02. mar, 2010   Člani pišejo  

 

Lebdenje – Rajko Jerama

Prijetno branje, včasih komu izzivalno ali kanček nerazumljivo, a zapisano tako prijazno, da se človek počasi staplja z avtorjevim svetom. Škoda bi bilo, da bi ta knjiga visela nekje na obrobju in vesel sem, da smo jo sponzorirali. Četudi vam obleži na policah, je vredna več kot stane. Začnite brati na strani 15, potem pa se vrnite na prve strani … Oskar.
Zdaj pa še beseda avtorja:VAranasi poglavje 2 small1 300x212 - Lebdenje - Rajko Jerama
Karavana tišine poglavje 7 small 300x212 - Lebdenje - Rajko JeramaRoman odstre resnico, da je tisto, kar v telo ujeta duša vsakogar išče, ni nič drugega kakor le bdenje – Budnost. Glavni junaki so vodeni z ljubeznivo inteligenco, ki jo uteleša včasih vidni, zvečine pa nevidni Učitelj, mojster modrosti, ki se je nekoč prej prebudil in kateremu ni nič nemogoče. Ali je oddaljeni podkontinent dovolj drugačen, da bodo nastopajoči v njem spoznali tisti del njih samih, ki jim doslej ni bil blizu? Zbrani z vseh vetrov, značajsko po odgovor krenejo v deželo notranjega védenja, duhovne modrosti in žive religioznosti, da bi naposled uspeli povezati nebo in zemljo kar znotraj lastne zavesti. Obmirovanje (Lebdenje) med eno in drugo razsežnostjo je še drugi  (v naslovu vsebovan) smisel romana. V pripovedi se čisto vsakdanji pripetljaji nujno spogledujejo z metafizičnimi, okoljevarstvenimi in filozofskimi nazori. Njen potopisni značaj je čar, kateremu se je težko upreti, sploh če se bralec na trenutke spomni, da potovanje ni izmišljeno, marveč avtorjevo avtentično doživetje.
Konarak poglavje 10 small 212x300 - Lebdenje - Rajko JeramaGre za drugi roman vsestranskega avtorja, ki je bralcem najverjetneje poznan predvsem po prevajanju Bhagavadgite, ki je zahtevala svojevrstno literarno in duhovno znanje. Nase je opozoril že s prvencem Pogumno dekle, kjer lahko tako kot v Lebdenju opazimo njegovo povezanost z naravo in zanimanje za transcendentalno plat življenja, kar se odraža tudi v njegovi vlogi učitelja meditacije.
Knjigo lahko naročite na:
http://users.volja.net/iskanje