ZDA - New York

ZDA

ZDA

ZDA in Kanada s svojimi velikimi mesti ter prekrasno naravo v narodnih parkih navdušujejo.

Seznam potovanj ZDA

Združene države Amerike


Novice iz bloga

"Nekje" v Kaliforniji

Tukaj je sredi noči. Deveturna časovna razlika je hecna reč – zvečer "cepneva" spat kot ubita, potem pa se sredi noči prebudim in ne ...

New Orleans za take in drugačne sladokusce

Piše: vodnik Janko Fritz Na tokratnem spoznavanju ameriškega glasbenega juga smo se na svoji poti ustavili tudi v New Orleansu. Mesto le...

10 razlogov, zakaj se odpraviti na potovanje Parki Ameriškega zahoda

Piše: vodnik Gvido Pevec 1.   San Francisco: Mlado mesto, ki je zacvetelo po letu 1849 in odkritju zlata, ki je sprožilo veliko presel...

O deželi

New York-Columbus CircleAmerika. Čarobna beseda nekoč in danes za veliko število ljudi. Obljubljena dežela, dežela presežkov, neslutenih priložnosti in sanj. Od vedno simbol upanja, sreče, bogastva za revne množice, ki so se tekom preteklih stoletij zlivale vanjo v upanju na boljše življenje.

Ogromna dežela, raznolika tako geografsko, kulturno, etično in versko, ima več obrazov.

En obraz predstavljajo velika mesta, ki so pravo mravljišče različnih ljudi, kultur in ras. V mestih spoznamo ves blišč in bedo Amerike. Stavbe, ki se dvigajo proti nebu. Bančna središča, kjer se cedita med in mleko, a že na naslednjem vogalu množica beračev, ki prosi za svoj dnevni obrok hrane. Tu najbolje vidimo in začutimo razliko med bogatimi in revnimi in spoznavamo različne obraze Amerike.

ZDA- Route 66Drugi obraz Amerike opazujemo, ko se sprehajamo in odkrivamo čudovito ohranjeno naravo v narodnih parkih ameriškega Zahoda. Spoznavamo, da je narava zares največji umetnik, in ko se sprehajamo med različnimi stožci, naravnimi okni, granitnimi klifi in kanjoni, so vse besede odveč.

Naslednji obraz Amerike predstavlja žalostna zgodba ameriških staroselcev, ki so jim vzeli čisto vse. Najprej zemljo, nato kulturo in na koncu človeško dostojanstvo. Tisti redki, ki so uspeli preživeti, so danes stisnjeni v svojih rezervatih, kjer se trudijo živeti svoje življenje. Velika večina jih tragično propada in se zateka v svet omame. Še ena žalostna slika Amerike, ki jo spoznamo na naši poti.

Reka Colorado nam pokaže lepši obraz Amerike. Ko se odpravimo na rafting po njenih brzicah, se je dotaknemo in potopimo svoje noge vanjo, lahko samo občudujemo mogočne kanjone, ki jih je skozi tisoče in tisoče let ustvarila. Kanjone, ki jih danes občuduje ves svet.

Zakaj potovati na ameriški Zahod?

  •  Ker gre za rajski svet za ljubitelje narave in sprehodov po neokrnjeni naravi
  •  Spoznamo najlepše parke ameriškega Zahoda (Zion, Bryce, Grand Canyon, Arches, ...)

  •  Spoznavanje kulture staroselcev in lepot narodnega parka Monument Valley
  •  Rafting po mogočni reki Colorado in vožnja s terenskimi vozili v neznano
  •  Objeli bomo največje drevo na svetu in se med temi drevesi tudi sprehodili
  •  Obisk Antilop kanjona, raj za fotografe
  •  Vožnja po znameniti Route 66
  •  Mesti San Francisco in Las Vegas 
  •  Hooverjev jez na reki Colorado
  •  Ameriške sanje – tukaj še žive?

 

Združene države Amerike izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več