Piše: vodnica Breda Dular

MadeiraMadeira je poseben otok v Atlantskem Oceanu. To ve vsak, ki jo je že obiskal in ravno zaradi tega popotnike še posebej vleče. Zaradi svoje posebne energije, vzdušja ali enkratne narave.

Ko so otok odkrili ni bil poseljen, zato je bila vegetacija pristna. Takšna, kakršna je bila včasih v Sredozemskem območju. Kaj hitro so odkrili, da je otok izredno rodoviten, le da na nekaterih delih primanjkuje vode. Vodo so napeljali po celem otoku in iz celega sveta so začeli prinašati različno vegetacijo. Otok je danes rezultat vsega tega: pridnega dela človeških rok, rodovitne zemlje in ugodne klime, ki jo zagotavlja topel tok iz mehiškega zaliva.

Nastal je pravi plavajoči botanični vrt in kadarkoli otok obiščeš, vedno nekaj cveti.

MadeiraMadeira naj bi bila tudi del nekdanje potopljene Atlantide, o kateri je pisal že Platon v svojih spisih. Platon je dobil znanje od svečenikov v Egiptu, ko je tja potoval. V spisih opisuje Atlantido kot model popolne države.

Na Atlantidi naj bi imeli zelo visoko razvito tehnologijo, ki je prerasla njihove sposobnosti in moralo. Zaradi ‘neznanja’ so povzročili potop in nekaj izbrancev se je rešilo na sosednje kontinente.

Tudi ljudstvo Baski, ki živijo v severni Španiji, naj bi bili potomci prebivalcev Atlantide. Baski po DNK ne spadajo v nobeno svetovno skupino, niti njihov jezik nima nobenih skupnih korenin z ostalimi svetovnimi jeziki, kar je precej nenavadno.

V novejših časih pa Atlantido v svojih ‘branjih’ omenja tudi Edgar Cayce, ali speči prerok, kot ga mnogi imenujejo. Živel je do leta 1945 in je celotno življenje posvetil pomoči sočloveku. Imel je posebno lastnost, da je lahko v polsnu ali posebnem transu odgovarjal na različna vprašanja. Ker nas ljudi najbolj pesti zdravje, je največ odgovorov posvečenih zdravju. Napisanih je kar nekaj knjig na to temo in prevode se lahko dobi v knjižnici. Gospod Cayce je poleg sebe ves čas imel tajnico, ki je ‘branja’ zapisovala in na tak način pomagala ohraniti neprecenljive skrivnosti.

MadiraTiste najbolj radovedne pa je zanimalo nekaj več. Kar nekaj vprašanj so mu zastavili glede potopljene legende Atlantide. Potrdil je, da to ni bila legenda, da je dežela obstajala in da so egipčanske piramide zgradili tisti, ki so se uspeli rešiti iz potopa. Sfinga naj bi pod levo prednjo šapo varovala neprecenljivo skrivnost, ki so nam jo zapustili prebivalci Atlantide. Ko bo človeštvo dovolj zrelo, se bodo vrata do tja odprla sama.

Opisal je lego kontinenta in kaj vse je obsegala Atlantida.

Madeira naj bi bila del tega potopljenega kontinenta in idealne države. Mistična, polna nenavadne energije in bogata z bujnim zelenjem. Ko si tam te napolni s pozitivno energijo, da moči za življenje naprej. Če si na tleh te dvigne, če si poln energije, ti pomaga še višje. Morda pa je njena moč ravno v tem?

Komentirajte

Za komentiranje morate biti prijavljeni.

Portugalska-Hiška-pomd
POTOVANJE:
Cena:
od 840 EUR
Trajanje:
od 8 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - Oskarjevo turistično potovanje
Madeira Botanični vrt
POTOVANJE:
Cena:
od 861 EUR
Trajanje:
od 7 dni
Potovalni stil:
Letovanja
Madeira-pokrajina
POTOVANJE:
Cena:
od 1425 EUR
Trajanje:
od 15 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - Oskarjevo turistično potovanje
A(tra)ktivna Madeira- treking sv.Lovrenc
POTOVANJE:
Cena:
od 840 EUR
Trajanje:
od 8 dni
Potovalni stil:
Oskar Plus
Madeira - Botanični vrt
POTOVANJE:
Cena:
od 1080 EUR
Trajanje:
od 9 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - Oskarjevo turistično potovanje
Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se