10. apr, 2019   Agencija Oskar, Finska, Norveška, Skandinavija  

 

Klasična Skandinavija

Skandinavija je odličen potovalni poligon za vse navdušence dih jemajoče narave. Močvirnate ravnice in razgiban obalni svet z zalivi in otoki ponujajo številne aktivnosti, doživetja ter edinstven živalski in rastlinski svet. Prepotujemo velike razdalje od Danske čez Norveško na skrajni sever in čez Finsko nazaj, pri tem pa občudujemo pokrajino, ki se menjava – od obmorske do celinske, od gozdnate do močvirnate, od hribovite do ravninske … S postanki, krajšimi sprehodi in razgledi poskušamo začutiti vsak teren posebej.

Skandinavija Norveška Geiranger fjord 1 1024x682 - Klasična Skandinavija

Norveška je polna vrhuncev. Oslo je moderna in zelena prestolnica. Vožnja ob obali številnih fjordov, jezer, otokov in morja ter skozi tradicionalne ribiške vasice nas zapelje globoko znotraj Arktičnega kroga. Nordkapp je rt na robu pečine na skrajnem severu Evrope, kjer poleti sonce ne zaide celo noč.

Finsko življenje se vrti nekje med morjem, jezerom in savno. V tem svetu živijo tako moderni Helsinčani kot tradicionalni Laponci, ki si svojo deželo delijo z losi, severnimi jeleni in haskiji. Njihov rojak je Božiček 😊

Več … Klasična Skandinavija

Skandinavija Finska savna 1024x682 - Klasična Skandinavija