17. mar, 2015   Agencija Oskar, Člani pišejo, Nepal, Tibet  

 

Iz anonimnih anket – V iskanju Šambale in Od Katmanduja do Lhase

“V iskanju Šambale … in potem se človek vpraša, ali je mogoče to to, ko se vzpenjaš na kori okoli Kailaša in hkrati gledaš, kako zahaja luna in vzhaja sonce, nekaj trenutkov zatem pa premagaš samega sebe in najvišji prelaz na kori …”
Tibetanska puščava na 4900_metrih“S sopotniki smo se dobro ujeli in skrbeli drug za drugega. Tibet je krasna dežela, polna nasprotij, pokrajina je sanjska – širne planjave, čudovita modra jezera, gore, snežni vrhovi, nad vsem pa modro nebo in sem in tja bel oblak. Dežela me je prevzela, popolnoma sem se predala lepotam narave. Kora okrog Kailaša je bila enkratna! Preizkusila sem samo sebe, a še vedno ne vem, kdo sem. Vem le, da so mi bogovi naklonjeni, da mi vesolje pošilja ravno tisto, kar v danem trenutku potrebujem. Srečno in hvala Marijani.”
“Glede na deželo si težko predstavljam, da bi bilo mogoče na kaj bolj paziti. Najšibkejših točk nisem opazila.”
“Izjemno potovanje, ki me bo še dolgo spremljalo.”
“Težko je opisati, kaj je bilo najlepše … Ko se ozreš sam vase, vidiš, da zna biti vsak trenutek najlepši, le zaznati ga moraš.”
“Ne bi izpustil ničesar.”

“Če imaš sanje, spoznanje, da si v resnici nekaj želiš, to tudi storiš. Narediš vse, da se te sanje uresničijo, da v resnici postanejo resničnost bivanja v sedanjosti, spomin na preteklost, ki pa živi, živi v tebi … Doživeti višino Tibeta, mir, mogočnost velikih gora, veličino Boga, ki objema svet in neizmerno mogočnost vsega, kar nas obdaja, je blagoslov. Imeti spoznanje, tudi videnje danega, te popelje v svet neodkritega v sebi. In kaj je Šambala? Morda za vsakogar nekaj drugega … spoznanje. Sedaj so že lepa doživetja preteklost, polna mogočnosti, moči, spoznanja, da živimo, smo, da potrebujemo spoznanje lepega in dobrega, ljubezni, duha mogočnosti, bližine … vse to in še več je moj komentar.”
Manjšine v Nepalu“Potovanja v druge dežele so vedno tudi potovanja vase; ne spoznamo le destinacije, ampak tudi sebe, svoj odnos do nje, tudi če odgovorov na vsa vprašanja ne dobimo, saj je marsikdaj že vprašanje samo – odgovor.”
“Tibet je bil dolgoleten sen, ki sem ga tokrat vendar uresničil.”
“V najlepšem spominu mi ostaja doživetje samega Tibeta kot celote.”
“Brez dobrega vodnika ni dobrega potovanja. Potovanje je bilo odlično, torej pohvala … vodniku.”
“Še posebej bi pohvalila vodnico Marijano, ki nam je sto tisočkrat ponovila stvari, ki smo jih pozabili. In še vodnika Rajo, ki je bil vsak dan nasmejan, in še posebej hvala Agenciji Oskar za zadnjo večerjo.”
“Bilo je lepo. Hvala.”
“Odlična predstavitev obeh dežel v relativno kratkem času.”
“Menim, da je bilo potovanje v celoti doživetje, sploh če si v resnici želiš spoznati deželo, in da so bila ta doživetja sanje prihodnosti, sedaj pa je sedanjost že preteklost, spomin na lepo doživetje in bivanje.«

Invalid Displayed Gallery