12. avg, 2014   Agencija Oskar, Oskar celostno, Turčija  

 

Meduzina zgodba iz potovanja z Marjanom Ogorevcem od Mezopotamije do Olimposa

TurcijaDragi Mravljica, Zajec in Puran, Ščuka, Kukavica, Ovca, Racman in vsi ostali. Vsem in vsakemu posebej sem hvaležna za nepozabno izkušnjo, ki smo jo skupaj doživeli na celostnem potovanju z Marjanom Ogorevcem v JV Turčijo. Vsi ste igrali pomembne vloge v mojem filmu z naslovom Čudež novega rojstva.
Zgodile so se pomembne pozitivne spremembe, ki so spremenile moje vsakdanje, domače življenje. Pa takšen strah sem imela, da me je samo ljubezen zadržala, da se nisem zadnji teden pred potovanjem odjavila. Ko sem sedela na zadnjem sedežu avtobusa na poti proti zagrebškemu letališču sem imela dejansko občutek, da kar umiram.
TurcijaIn res sem na potovanju na nek način umrla in se na novo rodila, brez travme, ki je tako pomembno blokirala vse ravni mojega življenja, kljub vsem darovom, ki jih imam. Travme, ki se je zgodila v davni preteklosti in mi rušila odnose, ki sem si jih tako srčno želela.
Potovanje je potrdilo znan Oskarizem, ki pravi, da pričakovanja ubijajo doživetja. Na potovanju se je namreč zgodilo vse, razen tistega, kar sem pričakovala in si iz srca želela. In morda je ravno zato lahko vzporedno tlela tiha zgodba, ki je pripeljala do čudeža novega rojstva. Zgodil se je v čudovitem okolju Olymposa.

TurcijaNajprej smo se v zibelki človeštva med Tigrisom in Evfratom vrnili čisto na začetek tega našega življenja, v čas našega spočetja in v Ljubezni odpustili sebi in drugim za vse, kar nas je prizadelo ali smo sami prizadeli druge. Nato sem nekje na poti v Kapadokijo doživela uvid v to težko travmo, za katero sem čutila, da mi jo lahko pomaga razrešiti Mravljica. Opogumljena z izkušnjo Kukavice, ki je že bila pri njej, sem tudi sama premagala svoje predsodke in jo prosila za pomoč. Ko sem prebila led sem si želela, da bi se to zgodilo čim prej, a sem morala počakati še nekaj dni. Joj kako je bolelo! Kar nisem se znašla z vsem tem. Imela pa sem možnost opazovati, kako dejansko prav ta travma ruši moje odnose in me blokira takrat, ko bi si sama najmanj želela.
TurcijaPotem je prišel ta nepozaben dan, 4. 7. 2014, izpolnjen z eno samo pozitivno energijo, ko me je vse Stvarstvo podpiralo v moji odločitvi in sem med modrino neba in morja ob milini in globini Mravljice, povezana s čisto Ljubeznijo brez kakršnegakoli obsojanja še enkrat podoživela vse dogodke travme; in zgodil se je čudež ozdravitve. Kot bi zobozdravnik izdrl ali popravil boleč zob, izključil se je moteči program, ki je izginil in se razblinil v nič.
Kakšen božanski občutek ravnovesja in miru v srcu sem doživela. Vse sem zagledala v novi luči, vse sem razumela in s hvaležnostjo opazovala, kako imam v globini srca in duše sedaj čisto drugačne občutke ob vsem, kar se dogaja. Sedaj uživam v vsakem dnevu in opazujem, kako raste nov način življenja v meni, s hvaležnostjo v srcu vsem, še posebej pa našemu Puranu, brez katerega se vse to ne bi nikoli zgodilo. Zdaj vem, vse se je moralo zgoditi do sedaj in tudi na tem potovanju točno tako, kot se je, in nekaj mi v globini srca prišepetava, da se šele sedaj lahko zgodijo tudi tiste stvari, ki sem si jih tako želela pred potovanjem in sem se jih na en način, prav zaradi travme, katere posledice so sedaj ozdravljene, hkrati bala.
Fotogalerija – Z Marjanom Ogorevcem po Jugovzhodni Turčiji
Meduza