10. maj, 2016   Agencija Oskar, Vodniki, Vodniška šola  

 

Evalvacija vodniškega team bulidinga

Piše: Jež

Vodniška šolaPred odhodom na moj prvi team building v agenciji Oskar, se je že dogajalo. Moja rdeča sfera, duša in srce, sta se že veselila odhoda v Istro. Zelena sfera pa si je predvsem želela domačega udobja in iskala razloge, da bi lahko ostal doma. Bilo me je tudi strah, saj nisem vedel kaj pričakovati in čustvena plat  je poskrbela za dodaten pritisk. Ko je prišel dan odhoda, ni bilo več poti nazaj … na srečo me je Mravlja prosil za vožnjo kombija, tako da sem se zjutraj brcnil v zadnjo plat, vstal in se s kolegi odpeljal proti Istri.

Amigdala dela na polno. Naš oder je bil zanimiva reč, kot smo ugotovili, takoj ko prestopiš namišljeno črto postaneš nekdo drug in besede, ki prihajajo iz tebe sploh niso takšne kot si želi duša, kot bi govoril nekdo drug. Spoznal sem, da se temu reče čustvena ugrabitev. Bolj, ko sem to ozavestil in poskušal očistiti tremo in strahove, lažje sem govoril in na koncu (zadnji dan) sem se znebil čustvene ugrabitve. Trema je izginila in glas se je popravil, tudi vročine, ki me je poprej oblivala ni bilo več čutiti.

Veliko novega sem se naučil iz zanimivih predavanj, ter nastopov svojih kolegov, vsak je dodal svojo neprecenljivo izkušnjo. Vesel sem, da sem lahko prisostvoval na tem team buildingu in da ste bili moja ogledala. Zares veliko novih idej, mnenj, spoznanj smo si delili v norih štirih dnevih, se med seboj povezali, spoznali in stkali nova prijateljstva (novi-mladi-stari vodniki). Uživali smo kot glasbeniki v tolkalnem krogu, ko smo kot v transu igrali na bobne in ko smo se prelevili v igralce v dramski uprizoritvi Prešernovega Povodnega moža. Hvala vsem skupaj za ta čudovit podaljšan vikend.

Vodniška šolaGlavno spoznanje in vizija za prihodnje: Imam željo in moč za delo na sebi, da se osebnostno in kot vodnik razvijam. Želim si ozavestiti in očistiti vse smetke, ki so se z leti nabrale in ki preprečujejo mojemu notranjemu soncu, da bi sijalo navzven tudi kadar je zunaj oblačno ali ni najlepši dan na potovanju. V domačem okolju večkrat pride do te težave kot na potovanju, kjer po navadi iz mene sije sonce, duša tam daleč stran lažje premaga telo in čustva. Verjamem, da bo ko bom vse to ozavestil in prečistil iz mene sijalo sonce in se bo širila dobra volja po avtobusu ali pa v domačem okolju, četudi bo zunaj oblačno.

Hvala vsem, Bivolu, kolegom, prijateljem in celotnemu životinjskemu carstvu, da smo skupaj omogočili ta team building v Istri!

Jež iz gozda 😉