19. okt, 2016   Agencija Oskar, Oskar piše  

 

Intonacija za srečno pot – Oskar piše

Piše: Oskar

Na potovanje nas spravi skrivnost, ki nas želi popeljati v presežnost. Ne trudimo se, da bi jo razumeli. Raje se ji prepustimo in jo doživimo. Odprimo se potovanju, naj nam kuštra lase in naj nam očke žarijo; prepustimo se sopotnikom in deželi, začutimo sebe in zaplešimo ta čarobni ples!

OskarV Agenciji vrvi kot v panju. Vsi smo v polni akciji, čuti se gibanje, bliskovita komunikacija med sodelavci, hkrati zatopljenost vsakega v pripravo svojih potovanj. Po zraku letijo letalske karte na vse konce sveta. Kot nevidna meglica nas oblivajo dišave eksotičnih besed Ekvador in Madeira, Šrilanka in Kuba, Indonezija in Madagaskar, Indija in Iran …

Zdi se, kot bi se dogajal cel svet na enem mestu. Vodniki si podajajo kljuke, prevzemajo dokumente in usklajujejo podrobnosti; čez dan ali dva spet stopijo “v soj žarometov” in vas popeljejo novim, enkratnim zgodbam naproti. Zdi se, kot bi bil cel svet na enem mestu, v Agenciji Oskar se dogaja svetovno križišče, kamor se zlivajo reke in se odlivajo v potočke na vse konce sveta. Veselje se je potopiti v vzneseno žuborenje Agencije ter občudovati predanost ekipe v opravljanju poslanstva. Ponosen sem na resničnost, iz katere jutri odhajam.

Nekaj dni že čutim predpotovalno vzburjenje, ki me srečneža tudi po celem življenju predpotovalnih vzdušij nikoli ne bo izneverilo. Jutri potujem v Indonezijo. Čutim hvaležnost stvarniku za privilegij, s katerim me tako bogato obdaruje – že zato, ker mi omogoča vse, kar za potovanje rabim – zdravje, prosti čas in denar. Predvsem pa mi je nekoč vdihnil življenjsko navdušenje in entuziazem, ki ju duh rabi da zbrca telo v gibanje in na pot. Res sem srečen človek! In že s tem zavedanjem je vstop v potovanje lahko le nekaj najlepšega na svetu.

IranNavdušuje me misel, da bom naslednje tedne preživel v družbi sopotnikov, ki so prav tako srečni ljubljenci življenja in jim je podarjena priložnost, ne glede na to, kakšni bomo videti neznanci v prvih trenutkih skupnega bivanja. Kako vznemirljivi so prvi potovalni trenutki, ko se skupina neznancev združuje v sopotnike, znance in prijatelje … Kaj nam je želelo povedati navidezno naključje, ki je izmed neskončnih možnosti izbralo PRAV NAS, ki bomo eden drugemu začinjali potovalne trenutke, se prepletali in bogatili. Skupina sopotnikov je najbolj razburljivo potovalno doživetje!

Komaj čakam na uvodne takte potovanja, ki imajo magično moč. Tu se zgodi čudež – iz domače resničnosti se kot Feniks začenja ustvarjati vzporedna potovalna resničnost. Domači Oskar ostaja v vsem in z vsemi kar ostaja doma, potovalni Oskar pa se dviga v vzporedno zgodbo, potovanje, novo življenje! Vse bolj postaja resnično le to, kar je – potovalna druščina postaja življenjska druščina, potovalna avantura se spreminja v življenjsko avanturo, preteklost in prihodnost se zlijeta v trenutek sedanjosti. Vse bolj slišim notranji glas, ki pravi:”Izkoristi, zaživi, vdihni, odpri se in se prepusti … priložnosti, gostujoči deželi, potovanju samem, skupini in sopotnikom … Dihaj na polna pljuča in izkoristi vsak trenutek tega življenja! ZAČUTI SEBE!

Oskar, dovoli si biti sprememba.

Riževa poljaPotujemo daleč. V Indonezijo. Vstopni potovalni mlin je eden najbolj subtilnih trenutkov potovanja! To je priložnost, da se iz pepela domačega Oskarja, kot Aladin iz svetilke, pojavi svoboden duh potovalnega Oskarja. Za to je idealen čas “nekje vmes”, v urah letenja in čakanja po letališčih, dokler se enkrat naslednje popoldne ne priklatimo tja dol. Ko lebdim visoko nad oblaki med dvema svetovoma, čutim, kako iz mene odteka teža doživetega iz domače resničnosti in iz nekega novega vira priteka lahkotnost novega, presežnega in še nespoznanega. Kajti tak kot pridem dol, tak vstopim v potovalni vrtinec. Če me le-ta zajame s težo domačega, me bo razmetaval in vrtinčil in kobalil; če pa vstopim z lahkotnostjo, se mu prepustim in z njim zaživim … Tako pomembni so vstopni koraki …

V gostujočo resničnost želim vstopiti prerojen. Pa se bo potovanje tam na videz komaj začelo … 

* * *

Naj se tako v naslednjih tednih dogaja vsem nam, ki bomo delili potovalne trenutke na vseh koncih sveta. V vsakem trenutku se zavedajmo, kako lepo nam je že s tem DA SMO, da smo na potovanju, da smo v tako prelestni druščini in pod vodstvom tako neverjetno fajn vodnika J. Cenimo in se odprimo vsemu, kar se zgodi. Odprimo se gostujoči deželi in zadihajmo z njo. In najprej – začutimo sebe in se pustimo presenečati.

Pravi pomeni so očem skriti. Izkoristite priložnost!

Srečno!

Oskar