06. feb, 2019   Agencija Oskar, Oskar piše, Vodniška šola  

 

Najbolj nenavadno potovanje

Študijsko potovanje vodniške šole Agencije Oskar

»Mami, Pingvin je ušel iz živalskega vrta!«, bodo navdušeno kričali otroci turških mest, skozi katera bo potovala naša karavana. Prav bodo imeli: poleg Pingvina bo korakala Lisica, ob njej Hrček, Koza in Polh, potem Zajklja in Srna, sledili bodo Pajek, Kukavica in Miš, za njimi bodo šli Gos, Mravlja, Papiga, Raca in Čaplja. Nad vsemi bodo letele Muha, Vešča, Papiga, Kukavica, Sova, bolj zadaj pa bo frfotala Kokoš. Živalsko četico bo vodil Polž, zadaj pa bo ponosno korakal – Slon.

V soboto se začenja Študijsko potovanje vodniške šole Agencije Oskar. V najbolj nenavadno pustolovščino vstopa 24 junakov živalskega carstva, ki se bo v 10-ih dneh vandranja po Turčiji iz gosenice prelevilo v metulje.

Agencija Oskar- Vodniška šola

Vstopili bomo v »znanem« Istanbulu, taki kot smo. Na troplastnem potovanju bomo vsak dan prodirali globlje – po deželi, v deželo in vase. Skozi antična mesta, kraje in templje bomo na Egejski obali ozaveščali korenine naše civiliziacije. Heraklit nam prišepne: »Vaša voda nikoli več ne bo tekla po istih kamnih!«😊 Šmrk.

Na poti v odmaknjeno Anatolijo bo vsak dan manj znanega (in domačega) in več nepredvidljivo novega (drugačnega). Bolečina ob padcih in odhajajočem starem se bo vse bolj umikala vznemirljivi radosti ob zmagah in spoznanju novega. V mistični Konyi se potovanje po Turčiji vse bolj spreminja v potovanje vase; dežela pa vse bolj postaja ogledalo, skozi katero spremljam spremembo. Ojoj, kaj se dogaja?!?

V Kapadokiji se bo čustvena gugalnica začela spreminjati v ščegetanje nekje pod rebri. Na sprehodih po pravljični deželi bo vzporedna resničnost odpihnila še zadnje ostanke domačih strahov, skrbi in okostenelosti. Prazen prostor v nas bo napolnila lahkotna igrivost, s katero stopamo naprej.

Vodniška šola Agencije Oskar

Na nočni vožnji v jugovzhodno Turčijo nam bodo začela poganjati krila. Sprva nebogljeno se bomo začeli dvigati od tal in –  si predstavljate – LETETI!!! V mistiki antične Edesse in Harrana, v objemu Evfrata in Tigrisa, v mističnih krajih Mardina in Hasankeyfa, krajih kjer je nastajala naša civilizacija – bomo en za drugim – VZLETELI!!!

Na koncu razpisa Študijskega potovaja piše: polet v Ljubljano. Vstop v nov začetek. Vstopamo v novo, tujo, tokrat domačo deželo. Nikoli ne bo več tako, kot je bilo. Morda se doma ni nič spremenilo, a se je toliko več zgodilo v vsakem izmed nas. Pot je bila pekel, a vrednega vsakega centa – zaradi raja, ki nas, zdaj metulje, čaka doma!

Vodniška šola Agencije Oskar

Študijsko potovanje Vodniške šole ni zgolj potovanje, v katerega vstopajo »kandidati«, da bi iz njega izstopili »vodniki« (Agencije Oskar). Vodniška šola temelji na »prečiščenem« LIKU VODNIKA, zato je potovanje tudi odlično čiščenje osebnosti. Ko počistimo smetke na naših zunanjih ovojih, ki nas zatikajo v vsakodnevnem življenju, skozi nas posije SONCE!

To je, dragi sopotniki, tisto letenje, o katerem sem vam govoril prej.

Spremljajte nas!

Polž