ZDA-Monument valley

  • spoznajte mesti San Francisco in Las Vegas
  • ogledi najlepših naravnih parkov Amerike
  • rafting po reki Colorado, vožnja po divjini s hummerji
  • sprehodi po čudoviti naravi

Narodni parki Ameriškega zahoda z najetim avtomobilom

Cena od: 1902 EUR

Narodni parki Ameriškega zahoda z najetim avtomobilom

Amerika. Čarobna beseda nekoč in danes za veliko število ljudi. Obljubljena dežela, dežela presežkov, neslutenih priložnosti in sanj. Od nekdaj simbol upanja, sreče in bogastva za revne množice, ki so se tekom preteklih stoletij zlivale vanjo v upanju na boljše življenje. Ogromna dežela, raznolika tako geografsko kot kulturno, etnično in versko, ima mnogo obrazov.

En obraz predstavljajo velika mesta, ki so pravo mravljišče različnih ljudi, kultur in ras. V mestih spoznate ves blišč in bedo Amerike. Stavbe, ki se dvigajo proti nebu. Bančna središča, kjer se cedita med in mleko, a že na naslednjem vogalu množica beračev, ki prosi za svoj dnevni obrok hrane. Tu najbolje vidite in začutite razliko med bogatimi in revnimi in spoznavate različne obraze Amerike.

Drugi obraz Amerike opazujete, ko se sprehajate in odkrivate čudovito ohranjeno naravo v narodnih parkih ameriškega zahoda. Spoznavate, da je narava zares največji umetnik in ko se sprehajate med različnimi stožci, naravnimi okni, granitnimi klifi in kanjoni, so vse besede odveč.

Naslednji obraz Amerike predstavlja žalostna zgodba ameriških staroselcev, ki so jim vzeli čisto vse. Najprej zemljo, nato kulturo in na koncu človeško dostojanstvo. Tisti redki, ki so uspeli preživeti, so danes stisnjeni v svojih rezervatih, kjer se trudijo živeti svoje življenje. Velika večina jih tragično propada in se zateka v svet omame. Še ena žalostna slika Amerike, ki jo spoznate na naši poti.

Reka Kolorado nam pokaže lepši obraz Amerike. Ko se odpravite na rafting po njenih brzicah, se je dotaknete in potopite svoje noge vanjo, lahko samo občudujemo mogočne kanjone, ki jih je skozi tisoče in tisoče let ustvarila. Kanjone, ki jih danes občuduje ves svet.

PROGRAM LAHKO PRILAGODIMO INDIVIDUALNIM ŽELJAM

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
moteli in penzioni
Velikost skupine:
2 - 4

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predvideni vodnik Opomba
02. Jun 20. Jun 19 od 1980 EUR od 1980 EUR zagotovljeno Program Prijava na potovanje
19. Jul 05. Avg 18 od 2121 EUR od 2121 EUR zagotovljeno Program Prijava na potovanje
13. Sep 30. Sep 18 od 1902 EUR od 1902 EUR kmalu zagotovljeno Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več