15. sep, 2021   Agencija Oskar, Jordanija, Oskar piše  

 

Jordanska pravljica – scenarij potovanja

FotogalerijaPotepanje po Petri

Fotogalerijačarobni Wadi Rum
Jordanska pravljica 8 dni 

Pozdravljeni,

TO vaše izbrano potovanje je lahko kot eno celo življenje. In mnogo takih potovanj je lahko mnogo življenj znotraj enega neprekinjenega toka zavesti. Neprecenljivo bogastvo priložnosti, ki smo si jih podarili z rojstvom v ta svet.

Že prvi dan je VRHUNSKA PRILOŽNOST, vstopni potovalni mlin, ko skozi dolge vožnje in nihajoče spalno-budno stanje skozi celo noč in naslednji dan, vzpostavimo distanco do vsega domačega; misli, občutij in navad in tudi samega sebe, kot smo doma. Vse domače postane prejšnje, vzpostavite zunanji pogled na domače življenje. Tako kot duša, ki se poslavlja od prejšnje resničnosti. Izkoristite to, bodite čim bolj sami s sabo, opazujte se, sproščajte se, samih sebe, kot ste doma.

Drugi dan sledi kanjon PREROJENJA. Ko enkrat vstopimo vanj, v njegovo neverjetno vabljivo ozko mračino, obogateno z izjemnimi prizori vsenaokrog, je pot le še naprej, na drugo stran tunela, ne glede na izkušnje, ki nas čakajo na poti. Spomin na prejšnje bledi, spodbuja se nekaj neverjetno novega, vznemirjenje vsled nove resničnosti prekaša vse prej in potem – fantastično! Novo rojstvo. 😊

Tretji dan je ŽIVLJENJE. Vzneseno raziskovanje Petre, otroško čudenje in navdušenje nad lepoto Stvarstva, najlepšega kot je; in nad samimi seboj, ki v igrivi spontanosti vsrkavamo vtis za vtisom, izkušnjo za izkušnjo in spoznanje za spoznanjem. Preprosto, z ljubeznijo, polnostjo in zanosom. Kot duša, ki se skozi otroško bitje zapodi v življenje. Izjemno! Enkratno! Vedno znova neponovljivo! Še pod močnim vtisom drugega dne …

Potem pride VRH – PUŠČAVA, v obliki treh dejanj Aristotelove drame: zaplet, vrh (preboj), razplet. Puščava kot simbol prerojenja iz duha, s prizorišča Mojzesove pustolovščine z dežele polnih loncev egipčanskega suženjstva v Obljubljeno deželo. Simbol prehoda iz nižje v višje stanje zavesti … Osebna izkušnja »med kladivom in nakovalom«, na eni strani krik prestrašene osebnosti (Ega) k »NAZAJ«, in na drugi strani nezadržna moč pogumnega Kočijaža v nas k »NAPREJ«. Skozi notranje doživetje se luščijo dvomi in strahovi, predsodki in prepričanja. Na njihovo mesto vstopa živost, zavest, pogum in ljubezen. Žrtev razpada v puščavskem pepelu, iz nje vstaja feniks tvorca lastnega življenja.

Zadnji dnevi so KATARZA, življenje v polnosti sebe, izkušnja lastnega potenciala. In utrjevanje snovi, da nas domača izkušnja ne vrne na staro. 

A NE SKRBITE, to je le ena izmed možnosti, kako lahko preživite vaš dopust v Jordaniji. Zgolj potencial, ki ga vaše izbrano potovanje nosi v sebi. Vodili nas bosta Maruša in Simona, izvrstni vodnici Agencije Oskar. Za ostalo (hrano, pijačo in spanje) se bomo že nekako znašli.

Komaj čakam, da skupaj vstopimo v ta veličasten scenarij in ga zaživimo.

Vaš vodnik Oskar

A3B9626 1024x683 - Jordanska pravljica - scenarij potovanja
FotogalerijaPotepanje po Petri

Fotogalerijačarobni Wadi Rum
Jordanska pravljica 8 dni 
Klasična Jordanija 8 dni