18. sep, 2019   Agencija Oskar, Albanija, Avtobusna potovanja in izleti, Bolgarija, Italija, Korzika, Romunija, Sardinija, Sicilija, Zvizz potovanja  

 

… in Zvizzz … na kratek odklop

Več … Zvizzz potovanja

Poletne počitnice se nezadržno končujejo, natrpani delovni tedni se počasi spet kradejo v naše urnike. Ah, ko pa nam še tako živo nežni valovi spominov na prostrana morja pljuskajo v našo dušo, ko poletni žarki še malo božajo naša lica, ko nas barka spominov na počitniške dni vsake toliko časa nezavedno odnese v sanjarjenja … Trenutek streznitve. Srk kave in … oh, poglej jo no, idejo, ki nam ravno ta hip švrkne v glavo.
Kaj pa če bi jeseni zvizzznili za hipec, za vikend ali podaljšan vikend na kratek potep, tako malo za dušo, malo za počitek, malo za razvedrilo?
Oskarjevci smo že pred časom staknili glave in napletli cel jesenski  pulover po zadnji  italijanski modi, poln pisanih vzorcev idej.

Italija Apulija shutterstock 1108607918 manjsa 1024x682 - … in Zvizzz … na kratek odklop

Napletli smo romantično Apulijo, ko se sprehajamo po deželi očarljivih oljčnih nasadov, srednjeveških mest in dih jemajočih obalnih cest, prevzamejo nas neskončne plaže in, seveda,  mesto značilnih belih hišk, truli. Na naši poti obiščemo Matero v regiji Bazilikata, letošnjo evropsko prestolnico kulture, mesto, ki navdihuje številne pisatelje, pesnike in snovalce filmske umetnosti.
V odlični družbi raziskujemo sončno Sicilijo z Eolskimi otoki, zakladnico, vulkansko krasotico in mafijsko lepotico.   
Za en dan kar tako zaplujemo v Beneško laguno, pokukamo v steklarsko delavnico in se na Muranu pogovorimo  z mojstrico čipk!  

Italija Gardsko j. Limone sul Garda shutterstock 652311394 manjsa 1024x682 - … in Zvizzz … na kratek odklop

Dih nam jemljejo pisane vasice, Cinque Terre, ki gnezdijo nad Ligurskim morjem, jesensko vzdušje pa občudujemo ob Gardskem jezeru.
Izjemno lepoto Korzike so občudovali že stari Grki, saj slikovita mesta, izvrstna kulinarika in značaj prevzamejo še tako zahtevnega popotnika. Številni zalivi, turkizno morje, otočki, raznovrstne slikovite plaže, divji prepadni klifi, slikovite obalne panoramske ceste, obsežni labirinti obmorskih jam in pisana mesta se nadaljujejo tudi na Sardiniji.  
Romantični toskanski griči, odeti v zlate in škrlatne odtenke jeseni in skupaj z Elbo ponujajo idealno kombinacijo tridnevnega izleta.
Zviz na jezero Maggiore nam čara popolno podobo jezerske veličine, s svojimi otočki pa slikovite prizore predalpske pokrajine.  Verona, še en romantični sinonim, nas pričakuje s svojo areno in slikovitimi ulicami ter mostovi čez reko Adižo.
Večni Rim nas znova in znova preseneti. Blišč vatikanskih zakladov in neskončni spomeniki starega Rima so neprecenljivi.

Italija Toskana shutterstock 264759209 manjsa 1024x686 - … in Zvizzz … na kratek odklop

Sonce nas na morju boža še topleje. Kaj je lepšega, kot prisluhniti valovom, ki nežno trkajo ob čeri korziške obale, medtem ko nas topli jesenski žarki božajo po licih in morske sape plešejo svoj nežni valček igraje z našimi lasmi tudi na Sardiniji
Jonsko morje nas prevzame na Klasični Grčiji z ladjo, ko plujemo proti Igoumenitsi, kjer se izkrcamo in nadaljujemo proti Meteori, mistični pokrajini pravoslavnih samostanov.
Kasneje se vživimo v deželo Kiklopov in slavne Pitije, pohajkovanje po Peloponezu postane prava Odisejeva pustolovščina. Albanija je dežela, ki vedno preseneti. Osmanska arhitektura na eni strani in znameniti konjak na drugi, srednjeveški Berat in samotne plaže, kjer si utrgamo trenutek ali dva za skok v morje.
Pot nas vodi dalje v Romunijo in Bolgarijo, ko odkrivamo tančice skrivnosti dveh dežel; čudimo se na veselem pokopališču in drugačnosti ruralnega področja Maramuresa. Legende o transilvanskem vampirju nam burijo duhove, ko se v Bukarešti zavemo brezmejne človeške norosti iz polpretekle zgodovine. Skozi Dolino vrtnic odsanjamo v Trakijo in naprej v staro prestolnico Filipa Makedonskega …

Grčija Mikene manjsa 1024x682 - … in Zvizzz … na kratek odklop

Več … Zvizzz potovanja