02. mar, 2016   Agencija Oskar, Oskar piše, Vodniška šola  

 

Kot nemški vojaki na rusko fronto …

Vemo le kam gremo, ne vemo pa do kod bomo prišli … Gotovo pa se bomo ob tem nadvse zabavali in se imeli kar najlepše. Tako kot z vami, dragi sopotniki, se tokrat dogaja nam, vodnikom Agencije Oskar na vodniškem team-buildingu.

Vodniška šolaZa zaprtimi vrati istrske stancije bomo 4 dni ustvarjali prenovljeno vodniško ekipo ter na lastni koži izkušali nova vodniška znanja. Predavanjem bodo sledile skupinske delavnice in praktične vaje. Poglobili bomo znanja iz socialne inteligence in t.i. “coachinga” skupin, predvsem za doseganje tistega “nekaj več”, zaradi česar vse pogosteje zahajate na naša potovanja. Življenje po vodniškem team-buildingu nikoli več ni tako, kot je prej bilo.

Dogajalo se bo od 10. do 13. marca. Zbralo se nas bo okoli 20 vodnikov Agencije Oskar. Tu bomo starejši vodniki, ki v ekipo vnašamo neprecenljivo prakso in izkušnje, ki naši vodniški šoli vdihuje verodostojnost. Tu bo tudi mlada generacija vodnikov iz vodniške šole 2014 in 2015, ki v ekipo vdihuje energijo in zanos. Nekaj novincev in zunanjih bo služilo referenčnim kriterijem.

Ponosni smo, da smo razvili lastno razumevanje potovalnega procesa in da je vse znanje naše; na njem temelji vodniška šola in sam ugled Agencije Oskar, ki zdaj raste že preko 20 let. Stalna želja po izobraževanju in gradnji ekipe pa pomeni le to, da vsak trenutek v vsakem pogledu vse bolj napredujemo. To pa je dobra novica tudi za vas, dragi sopotniki.

Vodniška šolaGlavna tema tokratnega team-buildinga bo “vodenje s srcem”. Kajti LJUBEZEN, dragi moji, je smisel življenja! Šala. Gre za vodenje z neformalno avtoriteto, ki ga je mogoče uresničiti skozi intuicijo in čutenje, kar pa od vodnika zahteva visoko stopnjo ozaveščenosti, prečiščeno osebnost (ego) ter tankočutnost v družbenem obnašanju. Gre za drseče ustvarjanje optimuma med posameznikom in skupino, med znanim in neznanim, med pričakovanji in presenečenji, v potovalnem trenutku se išče ravnotežje med profesionalnostjo in človeškostjo, med udobjem in izzivom, med dobrim in zlim …

Vodniška šolaKot vedno tudi tokrat odkrivamo toplo vodo. A če je vizija jasna, ostane le še radost na poti. Za priročnik smo izbrali knjigo “Socialna Inteligenca” ter zadnjo knjigo papeža Frančiška z naslovom Usmiljenje …

Najvišji cilj pa je, da se bomo sovodniki večni popotniki spet začutili in pogovorili, ter znova spoznali, kako lepo je biti del take ekipe, v kateri je vsak med nami svoj kaliber in samo kot tak lahko bogati našo skupno zgodbo. Meni pa team building vdihuje še eno razsežnost – ponovno bom ozavestil, kakšen privilegij življenja je voditi tako ekipo vodnikov, ki s širokim srcem vodijo sopotnike Agencije Oskar po vseh koncih sveta.

Naj traja čim dlje …

Oskar