08. jan, 2014   Agencija Oskar, Indokina, Kitajska  

 

Južna Kitajska z možnostjo podaljška v Vietnamu!

Južna Kitajska je ena tistih pokrajin, ki skriva nekaj najlepših zakladov in pestrosti kitajske dežele. Na prehodu med Osrednjim kraljestvom in tropsko Indokino ter med Vzhodnim morjem in obronki visoke tibetanske planote, je dom neštetih manjšin, prelivajočega okolja, od tropskega zelenja, vse do vznožja mogočne himalaje. V pravem ritmu vas vsrka v kontrast kitajske sedanjosti… Na eni strani vas ne pusti “žejnega” največjih spomenikov in ostankov preteklosti juga Kitajske, po drugi strani pa doživimo tradicionalno Kitajsko, vasice in vsakdanje življenje na podeželju, pa tudi najlepše naravne slike soteske Tigrovega skoka.

Vietnamski vsakdanPotovanje se prične v modernem Hongkongu, ki je posrečena mešanica kitajskega in modernega, nato pa se odpravimo v eno najlepših kitajskih provinc, v provinco Junan. Obiščemo junansko prestolnico Kunming in bližnji kamniti gozd Shilin, nato pa se odpeljemo proti severu. V Lijiangu se izgubimo v Kitajska - Prebivalka province Yunnanlabirintu starega mestnega jedra in spoznamo z zanimivimi prebivalci, matrialhalnimi Naxiji. Nato nas čaka izvrsten dvodnevni treking nad eno najglobljih sotesk na svetu, ki jo je izdolbla najdaljša reka na Kitajskem. V Daliju in njegovi okolici pa za nekaj časa podoživimo tisto staro tradicionalno Kitajsko, o kateri vsi govorijo.

Potovanje po južni Kitajski lahko zdaj tudi podaljšate s potovanjem v Vietnam. Začutimo gorski sever, ki ponuja krasne terene za daljše sprehode in spoznavanje različnih gorskih plemen, nato pa se preko Hanoja odpravimo do enega najbolj slikovitih prizorov Vietnama – Halong zaliva in potovanje zaključimo tako kot je treba – na morju!

Potovanje po južni Kitajski je namenjeno vsem tistim, ki so si glavne znamenitosti Kitajske že ogledali, pa si želijo vanjo še enkrat vstopiti, ter seveda tudi za tiste, ki se tja šele odpravljajo in bi radi začeli z malo ‘drugačnim’ vstopom v to veliko deželo.