Združeni Arabski Emirati-Dubaj

ZDRUžENI ARABSKI EMIRATI

Združeni arabski emirati – Dežela sodobnih sanj

Združeni arabski Emirati, doživite vse svoje sanje v raju, ki so ga ustvarile človeške roke. Tukaj je mogoče prav vse, od puščave do najvišjih zgradb sveta!

Seznam potovanj Združeni arabski emirati – Dežela sodobnih sanj

Združeni Arabski Emirati


Koristne informacije

ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI – Dubaj, sinonim za razkošje

VIZUM: Slovenski državljani, ki potujejo v Združene arabske emirate, od 22. 3. 2014 za vstop ne potrebujejo vizuma. Brezvizumski režim velja le za imetnike navadnih potnih listov in sicer za bivanja do 30 dni. Potni list mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po odhodu iz Emiratov.

ZDRAVJE: Obveznih ali priporočljivih cepljenj za potovanja po Združenih arabskih emiratih ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj. Vsi potniki ste zavarovani s skupinskim dodatnim zdravstvenim zavarovanjem z asistenco CORIS v tujini.

VREME: Dežela ima puščavsko podnebje z letno količino padavin od 100 do 200 mm. V Dubaju je povprečna temperatura januarja 23° C, julija pa 42° C.

Več informacij o vremenu v Združenih arabskih emiratih najdete na www.wunderground.com.

HRANA IN PIJAČA: Različna in pestra. Mnogo mednarodnih kuhinj, med katerimi najbolj prevladujejo libanonska, indijska, perzijska in arabska kuhinja. Med pijačami je zelo priljubljena kava z dodatkom kardamoma, ki jo postrežejo z dateljni ali halvo. Uradno je pitje alkoholnih pijač v Združenih arabskih emiratih prepovedano, zato tudi niso pogoste. So pa na voljo v boljših restavracijah in nekaterih hotelih. Voda ni pitna, zato vam priporočamo pitje zgolj ustekleničene vode. Za vse ostale informacije vam bo na voljo vaš vodnik.

VARNOST: Združeni arabski emirati veljajo za varno deželo. Ljudje so prijazni in odprti. Kljub prijaznim in poštenim ljudem, se v gneči lahko vedno gibljejo tudi žeparji, ki jim diši vaša lastnina. Priporočamo vam, da ste pozorni na osebno lastnino in da na potovanje ne nosite dragocenosti ali drugih vrednejših predmetov! Agencija Oskar ne odgovarja za njihovo morebitno izgubo. Za vse ostale informacije pa vam bo na voljo vaš vodnik.

OBLEKA IN OBUTEV: Gibali se bomo po muslimanskem svetu, kjer veljajo drugačna pravila obnašanja in oblačenja kot pri nas. Za ženske priporočamo dolge hlače, majice s kratkimi rokavi naj imajo rokave čim bolj do komolcev. Sploh velja pravilo, da naj bodo pokrita kolena, ramena in dekolte. Za moške priporočamo dolge hlače (vsaj prek kolen). Volnen pulover ali srajca ne bosta odveč. Smiselno je vzeti tudi površnik proti vetru. Kot osnovno obutev predlagamo močne sandale, primerne tudi za daljše sprehode. Poleg sandal so nujne še športne copate, če pa ne zaupate povsem svojim gležnjem, vzemite lahke pohodne čevlje. Pomembna je dobra zaščita pred soncem, ne pozabite tudi na kopalke in brisačo.

LOKALNA VALUTA V ZAE: Dirham Združenih arabskih emiratov - AED.

KREDITNE KARTICE, BANKOMATI: S kreditnimi karticami lahko plačujete v (skoraj) vseh trgovinah. Denar lahko dvignete tudi na bankomatih z različnimi provizijami (VISA, MASTERCARD, nekje MAESTRO). Včasih dvigovanje na bankomatih ne deluje, zato vam priporočamo manjši znesek gotovine za vsak slučaj!

PLANIRANI STROŠKI: Za tekočo potrošnjo (hrana, pijača, manjši nakupi) se predvideva poraba od 20 do 50 EUR na dan. V gornji znesek niso vštete priporočljive napitnine in doplačila.

KOMUNIKACIJA, TELEFON, INTERNET: Klicna številka iz Združenih arabskih emiratov v Slovenijo je 00386 + območna št. (brez 0) + klicana številka.

Klicna številka iz Slovenije v Združene arabske emirate je 00971 + območna št. (brez 0) + klicana številka.

Telefoni in internet so na voljo povsod, razen redkih izjem v puščavi in težko dostopnih krajih.

ELEKTRIČNA NAPETOST: je 220/240 V, 50 Hz in uporabljajo večinoma enake vtičnice, kot jih uporabljamo mi.

SPLOŠNI PODATKI O DEŽELI – ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI

  • Velikost: 83.600 km².
  • Prebivalstvo: cca. 5,6 milijonov.
  • Glavno mesto: Abu Dhabi.
  • Jezik: uradni jezik je arabski; govorijo tudi angleško, hindujsko in perzijsko.
  • Vera: muslimani 76 %, kristjani 9 % in druge religije 15 % (hindujci, budisti, druzi, parsiji ...).
  • Ureditev: federacija emiratov; 7 emiratov (Abu Dhabi, Ajman, Al Fujayrah, Sharjah, Dubaj, Ras al Khaymah, Umm al Qaywayn); predsednik države: Khalifa bin Zayid al-Nuhayyan.
  • Lokalni čas: GMT + 4 ure.
  • Priporočamo: knjige, zemljevidi, vodiči ...

Združeni Arabski Emirati izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več