Dubaj-Kamele

  • Dubaj – bleščeča metropola Bližnjega vzhoda
  • kulturno središče Sharjah
  • prepustite se orientalskim čarom arabske puščave
  • prestolnica Združenih arabskih emiratov – Abu Dhabi
  • nakupovalni užitki v Dubaju

Biseri Emiratov

Biseri Emiratov - V PRIPRAVI

Združeni arabski emirati so sinonim za razkošje. Danes veljajo za najhitreje rastočo gospodarsko in turistično destinacijo. A temu ni bilo vedno tako. Še vedno je tu puščava, ki je kljub modernizaciji še vedno duša Emiratov. Tu se danes prepletata utrip moderne metropole in tradicionalnega puščavskega življenja.

Svetovljanski Dubaj je zagotovo mesto kot nobeno drugo! Je daleč najbolj izstopajoče mesto Emiratov in pravi arhitekturni biser Arabskega polotoka! Mesto na križišču, kjer se Vzhod sreča z Zahodom, je kraj, kjer najdemo številne trgovske centre, restavracije in bare, hotele in pa najvišje nebotičnike sveta! Mesto, ki obljublja izpolnitev sanj vsakomur!

Obiščemo tudi tretji največji emirat Sharjah, ki danes ponosno nosi naziv kulturne prestolnice. Nato se podamo v arabsko puščavo, ki je vrtnica za vašo dušo, sama po sebi navdušujoča v neprekosljivi lepoti, barvitosti in spektakularnosti barv, senc in vzdušij … Ko vanjo enkrat vstopimo in jo začutimo, se vzbudi hrepenenje po še in še. … In že samo za to se to potovanje splača doživeti!

Abu Dhabi, prestolnica Združenih arabskih emiratov, se danes prebuja. Mestna kultura je trdno ukoreninjena v arabskih tradicijah in ustvarja bleščeč primer islamske tradicije tolerance in gostoljubja. Mesto je danes lep primer mešanice starega in novega.
 

Potovanje po Združenih arabskih emiratih je danes priljubljena destinacija popotnikov iz vsega sveta, ki se vtisne v spomin s svojim bliščem ter prepletanjem sodobnega in tradicionalnega. Tukaj je dovolj možnosti, da ustrežejo prav vsakemu okusu … Od kulture do tradicije, modernih nakupovalnih centrov do pristnih tržnic, podvodnih restavracij do golf igrišč, čajnic z vodnimi pipami do najbolj modernih kavarn, od navdušenja nad moderno arhitekturo do modrega rabskega zaliva z zlatimi peščenimi plažami ali pa prostrano puščavo. Torej, potovanje prav za vsakega!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hotel 4*, nočitev z zajtrkom, 15 - 35 oseb
Velikost skupine:
15 - 35

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več