28. mar, 2017   Agencija Oskar, Individualna potovanja   ,

 

Individualno na Maldive – vtisi

Piše: sopotnica

Heeej Ivana,

evo, zdele imam malo lufta, pa tako lep dan je, pa sem se spomnila nate oziroma na moj dopust po Maldivih in da ti še dolgujem moje “poročilo”, hahha.

No, takole, bom kar komentarje zraven slik napisala:

Pogled iz najine terase oziroma vhoda v hiško. Med potko in plažo sva imela še beach bar, tako da žejna prav gotovo nisva bila. Jaz sicer bolj malo pijem (alkohola), sladke pijače mi tudi ne grejo, tako da sem bolj na vodi. Sva se ga pa prvi dan kar lepo za šankom (ampak drugega bara, pri recepciji) kar lepo napila. Tko prijetno nasmejana sva bila …

Maldivi-pogled s terase

Čudovita vegetacija je tam. Čudovitih rožic kolikor hočeš, res lepo tudi za učke!

Maldivi - rožice

Polno bananovcev, pravzaprav imajo prav bananin nasad, ampak nikoli ni bilo nobene banane za zajtrk. Ravno tako ni bilo nobenega kokosa, pa so jih redno pobirali, nalagali v samokolnice in odvažali. Kaj so delali z njimi pa ne vem. Dobila sva ga (narezanega na krhlje) le ko sva šla šnorkljat –  tam so nam ga na koncu na ladjici ponudili.

Maldivi - bananovec

Hiške na vodi so bile na fuuuuuuul dooooolgem pomolu. Ti povem, da sva bila ful zadovoljna, da nisva bila tam, odrezana od ostalih. Če gledaš otok so oni čisto na koncu otoka in še to na res dolgem pomolu (s čuvajem, da ne hodijo vsi gor, seveda), tako da, če želiš zvečer malo v bar, imaš zeloooo daleč (razen, če greš v tistega pri njih). Skratka všeč nama je bilo, da sva bila na plaži med palmami in ne na pomolu brez življenja. Res! Pa ful sem hotla najprej tam …

Maldivi - hiške na vodi

Zelo močne tokove imajo. Če greš na en konec plaže, te vzdolž obale odnese čisto na drug konc. Zdej, če greš zavestno (z masko) je ok in potem prepešačiš nazaj. Drugače je pa zelo nevarno, ker si čisto nemočen – proti toku ni šanse da plavaš! Zato opozorila, da nosiš live jacket!

Maldivi

Recepcija. Ej, ful dober sprejem. Najprej na letališču pove un dečko kdaj cca gre čoln na otok, ampak da te bodo že oni poiskali (mini letališče) in so naju res v kafič prišli iskat, ker je bil odhod 10 min prej. Potem te pripeljejo na otok (prtljago oni pripeljejo za tabo do recepcije), te posedejo, prinesejo za pit in vzamejo dokumente, pridejo nazaj z obrazci, se podpišeš in dobiš ključ. Potem pa te odpeljejo do sobe. Prtljaga pride pa za tabo. Ej, super organizacija, res! Pa tud na splošno folk ful prijazen. Vidiš pa samo tipe (muslimanski svet pač), od vrtnarjev, natakarjev, teh ki grabijo plažo, sobarjev … ženske (tajke) so edino na masažah pa ena (tudi tajka) na recepciji. Drugače pa samo tipi.

Maldivi

Plaža, ležalniki, mreže, senca … skratka res je tako kot v katalogih oziroma slikah. Čudovito in nobene gužve!

Maldivi - pogled iz plaže

Pogled na palme iz tuša na prostem. Mega dobr! Iz sobe imaš vrata za ven, banja, wc in umivalnik sta pod streho, tuš pa je na prostem. Torej vse kar se dogaja v kopalnici je v bistvu zunaj. Mega!

Maldivi - pogled iz kopalnice

Skratka dopust je bil prečudovit in nepozaben!!!

Več … individualna potovanja