14. maj, 2013   Agencija Oskar, Turčija  

 

Carigrad 4/5 dni

Carigrad 4/5 dni – kliknite tukaj

Stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje
Spustite se v vrtinec svetovne metropole, 1600-letne prestolnice na dveh kontinentih … Naj vas vzhodnjaški vrvež bazarjev preplete z levantinskim utripom … mogočne Turčija-Istanbulzgradbe s slavno preteklostjo … bosporska ožina z dvema celinama!
Doživite trebušni ples, barantajte z uličnimi prodajalci po barvitih tržnicah … prepustite se čarom Orienta, začutite turški utrip!! Naj vas za kratek čas ponese carigrajsko vzdušje živih dni in sanjskih noči … nihče vam ga ne pričara tako, kot mi!
Prepustite se sožitju slavne preteklosti in barvite sedanjosti … doživite temperamentno noč s trebušnimi plesalkami v nočnem klubu ali turško večerjo ob zvokih ciganske glasbe … ki se lahko razvije v spontano veselico.
Del potovanja v Carigrad so tudi nakupovalni užitki. Diskretno smo čas zanje umestili v povsem raznolika vzdušja: v turistično orientalskem vzdušju Pokrite tržnice, v uličnem vrvežu uličic okoli Egipčanske tržnice, kjer najdete stvari po cenah, ki jim ne morete verjeti, v vzdušju azijskega Kadikoya, kjer vas gotovo premami kvalitetno blago po ugodnih cenah … in na koncu še eksluzivno vzdušje modernega Taksima!