Amerika- New Orleans-glasba

  • spoznajte topli in romantični jug ZDA
  • rajsko potovanje za ljubitelje dobre glasbe in hrane
  • vsebinsko bogato potovanje skozi kar 11 zveznih držav ZDA

Ameriški jug za sladokusce

Cena od: 2064 EUR

Ameriški jug za sladokusce

Bolj kot kateri koli drug del ZDA ima jug povsem svojo identiteto - občutek regionalnega ponosa, glasbeni način pripovedovanja, zapleteno politično zgodovino in skupno kulturo, ki presega državne meje. Jug ZDA je moderno kozmopolitanski in hkrati obseden s svojo lastno zgodovino.

Medtem ko sta veliki mesti Atlanta in Charlotte neprestano v fazi razvoja, pa so nekatera bolj zgodovinska mesta kot sta New Orleans in Savannah prava virtualna svetišča svojemu zgodovinskemu jazu, saj je njun glavni namen čaščenje njune zgodovinske arhitekture, lokalnega naglasa in neke vrste vljudna eleganca, ki je enostavno ne najdemo v drugih delih ZDA.

Rodovitna zemlja in bogata mešanica kultur sta razlog, da ima jug v primerjavi z ostalo ZDA vsekakor tudi neprekosljivo kulinariko. Sočne jedi z žara, velike zalivske ostrige, slastni zdrob s sirom in ocvrti zeleni paradižniki – vse to so specialitete juga, ki jih sodobni kuharji velikokrat skušajo posnemati na svoj edinstven način.

Tu cvetijo tudi raznolike umetnosti. Poleg priznane literature od tu izvira tudi bogata bera glasbenih vrhuncev. Zgodovina južnjaške glasbe sega vse od časov suženjstva pa do 21. stoletja. Tu so se rodili jazz, blues in rock 'n' roll. In nenazadnje je tu še Nashville, nesporna prestolnica country glasbe. Vsi glasbeniki in ljubitelji glasbe, to je potovanje, ki si ga preprosto morate privoščiti.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 2 - 3*, moteli, razno
Velikost skupine:
10 - 20

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predvideni vodnik Opomba
15. Sep 29. Sep 15 od 2130 EUR od 2064 EUR zagotovljeno FRITZ JANKO 11 zveznih držav ZDA Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

New Orleans za take in drugačne sladokusce

Piše: vodnik Janko Fritz Na tokratnem spoznavanju ameriškega glasbenega juga smo se na svoji poti ustavili tudi v New Orleansu. Mesto le...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več