09. dec, 2015   Agencija Oskar, Oskar piše, ZDA  

 

"Nekje" v Kaliforniji

Tukaj je sredi noči. Deveturna časovna razlika je hecna reč – zvečer “cepneva” spat kot ubita, potem pa se sredi noči prebudim in ne morem zaspati nazaj. Je pa dovolj časa za premlevanje dnevnih dogodkov, pa da tudi vam v agencijo napišem nekaj vrstic.

Včeraj sva bila “ful” utrujena. Predvčerajšnjim sva 2 uri bosa capljala po puščavskih sipinah in potem še eno uro po izsušenem slanem jezeru v Dolini Smrti, bilo je pod vodno gladino, vroče čez 25 stopinj in sonce je nabijalo, da je bilo veselje. Včeraj pa sva cel dan šibala po Sierra Nevadi in raziskovala NP Sekvoja. Bilo je nad 2000 metri nadmorske višine, po snegu sva hodila v težkih čevljih in sapa nama je zmrzovala. Noro je, kako gredo te spremembe skozi doživetje celega telesa, samo treba je hoditi in hoditi in se zliti v dobro zgodbo.

Nekje v Kaliforniji1 300x213 - "Nekje" v KalifornijiVstajava ob 5-ih, za hrano je škoda časa. Potem hodiva in raziskujeva, več kot 20 km dnevno. Saj si vsak dan zadava manjše izzive, ampak potem naju kar povleče – še to in ono in tretje … Oh, ta moj Jupiter v tretji hiši v ovnu! Potem pade mrak in čaka naju kake 2 do 4 ure vožnje na naslednje izhodišče. To so lepe vožnje; obvezna dolga ameriška kava, poglodava, kar najdeva v avtu; običajno samo to, kar je. Obujava doživetja in pripravljava načrt za naslednji dan. Potem prideva do hotela in padeva dol. Včasih pozabiva ugasniti luč.

Pa saj bo zjutraj spet nov dan. Danes šibava v Yosemite. Po prognozah loviva zadnji najlepši sončni dan. Danes bova šla v preseganje naju – eno odštekano planinsko pot do slapu Nevada in še čez 800 metrov višinske razlike. Vsako leto rabiva en preboj. Vrh … Pok … Potem pa se začne potovanje umirjati. “Ful” dobro se “štekava” – jaz malo “šponam” na začetku, potem pa, ko bi jaz popustil, Ajda zategne. Vedno prideva do konca. In potem je zmaga, izziv sprejet in uresničen. Potovanje brez izziva je kot hrana brez soli.

Skratka, dogaja se nama NA POLNO! Gotovo to ni potovanje za mladoporočence ali zaljubljence, ampak midva to itak nisva. Važno je, da ustvarjava dobro zgodbo. To potovanje nama PAŠE, O TAKO ZELO PAŠE … In Kalifornija se res ponaša z enkratno naravo! Všeč nama je potovati v novembru; sicer so dnevi krajši, ampak ni gneče in veliko narave je samo za naju!

Lep pozdrav vsem!

Oskar in Ajda