17. mar, 2020   Agencija Oskar  

 

Pozdravljeni,

Objavljeno, 1. april 2020

Se še spomnite zadnjega uvodnika, tistega o otroku, ki dela peščeni grad na plaži? Kaj veliko se v Agenciji Oskar od takrat ni spremenilo.

Še vedno se ukvarjamo z razstavljanjem potovalnega gradu, ki smo ga mesece oblikovali za vas. Ozaveščamo delčke zgodb, da jih bomo naslednjič sestavili v še močnejše celote. V mirovanju se že čutijo iskrice novega, ki bodo vzniknile iz tega pepela.

In čakamo državne uredbe, s katerimi bo država predpisala urejanje odnosov z vsemi, ki ste vplačali potovanja. Tako kot je na preizkušnji naše potrpljenje, vas prosimo tudi za vaše potrpljenje. Mi pa smo torej lahko samo doma in verujemo, da se bo tudi ta zgodba enkrat končala.

Izkoristimo čas za razmislek. Razmislite, dragi sopotniki, o vaših potovanjih, o vseh prelestnih trenutkih, ki so se vam na njih zgodili. Razmislite, zakaj radi potujete in kaj je tisto, kar vas vedno znova vleče na pot. Kajti potovanja še zdaleč niso strošek, temveč naložba – in prav za čase, v katerih živimo.

Mi vam bomo pri tem pomagali. Že jutri nas Nejc virtualno odpelje v Oman – kliknite.
Kam bi šli pa naslednji teden? Ostanimo še naprej povezani in pripravil vam bomo še več zgodb, v katere se zlahka vživite.

Lepo vas pozdravljam iz kovnice najboljših potovanj. Ostanite zdravi in svetli. Ne pozabite sanjati. A pazite, sanje se vam lahko kmalu uresničijo. 😊

Oskar

Preberite tudi:  Ustvarjajte dobro zgodbo, tudi doma!

3 KAMELE PUSCAVA OASIS 1024x476 - Pozdravljeni,

Objavljeno, 25. marec 2020

Pozdravljeni sopotniki,

V Agenciji Oskar se počutimo kot otrok na plaži, ki z navdušenjem priteče k očku in mu reče: »Poglej očka, cel dan sem z žarom in navdušenjem gradil čudovit grad iz mivke. Potem pa je prišel en velik val in je grad odplaknil, da od njega ni ostalo ničesar. Vendar, ko sem ga gradil, sem dobil cel kup še boljših idej! Jutri začnem še z večjim veseljem graditi še lepši in večji grad.«
 
Dobro smo. Le drugače, obrnjeno navznoter, sublimativno in prečiščevalno. Če smo prej ustvarjali čudovito potovalno hišo, jo zdaj demontiramo, da bomo lahko ustvarili nekaj še boljšega 😊.
 
Kako pa ste vi?
Kaj počnete? Ste zdravi in namenjate čas tistemu, za kar ga prej niste našli? Se tudi vam v bolj umirjenem stanju utrinjajo uvidi in spoznanja? Vsaka, tudi potovalna umirjenost, je priložnost za spoznanja, ki izboljšajo kvaliteto našega življenja.
 
Izredne domače razmere so za ljubitelje potovanj lahko zanimiva priložnost doživeti potovalna vzdušja kar doma. Z nekaj poigravanja z resničnostmi lahko izjemne domače razmere vidimo kot svojevrsten (potovalni) film. Potem pa uporabimo vse veščine, ki smo jih trenirali na naših potovanjih – prilagajanje potovalnim okoliščinam, sprejemanje drugačnosti in toleranco. Pri tem se odprimo doživljanju, spoznanju in nadgradnji.
 
Izkoristimo podarjeni čas. Napišite nam vaše misli, spoznanja in tokrat domače zgodbe. Ostanimo skupaj tudi v kriznih časih, da jih bomo potem s še večjim veseljem nadgrajevali v skupnih zgodbah po sceni imenovani Svet. Če si želite pogovor, nam pišite in skladno s časom vas z veseljem pokličemo.
 
Še naprej vas bomo tedensko obveščali
o poteku dogodkov. Izredne razmere potrebujejo svoj čas, v katerem se izoblikujejo izredna pravila, po katerih bomo tudi mi lahko urejali naše odnose. Verjamem, da bo vsak teden več znanega. Potrpljenje se nam tu obrestuje.
 
Do takrat izkusimo
omejitve, spoštujmo pravila in ostanimo zdravi. Ob vsem vam želim veliko sonca in – ostanimo svetli.
 
Oskar

2Y8A5426 33 1024x445 - Pozdravljeni,

Prvi (prejšnji) teden izolacije

Prvi (prejšnji) teden izolacije je bil precej kaotičen, saj smo bili vsi soočeni z izrednimi razmerami, ki so se dnevno dramatično stopnjevale. V turbolentnem vzdušju, ko so se informacije spreminjale iz ure v uro, smo v domovino, samostojno in brez državne pomoči, vendar v stalni navezi z MZZ, spravili vse naše sopotnike (skupine in individualne potnike), ki so jih izredne razmere našle v širnem svetu od Nove Zelandije okoli sveta vse do Japonske. Vsem sopotnikom se zahvaljujem za sodelovanje in pokončno držo pri reševanju. Čestitam izjemni ekipi sodelavcev Agencije Oskar za profesionalnost, srčnost in požrtvovalnost.

Drugi (ta) teden izolacije

Drugi (ta) teden izolacije smo že bolj usklajeni. S partnerji (letalskimi prevozniki, lokalnimi partnerji, hoteli, prevozniki …) se usklajujemo, kako prebroditi nastalo situacijo. Naša prva pozornost je usmerjena v zavarovanje vplačanih sredstev naših sopotnikov marčevskih in aprilskih potovanj, ki so že v rokah naših partnerjev. Prav tako čakamo navodila vlade, kako v izjemnih razmerah urediti odnose s sopotniki, ter kako naprej. Smo v stalnem stiku (in skrbi) z našimi vodniki, ki vas lepo pozdravljajo.

Pogled v tretji (naslednji) teden izolacije

Pomembno je, da ostajamo živahni in povezani. Načrtovano aprilsko izobraževanje vodnikov pripravljamo v e-obliki, k izobraževanju pa bomo povabili tudi vse sodelavce. V teh časih ekipni duh pomaga prebroditi izzive vsakega med nami.
 
Prav tako pripravljamo nekaj za vas, dragi sopotniki, da bomo tudi v vaš dom pripeljali potovalno vzdušje potovalnih vsebin iz naših dežel.


In kaj počnemo vedno in vsak dan? Sanjamo nova potovanja …
Sanjajte z nami! 😊

Agencija Oskar - prvi teden

Objavljeno, 18. marec 2020

Pozdravljeni sopotniki,

Trenutno stanje je VSE NAS postavilo pred izziv, ki ga do zdaj še nismo izkusili.
V Agenciji Oskar delujemo preudarno, odgovorno in v skladu s situacijo:

 • odpovedali smo vsa potovanja z odhodom do 15. aprila;
 • v skladu z zakonodajo in dogovori se pripravljamo na ureditev aprilskih potovanj ter za naprej;
 • v skladu z zakonodajo pripravljamo vse potrebno za ureditev naših odnosov (nihče, ki je vplačal potovanje, ni in ne bo nič izgubil).

Vsakemu potovanju in sopotniku se posvečamo individualno. Situacija se bliskovito spreminja – danes je tako in jutri je že drugače, a do sedaj smo naredili vse, kar je bilo v naših močeh in razrešili vse, kar je bilo potrebno. Mi in tudi vsi naši sogovorniki so zelo obremenjeni, zato vas v teh časih prosimo za nekaj razumevanja in potrpljenja.

Agencijo Oskar smo pripravili za čas mirovanja, da bo takoj, ko se težki časi sprostijo, spet poletela kot ptica čez domače horizonte.

Naša poslovalnica na Zasavski 45 D je do preklica skladno z uredbo zaprta.
Za vas smo dosegljivi na naših telefonih oz. na mailu
info@agencija-oskar.si.

Zdaj je čas hibernacije in kontemplacije; bodimo zgledni in pozorni. Sanjajmo. Ostanimo čvrsti in mirni, živahni in zvedavi, čuječi in pozorni. Ko se oblaki razgrnejo, spet skupaj poletimo soncu naproti.  

Želimo vam kar največ zdravja in lepih trenutkov – tudi v teh časih,

Oskarjevci

Aktualna vprašanja glede vplačanih aranžmajev z odhodi v času epidemije Covid 19 in kasneje:

 • Kaj lahko naredim, če imam pri Agenciji Oskar d.o.o. vplačan aranžma s predvidenim odhodom do 15. 4. 2020?

  Vsa potovanja so v tem obdobju odpovedana. Za vas bomo organizirali potovanja v bolj primernem času in takoj, ko se razmere umirijo. Vsi, ki ste imeli potovanje vplačano, boste prejeli dobroimetje/vrednostnico, ki jo lahko izkoristite do vključno 31.12. 2021.

 • Kaj lahko naredim, če imam pri Agenciji Oskar d.o.o. vplačan aranžma s predvidenim odhodom po 15. 4. 2020?

  – V kolikor želite svoje potovanje odpovedati že sedaj, razumemo tudi to. Vašo odpoved bomo obravnavali po odpovedni lestvici naših splošnih pogojev, kar pomeni, da zadržimo odstotek po odpovedni lestvici, stroške prijavnine, strošek odpovedi zavarovanja, stroške vizumov in podobno.
  – Glede same odpovedi vašega potovanja, svetujemo, da s tem še počakate. Vsekakor zagotavljamo, da bomo pri organizaciji potovanj vedno poskrbeli najprej za vašo varnost. V kolikor pa je vaša odločitev dokončna in želite svoje potovanje preusmeriti ali odpovedati, nam to sporočite na info@agencija-oskar.si.

 • Kaj lahko naredim s kupljeno letalsko vozovnico, ki je bila izdana za obdobje epidemije in je sedaj preklicana, let odpovedan, potovanje onemogočeno?

  Tako kot do sedaj, bomo tudi tokrat skrbno preverili stanje in možnosti glede zamenjave ali dobroimetja vaše kupljene vozovnice, v kolikor bo to prevoznik omogočil. Za vse podrobnosti in nadaljnje informacije, nam pišite na avio@agencija-oskar.si.

 • Imam vplačano zavarovanje rizika odpovedi. Ali riziko odpovedi krije tudi strah pred potovanjem zaradi virusa Covid 19?

  Trenutno nobeno zavarovanje ne krije možnost odpovedi aranžmaja s povračilom kupnine, zaradi strahu pred Covid 19.