Združeni Arabski Emirati-Dubaj

ZDRUžENI ARABSKI EMIRATI

Združeni arabski emirati – Dežela sodobnih sanj

Združeni arabski Emirati, doživite vse svoje sanje v raju, ki so ga ustvarile človeške roke. Tukaj je mogoče prav vse, od puščave do najvišjih zgradb sveta!

Seznam potovanj Združeni arabski emirati – Dežela sodobnih sanj

Združeni Arabski Emirati


O deželi

Združeni arabski emirati so sinonim za razkošje. Danes veljajo za najhitreje rastočo gospodarsko in turistično destinacijo. A temu ni bilo vedno tako. Še vedno je tu puščava, ki je kljub modernizaciji še vedno duša emiratov. Tu se danes prepletata utrip moderne metropole in tradicionalnega puščavskega življenja.

ZAE – Dubai – potovanjeSvetovljanski Dubaj je zagotovo mesto kot nobeno drugo! Dubaj je mesto kontrastov, kjer se prepletata utrip moderne metropole in tradicionalnega puščavskega življenja. Je daleč najbolj izstopajoče mesto emiratov in pravi arhitekturni biser arabskega polotoka! Mesto na križišču, tam kjer se vzhod sreča z zahodom, je kraj, kjer najdemo številne trgovske centre, restavracije in bare, hotele in pa najvišje nebotičnike sveta! Mesto, ki obljublja izpolnitev sanj vsakomur!

Tu pa se danes prebuja še eno mesto, in sicer prestolnica Združenih arabskih emiratov, Abu Dhabi. Mestna kultura je trdno ukoreninjena v arabskih tradicijah in ustvarja bleščeč primer islamske tradicije tolerance in gostoljubja. Mesto je danes lep primer mešanice starega in novega.

Združeni arabski emirati– Dubai – potovanjeEmirat Sharjah danes ponosno nosi naziv kulturne prestolnice. Tu je tudi Arabska puščava, ki je vrtnica za vašo dušo, sama po sebi navdušujoča v neprekosljivi lepoti, barvitosti in spektakularnosti barv, senc in vzdušij … Ko vanjo enkrat vstopimo in jo začutimo, vzbudi hrepenenje po še in še … In že samo za to se to potovanje splača doživeti!

V Združenih arabskih emiratih vsak najde nekaj zase, naj bo to navdušenje nad moderno arhitekturo, modrim arabskim zalivom z zlatimi peščenimi plažami, skrivnostno puščavo ali možnost ugodnih nakupov.

Zakaj v Združene arabske emirate?

  • Dubaj - arhitekturni biser Arabskega polotoka,
  • Abu Dhabi  - orientalska prestolnica Združenih arabskih emiratov,
  • Sharjah - kulturno središče,
  • čari Arabske puščave in zelene oaze Al Ain,
  • čisto morje s peščenimi plažami,
  • nakupovalni užitki.

Združeni Arabski Emirati izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več