08. okt, 2014   Agencija Oskar, Člani pišejo, Šrilanka  

 

Na Šrilanki (z Agencijo Oskar) lahko srečate ameriškega predsednika

Piše: sopotnica Irena

Potovanje na Šrilanko se začenja. Avtobus je našo skupino pripeljal na letališče v Benetkah. Previdno se ogledujemo, nasmihamo in z nekaterimi začnemo pogovor. Po opravljenih formalnostih na letališču se kar nekam izgubimo. Čeprav nas je kar veliko in si tudi približno nisem zapomnila imen, ni nikjer nikogar. Skozi okno gledam pri našem izhodu. Na letalu piše ime Emirates. Verjetno bo ta naš. Naredim par posnetkov. To je začetek potovanja in naj bo to za uvod pri moji foto zgodbi.

Pride čas za vkrcanje. We go ŠrilankaProsila sem za sedež pri prehodu in res sem ga tudi dobila. Dobro pa je, da je sosednji sedež zasedla gospa, ki je iz naše skupine. Ker polet ne bo prav kratek, sem kar vesela, saj bova lahko malo poklepetali med poletom. Letalo je že polno in skoraj vsi sedimo. Po prehodu se začne bližati trojica. Najprej mladenič, ki strogo pregleduje vse s pogledom. Trojico zaključuje še en mladenič, ki se podobno obnaša. Med njima pa starejši sivolas gospod prijetnega videza. Niti približno se mi ne sanja, kdo je to.

A gospod se pomika po letalu in vsakemu potniku poda roko in ga na kratko pozdravi. Začudena sem, saj kaj takega pa res še nisem doživela. Ampak kdo pa je to? Mogoče je kakšen od lastnikov? Druge ideje nimam. Približa se in mi poda roko, pozdravi v angleščini in se nasmehne. Prav tako moji sosedi. Še vedno ne vem. Ko se po drugem prehodu vrača nazaj, eden od sopotnikov začudeno reče: “Kaj ni to bivši ameriški predsednik? Kako se že piše?” V tem trenutku si ga še enkrat pogledam. Seveda, to je bil gospod Jimmy Carter! Kako mi to ni bilo takoj jasno. Si pač nisem mislila, da se mi kaj takega lahko zgodi. Kako prijeten uvod v potovanje!