16. mar, 2011   Agencija Oskar, Turčija  

 

Kam za 1. maj? Vsi v Turčijo!

 
Kam za 1. maj? Vsi v Turčijo!
–         bližnja dežela in hitre (direktne) letalske povezave,
–         ugodne cene in “veliko” za vložen denar,
–         pestra in raznovrstna potovalna doživetja,
–         varna in sproščena dežela.
Turčija – vsebinsko:
–         enkratna antika in bogata zgodovina,
–         zanimiva tradicija in “drugačnost” dežele,
–         čudovita narava in njena spremenljivost – vsak dan je druga slika!,
–         varnost, prijaznost in sproščenost življenjskega ritma in domačinov,
–         čudovite plaže za počitniške užitke,
–         v Turčiji se boste res spočili in “odklopili”, vrnete se bogatejši!
Agencija Oskar vam dodaja:
–         tankočutno pripravljeni programi potovanj (scenariji),
–         odlični vodniki (režiserji),
–         za spanje, hrano in pijačo se bomo pa že kako znašli!
Agencija Oskar je vodilna agencija za PRAVA potovanja v TO deželo!
.
Prvomajska potovanja v Turčijo:
 
Oskarjeva Turčija 12 dni, odhod 21. april (kliknite tukaj)  je najmočnejši Turcijaprvomajski potovalni scenarij, saj vas po človeku prijaznem zaporedju popelje v celovito doživetje dežele in sebe v njej. A je to le podlaga, na katero vodnik Oskar vplete nežno tkivo doživetij.
Poudarek je na sopotniku, dežela je le scena! Obeta se nam lepa potovalna seansa! Pridite.
Klasična Turčija 10 dni, odhod 23. april (kliknite tukaj) vas v turističnem ritmu popelje po glavnih znamenitostih dežele. Potovanje krasita klasičen turistični pristop in ugodna cena.
Poudarek je na ogledu in doživetju dežele.
Počitnice, Kapadokija in Carigrad 8 dni, odhod 25. april (kliknite tukaj) Turčija-Kapadokijaje atraktivna kombinacija – najprej nekaj dni počitnic v naravnem raju ob čudoviti plaži, potem čudovita narava v Kapadokiji ter nekaj turške tradicije in mistike (Konya). Za konec pa še velemestna Ankara ter carigrajske tržnice…
Ugodno, aktivni počitek, veliko narave in sproščenosti… Le 2 dni vožnje!
Aktivni Olimpos 8 dni, odhod 16., 23. in 30. april, (kliknite tukaj) pa je enkratna priložnost za aktivne počitnice v objemu veličastne narave. Poleg ležanja na plaži in vonja borovcev vam to potovanje omogoči veliko več (seveda pa lahko tudi samo ležite na plažiJ).
Carigrad 5 dni, odhod 23. april (kliknite tukaj) pa je kratek skok v velemestno vzdušje največjega evropskega mesta, kjer lahko izbirate med uživanjem v vzdušju tržnic, ogledovanjem veličastnih ostankov preteklosti ali se preprosto izgubite v vrvežu in uživate na doner kebabu…
.
Ugriznite v zrelo hruško poletja 2011!
Prvi maj v Turčiji ima tisto Nekaj, ki popotniku pričara nepozabno Turcija-Istanbulpotovanje! Ta dežela, kjer se je pisala svetovna zgodovina in kjer je Aleksander Veliki nekoč presekal Gordijski vozel, najlepše zacveti prav v tem času. Sveže oprana se po dolgi zimi pokaže v vsej svoji lepoti in povabi v svoj objem živih odtenkov prav vseh barv narave. To je čas, ko sonce pogreje ravno prav, za tisti najlepši kanček več kot doma! In ne le pogreje, tudi osvetli jo tako, da samo še poudari vse tiste močne in čiste barve okolice. Prvomajsko »turško« sonce ne izčrpa, ampak navda z energijo in se hkrati trudi, da raztegne dan kolikor se le da. Dolgi in ne prevroči popotniški dnevi pa so tudi idealni za pokušanje vseh tistih kulinaričnih specialitet turške kuhinje, ki teknejo le še bolj!
Trgovci na turških bazarjih imajo navado, da plačilo prvega kupca dneva pustijo ležati na tleh trgovine vse dokler se dan ne zaključi. Turcija-bazarTočno tako so v vseh tistih svetovno znanih krajih Turčije ljudje veseli prvomajskih obiskovalcev, saj so med prvimi v sezoni. Nasmehi so širši, ponudba je prilagodljivejša, zagnanost za privabljanje gostov še večja! Saj jih komaj čakajo po tistem dolgem, samotnem in tihem obdobju. Prvi maj prinaša v Turčijo prve dopustnike in ker jih je malo, se tudi počitniških obmorskih mest drži tista samotna čarobnost brez neskončnih množic. Za nameček so vsi ti prelepi kraji v prvomajskem času še prvovrstna poslastica za fotografe. Nebo je neskončno modro, sence so ravno prave in sončni zahodi se približujejo rajskim.
Tako je v Turčiji za čas prvomajskih praznikov. Kakorkoli se obrne, je vse »ravno prav«. Dodajmo še to, da na mestnih ulicah turških mest v tem času najdete na razdalji nekaj korakov sveže sočne jagode in dišeč, debel pečen kostanj! Krvavo rdeči cvetovi maka plapolajo v vetru in na stojnicah se cedi v kozarce sveže stisnjen sok granatnega jabolka, eliksirja zdravega življenja!
Vsi ti in še več jih je, tistih Nekaj, ki prvomajsko Turčijo naredijo točno tako, prvo!