14. mar, 2012   Agencija Oskar, O Agenciji Oskar, Oskar piše  

 

Agencija Oskar – Agencija srečnih ljudi

 
Ob praznovanju 10. obletnice sodelavke Maje v Agenciji Oskar je direktor sodelavcem posvetil govor, v katerem se je dotaknil vseh vidikov sodobnega časa. Morda bo nekaj vizionarskih poudarkov zanimivih tudi vam.
” Ne obremenjujem se z mislimi ali nam bo uspelo in do kje bomo prišli. Prežet sem z zavestjo, da je vsaka pozornost v tej smeri korak proti cilju. Skupna “zmaga” (sreča, zadovoljstvo) je edini cilj, za katerega se je vredno boriti. Vsakomur je položena v zibko, sam pa se odloča (in deluje) v smeri njene izpolnitve.”
IZHODIŠNE POSTAVITVE
” Ne sprašujemo se več, ali bo Agencija Oskar preživela ali ne. Čas negotovosti je mimo. Vzpostavljena je materialna stabilnost, ustvarjalna neulovljivost, kvaliteta odločanja in “trenutnost” odziva na sodobne izzive.
Največje bogastvo Agencije Oskar je čvrsto jedro soljudi (sopotnikov in sodelavcev), ki cenimo kakovost ODNOSA in vemo, zakaj smo skupaj.
S tako požrtvovalno ekipo sodelavcev in tako ozaveščeno ekipo sopotnikov se Agenciji Oskar ni treba bati soočanja s preteklostjo in z izzivi sedanjosti. Samozavestno lahko objavimo jasno vizijo  prihodnosti.
Obstaja še pot do cilja. Vizija pa je že sonce na koncu tunela.”
“USODNO” POSLANSTVO TEGA TRENUTKA
“Kdor današnje stanje vidi kot gospodarsko krizo (ki bo minila in bo po tem vse po starem), je v preteklem vzorcu kolektivnega nezavednega, ki srečoveže na materialne dobrine in na rast fizičnega premoženja.
Rasti na tem področju ni pričakovati, zato takega v naslednjih letih čaka ne-sreča, strah za preživetje ter stanje duha, ki bo čustveno zalepljeno na pot navzdol. Gre za “bardo”, stanje zamaknjene usojenosti – kot pri človeku, ki lula proti vetru, ima pri tem mokre noge in razmišlja o prekletstvu lastne usode.”
“Kdor današnje stanje vidi kot “krizo percepcije (zaznavanja?)”, s tem lahko začuti poslanstvo trenutka. Potreben je premik v zavesti in spoznanju proti dejstvu, da smo večplastna bitja, ki poleg življenja v materialnem svetu živimo tudi v čustveni, mentalni, dušni in duhovni razsežnosti. Tedaj se ZAVEMO, da nam je za iskanje sreče podarjen NEOMEJEN prostor, le s šaro starega pogleda na sebe in svet je treba opraviti.
Sporočilo sedanjega trenutkapostane jasno: lastna nebogljenost ob blokadi na materialni ravni nam sporoča, da smo bili vanjo preveč zagledani. Čas je torej, da odmaknemo plašnice z oči in se odpremo človeškim potencialom v celoti. Obrni se torej in lulaj dalje, navdušen boš nad čudežem, ki se ti je zgodil (in samim seboj).
KOT LADJA NA PREHODNEM MORJU …
“Vzpostavite si naslednjo predstavo:Agencija Oskar je močna in stabilna ladja na prehodnem morju. Dobro vemo, od kje prihajamo. Zavedamo se, kakšno je poslanstvo trenutka. Jasna je smer vizije poti naprej, v dobo novega zavedanja.
Vsak med nami pa je čolnič okoli nje – vsakdo samostojen v igrivosti lastnega raziskovanja, a vendar z občutkom zaupanja ob skupni ladji,ki varno reže valove v nove horizonte. Skupaj lahko pridemo daleč! Vsak sam pa je omejen le na varen doseg znane obale.
Ozavestite potencial, ki ga ima skupnost za vsakega med nami. ”
KAKO LAHKO SODELUJEM IN PRISPEVAM …
” Stara razmišljanja (kaj lahko iz skupne zgodbe vzamem zase) vas bodo pripeljala v ne-srečo in ne-zadovoljstvo,vzpodbujala vam bodo strahove. V času prehoda ste sami bolj šibki in nemočni. Nova razmišljanja (kaj lahko dodam k skupni zgodbi) vas bodo vodila v občutju nove samozavesti, k sreči in zadovoljstvu. Preizkusite se v tem sami in začutite, kako se pri tem počutite.
Ne razmišljajte koliko delate in kakšen je/bo rezultat. To vas popelje v depresijo! Poslanstvo teh časov je misel na lastno delo kot samouresničitev – delati je treba na polno in s čistim srcem. Rezultati so vedno, kot so!
Vsakdo ima vedno prav. Kakor razmišljamo, tako stanje duha si ustvarjamo. Ustvarjeno stanje duha pa živimo. Resničnost je za vse več ali manj ista. Mi pa smo tisti, ki iz te iste resničnosti ustvarjamo srečo ali bolečino. Tako na potovanjih, kot tudi doma.
To so izhodišča poti v vizijo – Agencija Oskar – Agencija srečnih ljudi.
VIZIJA: AGENCIJA OSKAR – AGENCIJA SREČNIH LJUDI
“Začenjamo takoj! Najprej bomo podjetje organizacijsko prečistili – odpravili bomo smeti in neskladja, ki so se z leti nabrala, v notranjem sodelovanju kot tudi pri potovanjih in odnosih do sopotnikov. Vsakdo bo izpostavljen izzivu spremembe in nove zaznave. Odpustite staro, odprite se novemu. Kajti vedite: nikoli več ne bo, kot je bilo!
Nadaljevali bomo z ozaveščanjem o kvaliteti življenja (sreče in zadovoljstva). Sreča in zadovoljstvo sta osebni stanji, do katerih ima dostop le tisti, ki je v to pripravljen vložiti ter se soočiti s pogledom v ogledalu. Ozaveščali bomo pomen odnosov; do sebe, sodelavcev, sopotnikov, do življenja. Ozaveščali bomo pomen misli, navdiha, ustvarjalnosti in samouresničevanja. Skupaj bomo potovali naprej. Kdor bo želel, bo še naprej lahko čakal na odrešenika.
Začeli bomo v krogu sodelavcev. Lastno sonce z veseljem delimo s sopotniki. Agencija 21. stoletja je lahko le s čistim srcem in namenom deluje v smeri “all win combination”. Vsakdo iz skupnega koša potem lahko vzame tisto, kar lahko v življenju nosi.”
URESNIČEVANJE POSLANSTVA AGENCIJE OSKAR …
“Prihaja čas, ko se na potovanja ne bomo “odpravljali in se z njih vračali”, saj potovalni tempo in visoka potovalna vibracija vse bolj vstopata v vsak trenutek domačega življenja. Vprašajte se, kakšen bo moral biti sočlovek nove dobe, da bo v novi dobi ne le preživel, temveč se tudi uresničeval in bil pri vsem skupaj srečen in zadovoljen?!
Odgovor je preprost: v takem stanju duha, kot so sopotniki na Oskarjevih potovanjih stopenj 3-5! Naša potovanja postajajo vadbeni poligon, ki nam olajšuje prehod v novo zaznavo, v novo dobo. Na potovanjih, ki so prežeta z Oskarjevo potovalno filozofijo lahko presegamo tako samopodobo kot pojmovni svet, širimo toleranco in krepimo odzivnost na spremembo.
Prehod v novo kvaliteto življenja vdihuje poslanstvo Oskarjevi potovalni filozofiji in skupni identiteti Agencije Oskar. Naš čas torej prihaja. Kar smo želeli, to se nam uresničuje. To je edina pot! Nikoli več ne bo tako, kot je bilo!”
ZA KONEC …
“Govorim vam kot kapitan ladje Agencija Oskar. Nisem si izmislil ne časa, skozi katerega plujemo in ne morja, po katerem plujemo. Sam iz te resničnosti iz sebe lahko ustvarim žrtev ali zmagovalca. Moje je torej le razumevanje resničnosti in vizija, ki jo želim uresničevati.
Za kapitana je ključno zaupanje v posadko, za posadko je ključno zaupanje v kapitana. To so edini  temelji sodelovanja, ki vodijo v trajno srečo in zadovoljstvo nove dobe.
Želim uresničevati vizijo Agencije Oskar – Agencije srečnih ljudi.
Oskar