02. mar, 2016   Kanarski otoki, Oskar piše, Tenerife  

 

Atraktivni Tenerife in Gomera 8 dni

Najprej smo s Sandro in Nejcem prečesali otok Tenerife, ki je vsestransko najbolj zanimiv otok, le da je ogromno turizma in se zdi, da bodo Španci, tako kot nekoč staroselski Gvanči, hitro izginili. TenerifePotem smo “zgolj za 1 dan” prišli na Gomero. Na otok smo vstopili zvečer in takoj začutili intimo, ki jo na Tenerifih komaj najdeš. Naslednje jutro se je začela majhna Gomera z vsakim prizorom večati in nas bolj navduševati. Ostali smo veliko dlje, kot smo načrtovali. Ko smo odhajali, smo vedeli, da smo našli tisto, kar smo iskali – kombinacija Tenerifov in Gomere je odlična za dušo in telo.

Potovalna zgodba polna kontrastov

Potovalna zgodba se je zgodila naravno, kar sama od sebe – najprej tri “bolj ogledovalne in turistične” dneve Tenerifov, ki jim sledijo trije dnevi aktivnega uživanja v naravi in tradiciji, v morju in umirjenosti življenja na Gomeri.

Živahni Tenerifi in sproščena Gomera


TenerifeNa Tenerifih
doživimo in spoznamo vso pestrost otokov, od zgodovine in umetnosti, pa kulture in arhitekture do mestec in zaselkov, parkov in muzejev, seveda je tu tudi slikovita vulkanska pokrajina okoli vrha Teide. Nič svetovno presežnega, a je za tri dni na Tenerifih dovolj snovi za raziskovanje in odkrivanje, hkrati pa se vsak dan lahko sprehodimo in okopamo v Atlantskem oceanu. Zvečer pa lahko utonemo v turističnem vrvežu mestnih ulic.

Gomera Na Gomeri se potovalni veter umiri v sproščenost že v mestecu San Sebastian, v katerem potem, ko odpluje zadnji trajekt za Tenerife, zaveje pridih umirjenosti. Otok je preprosto spektakularen na vsakem koraku, saj ga ob morju brazdajo slikoviti kanjoni, v katerih so stisnjene še bolj slikovite in v skale vpete vasice iz nekega drugega časa; na višini pa so gosti gozdovi orjaškega resja in lovorikovca, kot naročeni za sprehode in krajše pohode po zeleni svežini. Ob morju najdemo črne vulkanske plaže, kjer se lahko okopamo v zmerno toplem Atlantiku. To so okvirji, v katerih se gibljemo v drugem delu potovanja, en dan pa je tudi prost za počitek ali daljši pohod.

Tenerife A(tra)ktivno potovanje je po eni strani sproščeno in ni naporno, po drugi strani pa je dinamično in živahno potovanje, ki je prepleteno s sprehodi po različni naravi in kopanjem, raznolikostjo in množico drobnih doživetij. Večeri so prosti za doživljanje lokalne kulinarike po zmernih lokalnih cenah, zato (hotelske) večerje v ceno niso vključene. Vključeni hoteli so na nivoju solidnih 3*, ki nudijo ustrezen počitek in zatočišče. Potovanje bo gotovo všeč vsem, ki ste na polno doživljali Madeiro, Kreto ali Korziko ali katero izmed podobnih destinacij.

Lep dan še naprej,

Oskar