11. apr, 2018   Agencija Oskar, Oskar piše  

 

GO HARD – OR GO HOME

Izobraževanje Agencije Oskar – April 2018

Oktobra lani smo spoznali, da se imamo odlično. Odločili smo se, da si želimo hoditi po le eni poti – k še večji odličnosti. Za to smo bili pripravljeni narediti, kar je potrebno. Povezali smo se v »močno pleme«. Uskladili smo vizijo in se dogovorili za pravila igre. Potem smo začeli delati, kot še nikoli tako. Agencija Oskar je poletela.

Vztrajanje v odličnosti od vsakega med nami pričakuje dobro fizično pripravljenost, čustveno stabilnost, mentalno osredotočenost, odgovorno delovanje in ustvarjalnost. Vsaki od teh lastnosti smo na tokratnem izobraževanju v Ajdovščini posvetili poldnevno delavnico. Zbrali smo se vsi, sodelavci iz Agencije in sodelavci vodniki. Bilo je nepozabno.

Oskar kolaž 1024x680 - GO HARD - OR GO HOME

Fiziko smo poleg dobre hrane in pijače izpostavili z delavnico Fizična samodiagnostika in samopomoč, ki jo je vodil Boris. Po uvodnih motivacijskih igrah smo se vsi testirali (kondicija, gibljivost, teža … ) in spoznali kje so naše močne in šibke točke. Delali smo na polno z izhodiščem GO HARD OR GO HOME, s polno zagnanostjo in do zadnjega atoma moči. Spoznali smo, da je to pomembno.

Čustveni stabilnosti sta bili namenjeni kar dve delavnici. Najprej smo celo popoldne namenili konfliktnim situacijam ter njihovemu razreševanju. Delavnico je vodila Vesna, po teoretičnem delu smo šli na razreševanje praktičnih primerov iz potovanj in vsakdanjega življenja. Spoznali smo, da je v močnem plemenu konflikt VEDNO nepotreben, spoznali pa smo tudi učinkovite poti, kako njegovo nepotrebnost ohranjati na potovanjih in doma.

Druga delavnica za čustveno stabilnost in mentalno osredotočenost je bila ŽIVLJENJE Z ŽAROM, kjer smo najprej spoznali razliko med življenjem (delom, vodenjem) z žarom ali brez njega. Potem nas je Sara popeljala v subtilne človeške sfere ter nam pokazala, kako lahko vsak med nami iz ne-žara spleza v stanje duha, v katerem zvezdice v očkih sijejo s polnim žarom. Spoznali smo, kako pomembno je opazovati sebe in vzpostaviti pravo stanje duha, za lastno zadovoljstvo in moč plemena.

Zadnja delavnica je bila namenjena ustvarjalnosti, na kateri nas je Urška spremenila v – SLIKARJE! Štiričlanske ekipe so se najprej želele uskladiti o vsebini in skici slike na zadano temo, potem pa sliko še ustvariti. Teme so bile zvito zavite; tri skupine so ustvarjale na temo Strong tribe, tri skupine na temo Safe in diversity in tri skupine na temo Ready for change! Dobili smo prave mojstrovine, ki zdaj krasijo naše pisarne, deležni pa jih boste tudi vi. Spoznali smo, kako smo kot ekipa odprti do izzivov in presenečeni, koliko ustvarjalnosti je v nas!

Oskar Ajdovscina april 2018 281 1024x428 - GO HARD - OR GO HOME

Na izobraževanju smo z veseljem ozavestili, da presegamo vse zastavljene cilje: odlični rezultati z vse bolj zadovoljnimi sopotniki, vse boljše delovno vzdušje, vse večja vključenost v problem in njegovo razrešitev. Z vse večjim veseljem hodimo v službo in delamo z vse večjo zagnanostjo in žarom. Skupaj stopamo po začrtani poti, vsi smo vključeni v zgodbo. Hvaležno. Gremo naprej!

Bilo je veselo in sproščeno – v stilu GO HARD OR GO HOME! Vsak trenutek je bil na polno, vsak med nami je bil na polno, žareli smo in se pri vsem lepo zabavali. Zdaj nas bosta energija in žar spremljala vsak dan, v zahtevnem obdobju polnem izzivov. Z zavedanjem in hvaležnostjo, da nam je zaupano dragoceno bogastvo, ki ga želimo plemenititi.

To je močno pleme. Ponosno, da je tako kot je. Pripravljeno na spremembo.

Vabljeni dragi sopotniki, v naše pleme, tudi vi. Odločili smo se, da bomo od zdaj naprej to delili tudi z vami, tudi doma. Več o tem, naslednjič.

Lep dan, Oskar