27. okt, 2010   Agencija Oskar, Člani pišejo, Kuba  

 

Kuba s svojo Havano – še vedno "in"

Piše: sopotnica Tadeja
Kuba je eden izmed tistih koncev sveta, ki si ga v tem trenutku vsakdo želi obiskati. Ima vse prave sestavine večje destinacije: toplo vreme, čudovita kolonialna mesta, živo glasbo na vsakem koraku, čudovite plaže, in odličen cuba libre ter mojito na svetu. Po vrhu vsega pa tam najdemo sodobno zgodovino Kube, ki buri domišljijo ljudem po celem svetu.
In kaj nam nudi glavno mesto Kube? Havana je izredno šarmantno mesto. Polno kontrastov, od kolonialne arhitekture, salsa glasbe do klasičnih ameriških avtomobilov. Odlično mesto za začetek in konec vašega potovanja po Kubi. S svojimi vzdušji in atmosfero je neverjetno fotogenična in edinstvena. Kuba znamenita katedrala v Havani glasba spremenjena v kamen 300x199 - Kuba s svojo Havano – še vedno "in"Ulice polnijo zvoki kitare in vrvež lokalnega življenja.
Čudovite zgradbe v Stari Havani (Habana Vieja) nas popeljejo v čas španskega imperija, ko je imelo mesto pomembno pristaniško vlogo. Staro mestno jedro (UNESCO) je eno izmed najbolj nedotaknjenih primerov španske kolonialne arhitekture, kjerkoli v Latinski Ameriki. Tu najdemo najboljše državne muzeje, cerkve in očarljive trge. Kolonialna preteklost Havane je izrazito nasprotje svoji komunistični sedanjosti in povsod naokrog se srečujemo z revolucionarnimi slogani ter freskami Fidela in Che Guevare.
Ob večerih, Havana je zelo živahno mesto, se pridružimo domačinom ob srkanju mojita v eni od starih Hemingway-evih zbirališč ali pa doživimo salsa show v legendarnem Tropicana Club-u.