04. jun, 2019   Agencija Oskar, Filipini, Vodniki  

 

Ko rajske plaže iz katalogov postanejo resničnost

Poglejte video: Ko rajske plaže iz katalogov postanejo resničnost

Piše: vodnik Senad Osmanaj

Zadnjih nekaj let se najraje odpravljam na Filipine, še posebej na otok Palawan. Zame ni večjega praznika v letu kot ta, ko me pokličejo iz agencije in določijo za vodnika potovanja. Ker po Filipinih ostanejo samo še Filipini!

Ko se potnik enkrat fokusira na JV Azijo, običajno najprej obišče Tajsko, nato njene sosednje države Malezijo, Singapur in Laos. Ko zadovolji svoje prve potrebe naraste želja bodisi po Indoneziji, bodisi po Kambodži in Vietnamu. Redko kdo obišče še Burmo in Filipine. In ravno slednji dve, sta po mojem okusu tisti, ki potnika najbolj navdihneta in očarata.

Dih jemajoči arhipelagi, osamljeni otočki in plaže, neopisno nenavadne naravne kreacije od lagun, jam, kraških sten, skrivnostnih plaž, peščenih nasipov in koralnih grebenov, v povezavi s filipinsko nasmejanostjo in sproščenostjo, preprostostjo in enostavnostjo, obkrožen z morjem in 73 odtenki turkizno modre. Aktivno odkrivanje otočkov in njih posebnosti, brez časa za lenarjenje in nastavljanje soncu, nas zapelje v večne težave. Kar naenkrat se vprašamo kam naprej po Filipinih? Kje na svetu so še takšne plaže, otočki, arhipelagi, naravne posebnosti,… kot tukaj na Filipinih. Zame po Filipinih ostanejo samo še Filipini in to je dejstvo, s katerim se moram vsakič znova soočati!

Pridruži nam se na potovanju že novembra ali decembra 2019 ali pa februarja 2020.
Če ne moreš takrat z nami, nič zato, klikni na video; zagotovo si premisliš, ker si želiš premisliti! Preden pogledaš video, razmisli še enkrat ali si ga resnično želiš pogledati, saj pri tem ravnodušen zagotovo ne moreš ostati.

Filipini - Palawan