) nas celostna potovanja vodijo do razumevanja, KAKO MI DEJANSKO ODGOVARJAMO na izzive sodobnega sveta. Naši odgovori sprožajo zunanje posledice. Če se odzivamo agresivno, se nam vrača agresija okolja …
Celostna potovanja nam dajejo priložnost, da se zavemo in SPREMENIMO naše odgovarjanje na izzive sodobnega sveta. S tem spreminjamo naša življenja in spreminjamo svet!
Celostna potovanja Agencije Oskar odgovarjajo na vprašanja, ki jih vsakemu med nami postavlja sodobno življenje.
Čudeži kot del resničnosti
Vse kar se nam na potovanjih dogaja, je torej resnično. Vse to je mogoče doživeti tudi doma. Potovanja so neverjetna priložnost, da presežemo lastne čustvene in pojmovne meje, spoznamo sebe in obogatimo svoj odnos do NOVEGA, DRUGAČNEGA, SOČLOVEKA … To vodi k smislu življenja in kvaliteti našega obstoja.
Ni vsako potovanje dež čudežev. Vaš prispevek pa je ključen za to, da ustvarite VAŠ DEŽ ČUDEŽEV v vaš potovalni trenutek. Pri tem je precej ključno vprašanje, na katerem potovanju se znajdete

Lep pozdrav, Oskar