14. maj, 2013   Agencija Oskar, Turčija, Vzhodna Turčija  

 

Ararat in vzhodna Turčija 10 dni

Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje, planinsko potovanje

Vzpon na Ararat je čudovita trofeja in zadoščenje ljubitelju gora. Doživite zmagoslavje na vrhu 5.153 m visokega Ararata. Biblični očak je osameli vulkan z večno sneženo kapo, s katere se pogled odpira na vse strani neba, v štiri raznolike dežele, civilizacije…

Vzpon na visoko goro je nežno umeščen v zibko TRCM vzhodna turcija akdamar 300x201 - Ararat in vzhodna Turčija 10 dnivzhodne Turčije, v kateri najprej doživimo čudovito okolje nekdanje armenske prestolnice Ani ter umirjene dežele latentne negibnosti… Po vzponu pa doživimo še nekaj naravnih lepot z vrhuncem na jezeru Van, kjer se z ladjico popeljemo do otočka in se vržemo v sodavo “morje”.

Nočimo v hotelih 2-3* in v gorskih šotorih, ki jih priskrbi Agencija Oskar in jih dostavi na ljubljanskem letališču. Udeleženci potovanja so zadolženi za šotore in prenos šotorov v času potovanja.

V planinsko potovanje so vključeni vsi prevozi s terenskimi prevoznimi sredstvi, lokalni gorski vodnik, najem osličkov/nosačev za prenos prtljage in tovora, najem višinskih gorskih šotorov, zajtrk in večerja, ter dovoljenje in državne takse. Na ostalem delu potovanja se prevažamo z avtobusi in lokalnimi prevoznimi sredstvi.