12. maj, 2009   Člani pišejo  

 

Kaj je potnike v zahodni Turčiji najbolj navdušilo!

Sutlač

Prvi dan sem razlagala sopotnikom o turški hrani! Prav sutlač je bil tisti, ki se je najbolj vtisnil v spomin. Takoj sta se našla dva junaka, ki sta prva poskusila ta odličen rižev puding in sprožila pravo manijo med ostalimi. Zato smo dan na dan iskali – sutlač. Zvečer v Antalyi je kar 15 sopotnikov iskalo sutlač!

Zadnje dni smo ga iskali vsi! Kajti dan brez sutlača ni bil več tisti pravi (malo za hec)! Na koncu smo prišli do sklepa: vedno je pravi čas za sutlač! Novi oskarizem, so rekli sopotniki!

 

Poturčenje

Yavaš, yavaš, smo se hitro navadili… pa tudi čajank, sutlača, pid, kebaba… turških imen in nekaj turških besed! Ko so me sredi dneva v Kapadokiji spraševali, kdaj bo čaj in dobili odgovor, da čez kako uro, so me postrani pogledali! Hm, saj zdaj smo pa res že čisto pravi Turki, so rekli! Poturčenje je uspelo, pravi sopotnica! Le kaj je na potovanju lahko lepšega!

 

Štefan

Je bil naš šofer! Ime so mu nadeli sopotniki, kot tudi Janezu, turškemu vodniku! Že takoj se je Štefan vklopil v skupino in postal njen pomemben del, pravi sopotnik in kolega. Rezal nam je lubenico, skupaj z nami ponoči plaval v jezeru in se podil za žogo med odbojko na plaži. Ne bomo pozabili, kako je sredi Kapadokije na prazni cesti ustavil bus, šel ven in nam nabral svežih marelic! Res je lepo, če voznik postane del skupine, kajti to sprošča in tudi sopotniki so mu bolj zaupali…

 

Vodnica Suher