14. maj, 2013   Agencija Oskar, Irska  

 

Irska – Zeleni vrt Evrope

Irska – Zeleni vrt Evrope – kliknite tukaj

Stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje
Irska pokrajina je tisto, zaradi česar spada ta dežela med najbolj zaželene turistične destinacije. Notranjost države predstavljajo širne planjave, bujni travniki in pašniki, tudi jezera in klifi.
Zeleni vrt Evrope, kot smo potovanje po Irski poimenovali mi, je potovanje s poudarkom na vseh glavnih znamenitostih te dežele. Potovanje je krožno – naredimoIrska krog po celi Irski, in sicer začnemo v Dublinu, kamor tudi priletimo. Dublin je živahna irska prestolnica, poznana po številnih pubih. Utrip mesta je živahen čez vse leto, Dublin pa zares zaživi šele poleti, ko ožje mestno središče preplavijo turisti, ulični umetniki, čez vse poletje pa mesto gosti številne glasbene festivale. Nadaljujemo v Belfastu, največjem mestu na Severnem Irskem. Poznan je po ladjedelnici, kjer so zgradili tudi Titanic. Ogledamo si tudi Giant Causeway – Velikanova cesta – eno največjih naravnih čudes, ki priča o legendi o velikanu. V Londonderry-u se ustavimo pri spomeniku Krvave nedelje, nato si ogledamo dvorec Kylemore Abbey in nadaljujemo proti Galwayu – to je bilo nekoč majhno ribiško mestece zapisano propadu, a mesto se je pobralo, prebudilo in je danes živahno središče. Eden izmed glavnih poudarkov potovanja je obisk Aranskih otokov – mi obiščemo otok INISHMORE, kjer se spoznamo s starimi keltskimi običaji. Samotne poti, plaže in odmaknjene vasice raziščemo kar s kolesi. Irska je seveda poznana tudi po Moherskih klifih, 200 m strmo v morje padajočih brežin, ki so nedvomno najatraktivnejši del irske obale. Potem je tu še Ring of Kerry – panoramska cesta, kjer bodo na svoj račun prišli ljubitelji fotografije. Veliko naravnih znamenitosti, panoramskih razgledov, jezera, prelazi, podeželska mesteca. Ogledamo si tudi prekajevalnico lososov in prikaz dela z ovčarskimi psi. Killarney je obdan z najvišjimi irskimi gorami in leži neposredno ob nacionalnem parku Killarney. Živahno mesto – zvečer bomo lahko zavili v kakšen pub in prisluhnili irski glasbi. Po ogledu Adare – najlepše irske vasice, kjer si ogledamo tradicionalne hiše, pokritimi s slamnato streho, se vračamo proti Dublinu.
Na potovanju spimo v hotelih 3*, ki so odlične kvalitete. Imamo vključene nočitve z zajtrki in tudi 4 večerje. Vozimo se z avtobusom in na dan naredimo v povprečju 200 do 250 km.
Potovanje po Irski priporočamo vsem ljubiteljem čudovite pokrajine in mogočnih gradov.