10. apr, 2019   Agencija Oskar, Kreta  

 

Kreta – ponosna sredozemska lepotica

V iskanju Ikarjevih sanj je igrivo in dinamično potovanje, na njem si otok ne le ogledamo, temveč ga tudi na polno doživimo. Potovanje je odeto v obmorske užitke, vsak dan imamo priložnost kopanja v morju!

Kreta slovi po minojski kulturi. Z obiskom Knossosa, Festosa in muzeja v Heraklionu zaživimo z minojsko civilizacijo, ki je pomemben del evropske mitologije. Tu se je rojeval Ikarjev sen človeštva – poleteti. Tu je bil slavni labirint in bik Minotaver … Tu je v zlatih časih cvetelo preko 90 mest … a več o tem na potovanju.

Kreta-Heraklion-Beneška trdnjava

Tudi kretska narava nas ne pusti ravnodušnih; uspešno krmarimo med najvišjimi vrhovi in globokimi soteskami. Mimo grede, Samarija je najdaljša evropska soteska. Plaže nam vzamejo dih … Smo res v osrčju Sredozemlja ali smo sredi tropskih Karibov?

Uživamo v toplem morju in na plažah, tako peščenih kot prodnatih. Piko na i potovanju pridata aromatična sredozemska hrana, otožne kretske pesmi in prebivalci, ki so ohranili tradicionalne vrednote; ponos, poštenost in gostoljubje. Napolnijo nas s človeško toplino in navdihom za lepše življenje tudi doma.

Več … V iskanju Ikarjevih sanj

Grčija-Kreta-otok Gramvusa