ZDA-Arches NP

  • spoznajte mesto Las Vegas
  • ogledi najlepših naravnih parkov Amerike
  • sprehodi po čudoviti naravi

Ameriški zahod in Las Vegas

Ameriški zahod in Las Vegas - V PRIPRAVI

Amerika. Čarobna beseda nekoč in danes za veliko število ljudi. Obljubljena dežela, dežela presežkov, neslutenih priložnosti in sanj. Od vedno simbol upanja, sreče, bogastva za revne množice, ki so se tekom preteklih stoletij zlivale vanjo v upanju na boljše življenje. Ogromna dežela, raznolika tako geografsko, kulturno, etnično in versko, ima več obrazov.

En obraz predstavljajo velika mesta, ki so pravo mravljišče različnih ljudi, kultur in ras. V mestih spoznamo ves blišč in bedo Amerike. Stavbe, ki se dvigajo proti nebu. Bančna središča, kjer se cedita med in mleko, a že na naslednjem vogalu množica beračev, ki prosi za svoj dnevni obrok hrane. Tu najbolje vidimo in začutimo razliko med bogatimi in revnimi in spoznavamo različne obraze Amerike.

Drugi obraz Amerike opazujemo, ko se sprehajamo in odkrivamo čudovito ohranjeno naravo v narodnih parkih ameriškega Zahoda. Spoznavamo, da je narava zares največji umetnik, in ko se sprehajamo med različnimi stožci, naravnimi okni, granitnimi klifi in kanjoni, so vse besede odveč.

Naslednji obraz Amerike predstavlja žalostna zgodba ameriških staroselcev, ki so jim vzeli čisto vse. Najprej zemljo, nato kulturo in na koncu človeško dostojanstvo. Tisti redki, ki so uspeli preživeti, so danes stisnjeni v svojih rezervatih, kjer se trudijo živeti svoje življenje. Velika večina jih tragično propada in se zateka v svet omame. Še ena žalostna slika Amerike, ki jo spoznamo na naši poti.

Reka Kolorado nam pokaže lepši obraz Amerike. Ko se je dotaknemo in potopimo svoje noge vanjo, lahko samo občudujemo mogočne kanjone, ki jih je skozi tisoče in tisoče let ustvarila. Kanjone, ki jih danes občuduje ves svet.

In potem je tu Las Vegas, mesto, kjer lahko v istem dnevu zajtrkujete pod Eifflovim stolpom, se dopoldne sprehodite po antičnem Rimu, večerjate s Supermanom v New Yorku, ob sončnem zahodu opazujete izbruh vulkana in se ob polnoči poročite v roza Cadillacu in družbi Elvisa Presleya.
Vegas se stalno spreminja in je kraj paradoksov: prefinjenosti in razvrata, tveganja in nagrajevanja, razcveta in bankrota. Zveni shizofrenično? Prav to je del njegovega šarma. Dobrodošli v tovarni sanj, kjer po vsej verjetnosti ne boste veliko spali.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3*, moteli, razno
Velikost skupine:
15 - 32

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Parki ameriškega Zahoda

Parki ameriškega Zahoda - Olga Kolenc Da je pojem Amerike več od splošnega vzorca v naši zavesti, se zavemo šele takrat, ko zasluti...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več