11. maj, 2022   Agencija Oskar, Peru  

 

Čas je za Južno Ameriko

Peru – vodnik Iztok nam poroča o prvomajskem Peruju 

Peru se s polnimi pljuči vrača na turistični zemljevid. Tujih in domačih popotnikov ter obiskovalcev je iz tedna v teden več, zato je zdaj pravi čas, da to raznovrstno in prečudovito deželo spoznamo v trenutku, ko se kot lepa Trnuljčica zbuja po dveletnem spanju. 

Prijazni domačini so nas tudi tokrat gostoljubno sprejeli in z nami delili njihove naravne in kulturne zaklade, vključno s skrivnostmi linij v Nazci, čarobnostjo jezera Titicaca, mogočnostjo kondorjev, ki preletavajo globoke kanjone in nenazadnje veličastnostjo slavnega Machu Picchuja.

Peru postaja tudi vse bolj kulinarična destinacija, okusi slastnih in nevsakdanjih jedi se prepletajo na vsakem koraku. Vedno bolj popularna super živila kot so kvinoja, maca in kiwicha, eksotično sadje iz amazonske džungle, slavni ceviche z morske obale, različne sorte krompirja in koruze, llama in alpaca …

Panteon perujskih božanstev je tudi tokrat bdel nad nami in poskrbel, da smo se domov vrnili z zvrhano mero zgodbic, prekrasnih vtisov in dogodivščin ter nenazadnje čudovitih fotografij. Pridite z mano v Peru tudi vi, ne bo vam žal!

Več o potovanjih v Peru najdete TUKAJ.