29. jan, 2019   Agencija Oskar, Oskarjeva avtobusna potovanja  

 

In NOVA zgodba se začne: Oskarjeva avtobusna potovanja in izleti

Katalog Oskarjeva avtobusna potovanja

Nekoč je živela Agencija Oskar, polna odličnih popotniških zgodb z najbolj oddaljenih koncev Sveta. Ljudje so jo poznali, saj je vsako leto prav njim odgrinjala skrivnosti dišečega Orienta, otoških vetrov, zelenih azijskih draguljev, prvinskih arhipelagov in polarnih sijev. V vsako potovanje je premišljeno vpletala doživetja drugačnih obrazov, kultur in religij. Risala čarobne pokrajine prostranih tropskih gozdov, mogočnih slapov in veličastnih oceanov … Za roko je vodila čez viseče brvi, med kamnitimi balvani, žuborečimi potoki, med domorodce v afriških vaseh in v kaotična velemesta vse, ki so želeli postati del Oskarjeve zgodbe. In potem so se nekega dne porajala vprašanja: Poznamo Ognjeno zemljo, kaj pa Alzacijo, jo poznamo? Doživeli smo Isfahan, kaj pa Bretanjo? Zakavkaz je čudovit, zakaj pa je v Črnem gozdu doma višnjeva torta?

Francija Alzacija manjša 1024x682 - In NOVA zgodba se začne: Oskarjeva avtobusna potovanja in izleti
 
In tako so se rodili Oskarjevi krajši avtobusni izleti. Da bi Oskarjeva filozofija odstrinjala pajčolan tudi s krajev, kjer smo pravzaprav doma. Evropa, polna raznolikosti, zgodovine, kulture, umetnosti, klasične glasbe in naših korenin. Mogočna gorovja, skrite doline, zelene ravnice in zlate planote, previsne stene in peščene obale, vrveče prestolnice in hobitove vasice!

Veselimo se nove brošure kratkih in daljših  avtobusnih izletov in potovanj.  Pa naj vam ponudimo nekaj za pokušino:

·         Odpotujemo v Italijo, v samo peto italijanskega Škornja, Apulijo. Čisto na sever, v zobate Dolomite, krenemo na morje in obiščemo Pet vasic, zaplujemo na Ellbo, se povzpnemo na Vezuv in občudujemo ruševine starega Rima, koloseja v Veroni in se oddahnemo ob Gardskem jezeru.

·         Odkrivamo našo sosedo Avstrijo; doživimo podzemlje dežele Salzburške in se sladkamo v tovarni čokolade, se dvignemo visoko v gorovje in občudujemo tehniške dosežke.

·         V Nemčiji smo romantični na Bavarskem, pretreseni ob pogledih na zgodovinsko zapuščino in očarani nad Berlinom.

·         Češka, Slovaška in Poljska nas navdušijo s slovanskim melosom. Obiščemo Prago, pokušamo češko pivo, sledimo palčkom v Vroclavu in se soočimo z grozotami holokavsta.

·         Dežele nekoč naše skupne države nas ne pustijo ravnodušnih; V Srbiji se peljemo po Šarganski osmici in se razvajamo v Vojvodini, obiščemo skrajni vzhod države na Djerdapu,  Bosno doživimo v vsej svoji raznolikosti, v Črni gori pa se z raftom spuščamo po Tari.

·         Romunija s Transilvanijo in Transfagaraško cesto nas osupne, doživimo Bolgarijo in celo klasično Grčijo, seveda del poti preplujemo z ladjo.

·         In seveda vas popeljemo v Budimpešto, na koleno Donave in na madžarsko podeželje.

Več pa v novem katalogu avtobusnih izletov in potovanj ali več Daljša krajša” EVROPSKA potovanja.

Avstrija Salzburg manjša 1024x682 - In NOVA zgodba se začne: Oskarjeva avtobusna potovanja in izleti