26. sep, 2012   Agencija Oskar, O Agenciji Oskar, Oskar piše  

 

DOBRODOŠLI NA PLANETU OSKAR

 
Na poti do Agencije Oskar poslušam radio, iz njega vihar dogajanja domačega vsakdana. Potem vstopim v Agencijo Oskar in začutim, kot bi iz zunanjega viharja vstopil v drug svet. Nad vrati kar “vidim” napis: DOBRODOŠEL NA PLANETU OSKAR!
PLANET OSKAR V AGENCIJI
V Agenciji vre in je vedno delovno. Rad pozdravim z “dobro jutro”, saj v odgovor vedno znova slišim:”Za nas je že dolgo deloven dan!” Smeh, vesel sem videti sodelavce, IMG_7875vsak pri svojem opravilu; vsak v svoji, a hkrati tudi v naši skupni zgodbi. Zavijanja zunanjega viharja ni več, sem v prijetnem zavetju ladje … na Planetu Oskar.
Začne se moj delovni dan. Vsak je intenziven inbogat. Iz Gregoričeve 7 v Kranju obvladujemo cel svet! V zraku se kar iskri od informacij, domislic, ustvarjalnosti, rešitev in zamisli. Vsak rešuje svoje zgodbe, se posvetuje s sodelavci, sodelujemo drug z drugim in ne zgolj rešujemo izzive, ki jih pred nas postavlja življenje …
… Kaj se dogaja z našimi skupinami in potniki v Mehiki, Peruju, Etiopiji, v Indiji ali Indoneziji? Kaj bomo zapisali v nov e-časopis? Kako bomo snovali potovalna srečanja po novem? Kako rešiti skupino ob “štrajku” tega ali onega letalskega prevoznika … Vse se začenja in končuje tukaj, le zaprite oči in si predstavljajte naš delovni dan!
Prihajajo vodniki in vestiind 187 iz celega sveta. Poslušamo zgodbe, ki ste jih ustvarili sopotniki, analiziramo in podoživljamo, kujemo nove ideje, da bo v prihodnje še lepše, bolj doživeto, bolj sopotniku prijazno … Vse je usmerjeno v sopotnika, potovanja, našo skupno skrb, naše skupno ustvarjanje!
Vzdušje je prijetno, sproščeno in konstruktivno. Tudi največji izzivi se v takem vzdušju razrešujejo s preprostim razumevanjem. Smo ekipa, ki skupaj lahko ustvarimo veliko več kot vsak sam med nami … Skupaj smo, ker si sami tako želimo, saj vemo, da lahko vsak med nami skozi svoje delo uresniči samega sebe veliko bolj, kot če bi to počel sam. “Krizi” pa se lahko zahvalimo še za dodatno spodbudo, ki nas bo lansirala med zvezde:”Kaj lahko jaz dodam k celoti!”
PLANET OSKAR V SLOVENIJI
V petek sem bil na otvoritvi geološke poti ob Kokri, ki jo je z velikim delom odprl naš potnik Milan Krišelj (pri postavitvi piramide pa sem imel celo sam nekaj prstov zraven). Tam se srečam s sopotniki, v Gruziji smo bili skupaj, pa še kje.
Steče pogovor. Uživam. Iskrive očke,P1010086 živi spomini, veselje in zadovoljstvo! Naša potovanja niso neka preteklost! Živijo v vsakem trenutku kot vzporedna, čutna dušna plast naših življenj, ki je v današnjem času še kako potrebna. Ni smisel skupnih potovanj, da nas polnijo na poteh, temveč da prižigajo zvezdice v očkah predvsem v domačem življenju.
Čeprav fizično na Visokem, smo bili v petek s sopotniki skupaj tudi na Planetu Oskar. Ne le na Visokem in ne le v petek, temveč vedno kadar se srečamo, ko začutimo potovalni veter v laseh, zvezdice v očeh!
Ustvari se krog poslušalcev. Poslušajo, kimajo, o ja, slišali so za Agencijo Oskar, same dobre besede tečejo o nas. Vendar, potovali z nami še niso. Lahko torej poslušajo, pogovora doživljati pa žal še ne morejo … A nič še ni izgubljenega, ne zamujenega. Planet Oskar je dovolj velik za vse!
PLANET OSKAR NA PLANETU ZEMLJI
Kjerkoli potujejo naša potovanja, tam z nami potujete sopotniki. Vsak korak, stik z deželo, doživetje in vtis je izmenjava energije – nekaj dežele vstopi v nas in nekaj nas se zlije z deželo.
Za trenutek zaprimo oči in pomislimo, koliko potovanj, P1040747doživetij in prigod se je na skupnem potovanju zgodilo že vsakemu med nami! Skušajmo si predstavljati, koliko vsega se je zgodilo vsem nam!!
In kaj je zanimivo! Vse to je “v zraku”, to so močne in živahne zgodbe, ki nas polnijo z občutkom, inspiracijo, samozavestjo in osebno močjo! To so zgodbe, ki nas polnijo z zavedanjem, kako lepo se je prepustiti in sprejeti deželo, tudi domačo, tako kot je … Kako lepo je sodelovati s sopotnikom in skupino v skupnem doživljanju, ki neprimerno nadgrajuje doživetja vsakega med nami, tudi doma … Kako lepo je sprejemati drugačnost in jo jemati kot bogastvo, s katerim širimo lastna obzorja in polnimo notranji prostor, tudi doma …
To, dragi sopotniki, sovodniki in sodelavci, je naše največje bogastvo! Planet Oskar ni neka fiktivna vzporedna resničnost, kamor bi bilo treba bežati v šibkih trenutkih … Planet Oskar je resničnost TUKAJ IN ZDAJ, ki nas krepi in bogati; za vsakega med nami ga je dovolj, v neomejenih količinah, le stegniti se je treba – tukaj je, v zraku, ga čutite v sebi?!
Vedno se lahko priklopite nanj, vedno lahko začutite našo skupno energijo, mir in moč, samozavest in nadgradnjo … ter z zvezdicami v očkah zaživite vse lepše tudi v domači vsakdan. Če pa vam zmanjka, pojdite še na kakšno potovanje z nami, da obnovite snov, ki jo v teh dneh tako zelo rabimo v domačem življenju.
Prelestno je potovati, najlepše je uživati v potovalnem vetru takrat, ko se z veseljem vračamo v novo tujo, tokrat domačo deželo. Na potovanjih sanjamo in snujemo nove ideje, doma pa jih uresničujemo v skupno prihodnost.
Iz Planeta Oskar,
samo za vas!
Oskar