19. maj, 2015   Agencija Oskar, Člani pišejo, Kitajska  

 

Doživeta in Klasična Kitajska – Iz anonimnih anket

“Morda je s tem povedano vse, če rečem, da bom za vse nadaljnje izlete in potovanja najprej pogledala programe vaše agencije. Potovanje je res izvršeno na osebni ravni, zdi se ti, da potuješ s prijatelji, čeprav smo si bili pred tem popolni tujci. Domač in prijateljski odnos Marijane je nekaj enkratnega. “
Kitajska“Kitajska je res presenetljiva dežela. Dokler je ne obiščeš, si je ne moreš predstavljati.”
“Presenečena sem nad veličino mest, prijaznostjo ljudi, čistočo, urejenost – pravo nasprotje od stereotipov.”
“Najbolj bi pohvalila razlago o budizmu in življenju na splošno na Kitajskem (odnosi ženska – moški), časovno razporeditev poteka dogodkov, prehrane …”
“Zelo dobra vodnica Marijana z jasno razlago in definiranim “timingom” ter upoštevanjem želja in mnenj vseh sopotnikov, izčrpno razlago (morda ne na avtobusu, ko zadremamo). Doživeto predstavljeno! Ima občutek za sočloveka, je dobrega srca.”

“Strokovno vodenje, pozitiven vodič.”
“Prevzela me je velikost in množičnost!”
“Najbolj bi pohvalil skrajnosti med velemesti in podeželjem.”Kitajska
“Pohvalila bi vodnico Marijano. Poleg izvrstnega vodenja je v skupini ustvarila enkratno vzdušje.”
“Všeč mi je bilo, ker je bilo vsega po malo. Potovanje je bilo kot celotno zanimivo in prijetno.”
“Kitajska nasploh me je prevzela, saj sem si jo predstavljala drugače!”
“Težko bi izpostavila posamezne točke, ker so vsi ogledi in izleti tvorili čudovito potovanje. Vse je bilo dobro organizirano in je sestavljalo celotno potovanje. Super!”
“Zelo dobra organizacija, odlična vodnica Marijana, odlični lokalni vodniki in vodnice. Videli smo nekaj glavnih kitajskih “highlightov” v razmeroma kratkem času.”
“Odlično potovanje. Nimam pripomb.”
“Odlična organizacija s pomočjo lokalnih vodnikov.”
“Bilo je v redu, šlo je vse po času, ki je bil določen. Videli smo veliko o življenju ljudi, tako v večjih mestih kot na podeželju. Najbolje pa je bilo to, da je bila dobra skupina, tako da smo se dobro razumeli, pomagali med seboj in končali potovanje z dobrimi spomini na 10-dnevno srečanje. “
“Z dobro vodnico in skupino potnikov je bilo potovanje na Kitajsko pravo zadovoljstvo.”Kitajska
“Še posebej bi pohvalila dobro izkoriščenost dni; dovolj (a ne preveč) prostega časa, dober nadzor vodnice nad gibanjem potnikov, občutek varnosti, raznolikost dejavnosti in ogledov.”
“Potovanje je v celoti izpolnilo moja pričakovanja, program je zelo raznolik in ne dopušča, da bi se potniki začeli dolgočasiti. Pozitivna energija vodiča je zelo spodbudno vplivala na vse potnike in pomagala oblikovati homogeno, timsko skupino, kar je še povečalo “čar” potovanja.”
“Vse je bilo super. Najbolj mi bo ostal v spominu jug Kitajske, saj je res poseben, pristen. Pa mogočni Kitajski zid.”
“Super izbor ogledov, predvsem zaporedje, izbor prehrane po nasvetu vodnice, vse je bilo utečeno. Zelo všeč mi je izbor znamenitosti oz. raznolikost izkušnje – vsega po malem.”
“Ničesar ne bi izpustila, saj je na Kitajskem res ogromno stvari, ki so zanimive.”
“Glede na vodničino dobro poznavanje krajev, običajev in vsega, smo doživeli v tako kratkem času vse, kar se da – časovno. Šibkih točk praktično ni! Super program in izpeljava!”
“Toliko doživetij – različnih smo doživeli v zelo kratkem času. Zahvaljujoč manjši skupini smo lahko videli in doživeli še kakšno malenkost več, kot bi jo sicer. Spoznali smo tradicionalno Kitajsko kot tudi moderno, hitro rastočo metropolo Šanghaj. Bilo je nepozabno doživetje!”
“Vse, kar smo si ogledali mi bo ostalo v lepem spominu, enako tisto, kar smo doživeli. Uživala sem vsak trenutek potovanja. Vsak obisk kraja se mi je vtisnil v spomin.”
“Razgibanost samega potovanja (letalo-vlak-ladja-avtobus-kolo-rikša). Bilo je naporno, a čudovito. Marijana nam je želela vse najboljše, izpolnjevala naše želje, upoštevala naše potrebe. Izpustila ne bi ničesar.”
“V najlepšem spominu mi ostaja s celotno skupino sproščeno klepetanje v tradicionalnih restavracijah, rikše, ladja, kolesa, utrip tržnic, predstava na reki Li, večerni sproščeni sprehodi za prvi vtis (npr. Peking).”
“Vodnica Marijana – s srcem in dušo z nami na potovanju. Majhna skupina – enkratno! Ničesar ne bi izpustil, vodnica je vse tako strokovno organizacijsko izpeljala, da nam je bilo vse zanimivo, prijetno, dobrodošlo.”
“Enkratna organizacija, prejela sem več, kot sem pričakovala, vodnica se nam je odlično prilagajala (WC, hrana, pijača …). Kot potnica sem čutila, da sem pomembna, da si vodnica želi, da smo zadovoljni, da gremo domov polni dobrih vtisov, lepih spominov. Sem bolj za turistični stil potovanj, a so mi bili super “dodatki” nekoliko drugačnega potovanja (spalnik, rikše, kolo, domača hrana, specialitete …). Res hvala Marijani!”
“Pohvalila bi celoten program, saj nam je dal priložnost, da spoznamo različne obraze ogromne dežele, kot je Kitajska. Zelo mi je bila všeč tudi predstava na reki Li.”
“Hvala vodnici Marijani! Ker sem na Kitajsko potovala prvič, sem hvaležna, da mi jo je prikazala v najlepši luči. Z veseljem bi se še enkrat vrnila.”
“Krasno potovanje, super sopotniki in nepozabna izkušnja!”