Peljemo se po puščavi. Poldne je že proč, čas za kosilo je. »Lačna?« me vpraša najin beduinski šofer Ibrahim.  »No problem« odgovorim, saj sem vedela, da smo še daleč. Pogleda Borisa. »Tudi jaz sem ok« pravi Boris. Potem pa oba pomisliva, da je verjetno lačen on. »Si ti lačen? Lahko se ustavimo za kosilo« pravi Boris. Ibrahim naju pogleda in z nasmehom odvrne: »If woman no problem, then man no problem.« In tako smo se peljali dalje.   

***

»Libijske ženske so zelo močne« pravi Ibrahim. »Mnogo močnejše kot ve Evropejke.« »Zakaj?« ga vprašam. »Meni se zdi, da smo Slovenke prav tako močne«. Ibrahim me pogleda in vpraša: » Bi ti lahko rodila 8-10 otrok?« »Ne, verjetno ne« odgovorim. »No vidiš, saj sem ti rekel, da so libijske ženske močnejše.«

***

Sedimo v džipu in kamorkoli pogledamo sama ravnina in pesek. »Na WC moram« pravi ena od potnic. Zasmejemo se. Pogledam šoferja in mu ponovim njeno željo. »Ok« pravi. In takoj ustavi avto. »Za avto naj gre, bom gledal stran«.

Urška

Komentirajte

Za komentiranje morate biti prijavljeni.

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se